Een ander type afbeelding is de Omslag afbeelding in Gutenberg. Deze afbeelding kun je voorzien van een tekst die op de afbeelding zelf zichtbaar is. Wat het verschil is met de andere opties voor afbeeldingen laat ik je zien. Ga als volgt te werk.

STAP 1: Klik linksboven op plustekenomslag afbeelding

STAP 2: Kies nu voor Omslag afbeelding

kies voor omslag afbeelding

STAP 3: Kies in het nieuwe blok waar je de afbeelding vandaan haalt

STAP 4: Selecteer de afbeelding en klik op Selecteer

STAP 5: Je ziet nu de foto en dat je er een tekst overheen kunt plaatsen. Klik op Schrijf titel en begin te tikken. Je kunt de tekst eventueel VET laten zien of CURSIEF zetten.

STAP 6: Je kunt de tekst ook positioneren: links, midden, rechts. Gebruik hiervoor de editor-knoppen bovenaan.

STAP 7: Door de cursor vóór de tekst te plaatsen en een paar keer de enter-toets in te drukken kun je de tekst naar beneden plaatsen. Of juist naar boven door de cursor achteraan de tekst te plaatsen en te ‘enteren’.

STAP 8: Om de tekst beter zichtbaar te maken, kun je ook de achtergrond van de foto ‘verlichten’ of ‘verdonkeren’. Gebruik hiervoor de schuif bij Background Opacity.

Er is – zoals je ziet – een wezenlijk verschil tussen licht en donker.

STAP 9: Het is mogelijk de foto als achtergrond te gebruiken voor een stukje tekst. Het is alleen de vraag of je dit wel moet willen. Je kunt de grootte van het lettertype NIET aanpassen. De foto rekt op zolang je blijft tikken, en het wordt er echt niet fraaier op.

Dat was het!

Wat vind jij van dit antwoord?

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.