Soms is het nodig om zelf de PHP max_input_time-waarde te verhogen. Bijvoorbeeld het Divi WordPress thema wil dit graag. Je kunt eenvoudig een andere waarde instellen, in dit artikel leggen we je dit uit.

De PHP directive max_input_time regelt de maximale tijd, in seconden, waarbinnen een PHP-script invoerdata mag parsen zoals POST en GET. De standaardwaarde bij ons is 60 seconden. Een hogere PHP max_input_time waarde kun je instellen door het plaatsen van een php.user.ini-bestand. Hierin plaats je de code:

max_input_time = 180

Dit php.user.ini-bestand upload je dan via FTP naar de map www van jouw website. De nieuwe instelling is na 5 minuten automatisch actief. Wil je dit sneller? Log dan in op MyVevida en herstart jouw website in het onderdeel Website.

Een wijziging als deze werkt ongeacht of jouw website wordt gehost op Linux met Apache of Windows Server met IIS.

Let op: als wij onnodig hoge instellingen aantreffen zullen we dat proactief wijzigen en melden.