Bij grote wijzigingen of reorganisaties van je site is het wel eens nodig om het verkeer van een oude naar een nieuwe pagina door te sturen. Ook voor het behouden van de positie in zoekmachines is dit noodzakelijk.In dit voorbeeld gaan we de drie oude pagina’s doorsturen naar de nieuwe pagina’s.

Link naar deze kopLinux Apache

Plaats de volgende code in een .htaccess bestand:

RewriteEngine on
RewriteRule ^oud1\.html /nieuw1.html [R=302,L]
RewriteRule ^oud2\.html /nieuw2.html [R=302,L]
RewriteRule ^oud3\.html /nieuw3.html [R=302,L]

Link naar deze kopWindows Server IIS

Plaats de volgende code in een web.config XML-configuratiebestand:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<configuration>
  <system.webServer>
    <rewrite>
      <rewriteMaps>
        <rewriteMap name="StaticRedirects">
          <add key="/oud1.html" value="/nieuw1.html" />
          <add key="/oud2.html" value="/nieuw2.html" />
          <add key="/oud3.html" value="/nieuw3.html" />
        </rewriteMap>
      </rewriteMaps>
      <rules>
        <rule name="Alle StaticRedirects uitvoeren">
          <match url=".*" />
          <conditions>
            <add input="{StaticRedirects:{REQUEST_URI}}" pattern="(.+)" />
          </conditions>
          <action type="Redirect" url="{C:1}" appendQueryString="false" redirectType="Temporary" />
        </rule>
      </rules>
    </rewrite>
  </system.webServer>
</configuration>

Let op: bij een .htaccess-bestand betekent status 302 “Tijdelijk verplaatst” en 301 “Permanent verplaatst”. Activeer de 301 pas als alles getest is en werkt. Bij een web.config-bestand doe je dit door redirectType=”Temporary” te veranderen in redirectType=”Permanent”.