Dit artikel legt uit hoe je een verbinding maakt met MySQL vanuit PHP en MySQLi. Met PHP 7.1 en hoger kun je over een SSL-beveiligde verbinding jouw MySQL-database benaderen. Hier een eenvoudig voorbeeld.

PHP MySQLi verbinding met MySQL over SSL

Met PHP MySQLi kun je mysqli_options() en mysqli_real_connect() gebruiken om de verbinding naar MySQL met SSL te beveiligen.

Met mysqli_options() moet je MYSQLI_OPT_SSL_VERIFY_SERVER_CERT meegeven als optie, en true als waarde. In mysqli_real_connect() geef je dan ook nog eens MYSQLI_CLIENT_SSL mee:

<?php
define( 'DB_NAME', 'MySQL_databasenaam' );
define( 'DB_USER', 'MySQL_gebruikersnaam' );
define( 'DB_PASSWORD', 'MySQL_wachtwoord' );
define( 'DB_HOST', 'MySQL_servernaam' );

$db = mysqli_init();
mysqli_options( $db, MYSQLI_OPT_SSL_VERIFY_SERVER_CERT, true );
$link = mysqli_real_connect( $db, DB_HOST, DB_USER, DB_PASSWORD, DB_NAME, 3306, NULL, MYSQLI_CLIENT_SSL );

Tip! Wil je weten hoe je jouw WordPress verbinding met MySQL beveiligt? Zie dan ons helpartikel SSL-beveiligde MySQL-verbinding in WordPress.

MySQL-databasetoegang vanuit andere scripttalen

Zie ook onze andere artikelen in deze reeks:

Je kunt deze informatie en voorbeelden gebruiken om met MySQL te verbinden over een beveiligde SSL-verbinding.