Dit artikel legt uit hoe je een verbinding maakt met MySQL vanuit PHP en PHP Data Objects (PDO). Met PHP 7.1 en hoger kun je over een SSL-beveiligde verbinding jouw MySQL-database benaderen. Hier een eenvoudig voorbeeld.

In de array instellingen kun je de SSL-opties en de tekstcodering plaatsen:

<?php
$dbserver = 'MySQL_servernaam';
$dbnaam = 'MySQL_databasenaam';
$dbgebruiker = 'MySQL_gebruikersnaam';
$dbwachtwoord = 'MySQL_wachtwoord';
$os = (strtoupper(substr(PHP_OS, 0, 3)) === 'WIN');

$instellingen = array(
	PDO::MYSQL_ATTR_INIT_COMMAND => 'SET NAMES utf8',
	PDO::MYSQL_ATTR_SSL_CA => $os ? 'c:/vevida/cacert/cacert.pem' : '',
	PDO::MYSQL_ATTR_SSL_VERIFY_SERVER_CERT => false,
);

try {
	$verbinding = new PDO("mysql:host=" . $dbserver . ";dbname=" . $dbnaam, $dbgebruiker, $dbwachtwoord, $instellingen);
}
catch (PDOException $db_error) {
  echo $db_error->getMessage();
}

Tip! Wil je weten hoe je jouw WordPress verbinding met MySQL beveiligt? Zie dan ons helpartikel SSL-beveiligde MySQL-verbinding in WordPress.

Zie ook onze andere artikelen ASP connectiestring naar MySQL, MySQL-databasetoegang: ASP.NET, MySQL-databasetoegang: PHP en SSL-beveiligde MySQL-verbinding in WordPress om met MySQL te verbinden over SSL.