Must have plugins voor WordPress

Er zijn inmiddels duizenden plugins beschikbaar die jouw WordPress website op de een of andere manier een flinke boost geven. Foto’s showen, een webshop bouwen, bijwerken van updates of het optimaliseren van je SEO; je vindt altijd wel een plugin die bij jou past. Wij zetten de populairste plugins voor WordPress even voor jou op een rijtje.

We hebben de plugins voor jouw gemak ingedeeld in de volgende categorieën:

Link naar deze kopSEO

Link naar deze kopYoast SEO, een van de bekendste plugins voor WordPress

Wil je beter gevonden worden in de zoekmachines van Google, dan raden we je aan om de Yoast SEO plugin te installeren in je WordPress omgeving. Met meer dan 5 miljoen actieve installaties is Yoast SEO de bekendste en meest gebruikte SEO plugin, en bovendien ook nog eens van Nederlandse bodem.

Meer lezen of downloaden:
https://nl.wordpress.org/plugins/wordpress-seo/

Link naar deze kopAll in One SEO pack

Gebruik Alles-in-één SEO pakket om jouw WordPress site voor SEO te optimaliseren. Het is eenvoudig en voor beginner werkt het direct na installatie. Het heeft ook geavanceerde functies en een API voor ontwikkelaars.

https://nl.wordpress.org/plugins/all-in-one-seo-pack/

Link naar deze kopGoogle XML

Deze plugin maakt een speciale XML sitemap die er voor zorgt dat zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo en Ask.com jouw WordPress site beter kunnen indexeren. Met een dergelijke sitemap kunnen de crawlers de structuur van jouw site zien en eenvoudig opnemen. Ook worden de grote zoekmachines op hoogte gesteld door deze plugin als je nieuwe content post.

https://nl.wordpress.org/plugins/google-sitemap-generator/

Link naar deze kopInline Related Posts

Met deze plugin kun je gerelateerde posts tonen binnen de content van je site. Hiermee kun je pageviews en engagement van je bezoekers vergroten.

https://nl.wordpress.org/plugins/intelly-related-posts/

Link naar deze kopAnti-spam

Link naar deze kopAkismet

Akismet vergelijkt je reacties met de Akismet Web service om te zien of ze op spam lijken of niet en geeft je de mogelijkheid om de spam die het opvangt te inspecteren in de “Reacties” admin-pagina van je website.

https://nl.wordpress.org/plugins/akismet/

Link naar deze kopStop Spammers Spam Prevention

Stop Spammers is een stevige website spam verdediging tegen reactie spam en inlog pogingen. Het is in staat om meer dan 20 verschillende checks uit te voeren op spam en kwaadaardige intenties. Stop spammers blokkeert spam uit meer dan 100 landen.

https://nl.wordpress.org/plugins/stop-spammer-registrations-plugin/

Link naar deze kopBad behavior

De Bad behavior plugin controleert HTTP requests op afwijkende scripting. Ook controleert het IP adres van de machine dat de HTTP request stuurde met een database van bekende spammer IP adressen. Bad Behavior is ontworpen om  naast bestaande spam preventie services te werken en hun effectiviteit en effciency te verhogen.

https://nl.wordpress.org/plugins/bad-behavior/

Link naar deze kopFunctionaliteit

Link naar deze kopNextGEN Gallery

NextGEN Gallery was een van de eerste WordPress gallerij-plugins om foto’s en afbeeldingen in een galerij weer te geven en bestaat nog steeds. De functionaliteit van de galerij zorgt hij voor een snelle integratie van je foto’s en Fotogalerijen in je WordPress website en kan worden uitgebreid met plugins.

https://nl.wordpress.org/plugins/nextgen-gallery/

Link naar deze kopContact Form 7

Met Contact Form 7 is het mogelijk om op een eenvoudige manier contactformulieren toe te voegen aan jouw WordPress website. Het voordeel van Contact Form 7 is dat er veel integratiemogelijkheden zijn met andere plugins.

https://nl.wordpress.org/plugins/contact-form-7/

Link naar deze kopWoocommerce voor jouw Webshop

WooCommerce is dé plugin om een e-commerce website te starten vanuit WordPress. Ondertussen draait 30% van alle online winkels opWooCommerce. Deze plugin is eenvoudig te installeren en aan te passen naar je wensen.

https://nl.wordpress.org/plugins/woocommerce/

Link naar deze kopAdvanced Custom Fields

Advanced Custom Fields is de oplossing voor WordPress-sites die meer flexibiliteit nodig hebben dan een standaard WordPress site.  Je kan extra invoervelden toevoegen aan het backend van je website, die op de frontend van je site weer kunnen worden getoond.

https://nl.wordpress.org/plugins/advanced-custom-fields/

Link naar deze kopTinyMCE Advanced

Deze plugin laat knoppen die worden weergegeven op in de Visuele toolbar toevoegen, verwijderen en ordenen. Je kan 4 rijen buttons toevoegen, inclusief font-size,  font-familie en achtergrondkleuren. Automatisch worden er extra plugins geïnstalleerd, afhankelijke van de gekozen knoppen.

https://nl.wordpress.org/plugins/tinymce-advanced/

Link naar deze kopUpdraftPlus WordPress Backup

Deze plugin doet eigenlijk precies wat de naam zegt:  Het vereenvoudigt back-ups (en herstel). Deze plugin kan (geplande) backups maken  naar de cloud (Amazon S3 (of vergelijkbaar), Dropbox, Google Drive, Rackspace Cloud, DreamObjects, FTP, Openstack Swift, UpdraftPlus Vault en e-mail) en herstel met een enkele klik.

https://nl.wordpress.org/plugins/updraftplus/

Link naar deze kopDuplicate Post

Gebruik jij vaak veel dezelfde pagina’s in je website dan is Duplicate Post een absolute aanrader. Deze plugin bespaart je heel veel tijd. Heb je deze plugin eenmaal geïnstalleerd, dan kun je met één klik op de knop de pagina of post dupliceren. Het volstaat daarna om de titel en de pagina aan te passen. Klaar is Kees.

https://nl.wordpress.org/plugins/duplicate-post/

Link naar deze kopBeveiliging

Link naar deze kopGoogle Authenticator

De Google Authenticator plugin voor WordPress biedt jou two-factor authentication (2FA, of 2-staps authenticatie) door middel van de Google Authenticator app voor Android/iPhone/Blackberry.

https://nl.wordpress.org/plugins/google-authenticator/

Link naar deze kopSucuri Scanner

De Sucuri Security WordPress Security plugin is een complete beveiligngsoplossing, bedoelt om jouw bestaande beveiliging te complementeren. Enkele van de key features zijn: activiteit audit, WordPerss bestand integriteitscontrole, blacklist monitoring, beveiliging notificaties.

https://nl.wordpress.org/plugins/sucuri-scanner/

Link naar deze kopCaching

Link naar deze kopWP Supercache – Je WordPress website op steroïden

Draait je WordPress website toch nog te traag, dan kun je ervoor kiezen om de WP Supercache plugin te installeren. Deze zorgt ervoor dat de pagina’s vooraf als HTML worden gemaakt, en niet op het moment dat de bezoeker een van de pagina’s aanklikt. Bij zware webpagina’s zorgt dit dus voor een enorme tijdswinst en voor veel meer surfplezier bij je klanten.

Meer over Cache Enabler:

Link naar deze kopHyper Cache

Hyper Cache is een cache plugin speciaal geschreven om de maximale snelheid uit jouw WordPress blog te halen. Het kan worden gebruikt in hostingomgevingen met weinig middelen en systeembronnen, maar ook op high-end webservers.

Hyper Cache is puur PHP en functioneert met ieder blog. Er is geen complexe configuratie nodig en na het deactiveren blijven er geen instellingen achter.

https://nl.wordpress.org/plugins/hyper-cache/

Link naar deze kopCache Enabler

De plugin Cache Enabler creert statische HTML bestanden en bewaart deze op de harde schijf van de webserver. De webserver kan dit statische HTML bestand sneller serveren en vermijdt hiermee arbeidsintensieve process in het back-end (core, plugins en database). Deze WordPress cache engine verbetert de performance van jouw website.

Meer over Cache Enabler:

Link naar deze kopSharing

Link naar deze kopJetpack

Het team van Automattic (WooCommerce, Akismet, wordpress.com) heeft de Jetpack plugin gemaakt om allerlei verbeteringen aan je site door te kunnen voeren: statistieken, automatisch delen van berichten, gerelateerde berichten, zoekmachine-optimalisatie, beveiliging en toegang tot de wordpress.com. Dit zijn maar een klein deel van de mogelijkheden die deze plugin je biedt.

https://nl.wordpress.org/plugins/jetpack/

Link naar deze kopAddthis Share Buttons

Met Addthis kunnen je gebruikers nog makkelijker je content delen op social media. Je kunt daarnaast aangeven bij welke onderdelen van je site de share-knoppen getoond moeten worden.

https://nl.wordpress.org/plugins/addthis/

Link naar deze kopNieuwsbrieven / e-mail

Link naar deze kopMailchimp voor WordPress

MailChimp voor WordPress helpt je op verschillende manieren om meer abonnees aan je MailChimp lijsten toe te voegen. Je kunt mooie opt-in fomulieren creeeren, maar je kunt het ook integreren in je bestaande formulieren.

https://nl.wordpress.org/plugins/mailchimp-for-wp/

Link naar deze kopMailPoet 3

Creëer en verzend prachtige e-mails en nieuwsbrieven via WordPress. Eenvoudige in te stellen en beschikt over responsive sjablonen.

https://nl.wordpress.org/plugins/mailpoet/

Link naar deze kopWP Mail SMTP

Deze plugin herconfigureert de wp_mail() functie zo er via SMTP verstuurd wordt in plaats van enkel via mail(). Er wordt een pagina gecreerd waarmee je verschillende opties kan instellen.

https://nl.wordpress.org/plugins/wp-mail-smtp/

Link naar deze kopDevelopment

Link naar deze kopDebug objects

Deze plugin zorgt voor allerlei informatie, zoals over queries, cache, cron, constant hooks functies en nog veel meer. Deze informatie wordt zowel op de site, als in het dashboard getoond zodat je tijdens het ontwikkelen fouten sneller kunt opsporen en hierdoor beter kunt ontwikkelen voor en met WordPress.

https://nl.wordpress.org/plugins/debug-objects/

Link naar deze kopP3 (Plugin Performance Profiler)

Met deze plugin kun je meten hoe snel je plugins geladen worden. Door slecht geconfigureerde plugins, of door een grote hoeveelheid plugins, kan je site vertraagd worden. Door van deze plugin gebruik te maken kun je nagaan of dit bij jou ook het geval is.

https://nl.wordpress.org/plugins/p3-profiler/