Het weergeven en/of opslaan van PHP-foutmeldingen is handig voor het debuggen van je website en problemene. Je kunt PHP foutmeldingen bekijken die veroorzaakt worden door fouten in de PHP code. Standaard staat dit weergeven ervan uitgeschakeld, met een simpele wijziging kun je PHP foutmeldingen tonen op je website.

PHP-foutmeldingen weergeven en opslaan

De Vevida-webserver is de productieomgeving van je website. Je website moet te allen tijde snel en goed functioneren, zonder vervelende foutmeldingen. Om de meest mogelijke systeembronnen beschikbaar te houden voor je website, zijn wij met onze PHP-configuratie zoveel mogelijk uitgegaan van de standaard productie-instellingen van PHP.

Dit betekent bijvoorbeeld dat PHP geen gedetailleerde foutmeldingen weergeeft als er iets mis gaat.

Wij begrijpen dat je graag over dergelijke foutmeldingen wilt kunnen beschikken als er iets fout gaat. Daarom kun je bepaalde PHP-instellingen overschrijven door middel van een bestand genaamd php.user.ini.

Het php.user.ini-bestand volgt dezelfde syntaxis als het php.ini-bestand van PHP. Plaats dit bestand in de www-map van je website en het wordt vrijwel direct opgepikt.

Weergeven van PHP-foutmeldingen op het scherm

Als je graag PHP foutmeldingen wilt tonen op het scherm, plaats dan het volgende in een php.user.ini-bestand:

; PHP foutmeldingen weergeven
display_errors = On

Regels die beginnen met een ; teken zijn commentaar en worden genegeerd. Plaats het bestand in de www-map van uw website en binnen vijf minuten worden foutmeldingen getoond.

PHP-foutmeldingen opslaan in een logbestand

In een meest ideale situatie toon je jouw bezoekers geen vervelende foutmeldingen. Daarom heeft Vevida ervoor gezorgd dat je desgewenst PHP foutmeldingen in een logbestand kunt opslaan in plaats van deze op het scherm te tonen.

Wederom een php.user.ini-bestand:

; foutmeldingen niet weergeven
display_errors = Off

; foutmeldingen/errors wel loggen
log_errors = On

; foutmeldingen/errors wel opslaan in het volgende logbestand
error_log = "D:/www/FTP-inlognaam/database/php-errorlog.txt"

Vervang “FTP-inlognaam” met jouw eigen FTP-gebruikersnaam.

Foutmeldingen worden hiermee bewaard in het bestand php-errorlog.txt, dat je dan kunt terugvinden in de database-map.