Dit artikel legt uit hoe je verbinding kunt maken met MySQL vanuit ASP.NET 4.7+. Met ASP.NET kun je over een SSL-beveiligde verbinding jouw MySQL-database benaderen. Hier een eenvoudig voorbeeld.

ASP.NET verbinding met MySQL over SSL

Als je vanuit ASP.NET verbinding maakt met jouw MySQL-database over een SSL-beveiligde verbinding, dan is het belangrijk dat je de meest recente versie van de Connector/NET driver plaatst in de ~/bin map van jouw webapplicatie.

Het gaat om de bestanden MySql.Data.dll en MySql.Web.dll, en je downloadt Connector/NET hier van mysql.com. Uitleg van alle opties staat in de documentatie van deze driver.

Gebruik niet de serverbreed geïnstalleerde Connector/NET 6.6.4.0, want die wordt t.z.t verwijderd.

Net als met een ASP connectiestring naar MySQL, moet je een bepaalde connectiestring gebruiken en geeft SslMode=REQUIRED aan dat de verbinding tussen ASP.NET en MySQL met SSL beveiligd moet zijn:

string connStr = "server=[MySQL servernaam];" +
	"user=[MySQL gebruikersnaam];database=[MySQL databasenaam];" +
	"port=3306;password=[MySQL wachtwoord];SslMode=REQUIRED;";

Omdat je Connector/NET in de ~/bin map van jouw website moet plaatsen moet je het .NET-Framework hiervan op de hoogte stellen. Je doet dat met het volgende stukje web.config:

<system.web>
	<compilation debug="false">
		<assemblies>
			<add assembly="MySql.Data, Version={versie}, Culture=neutral, PublicKeyToken=c5687fc88969c44d" />
			<add assembly="MySql.Web, Version={versie}, Culture=neutral, PublicKeyToken=c5687fc88969c44d" />
		</assemblies>
	</compilation>
</system.web>

Let op: Vervang {versie} door het versienummer van de door jou geïnstalleerde versie. Je moet ervoor zorgen dat het versienummer altijd overeenkomt, ook als je later een andere Connector/NET versie plaatst.

Zie ook onze andere artikelen ASP connectiestring naar MySQL, , MySQL-databasetoegang: ASP.NET, MySQL-databasetoegang: PHP en SSL-beveiligde MySQL-verbinding in WordPress om met MySQL te verbinden over SSL.