Het installeren van een account van Open-Xchange op Android komt in grote lijnen overeen met die voor de verschillende andere merken. We gaan in deze beschrijving uit van de Samsung Galaxy S2 en Galaxy Tab2. Bij andere toestellen of Androidversies kan dit lichtelijk afwijken. Het is belangrijk om te weten dat het een Exchange (Active Sync) account moet zijn.

We gaan ervan uit dat je nog geen e-mailadres hebt ingesteld. Is dit wel het geval, controleer dan of je gebruik maakt van een POP-account of IMAP-account.
(Heb je een POP-account en wil je overstappen, zorg dan voor een goede back-up!).

Start het standaard e-mailprogramma van uw Androidtelefoon of Androidtablet.

Vul je e-mailadres en wachtwoord in en kies voor Handmatig instellen.

Kies nu het type account en kies voor Microsoft Exchange/ActiveSync.

Vul in het onderstaande scherm Domeingebruikersnaam je domeinnaam in (zonder www), gevolgd door het begin van je e-mailadres, zoals hieronder is aangegeven.

Bij Exchange server vult u ox.vevida.com in.

Klik op Volgende. Het programma zoekt nu naar de server. Dit kan even duren.

In het laatste scherm kun je de serverinstellingen aanpassen. Je kunt deze instellingen ongewijzigd laten en op Volgende klikken.

Als laatste geef je de naam op waarmee je het account wilt bewaren en klikt op Gereed.