Je kunt een map van je website zelf afschermen voor bezoekers door daarin een configuratiebestand te plaatsen: web.config. Dat is bijvoorbeeld handig als je de statistieken van jouw website (in de map www/stats) verborgen wilt houden voor anderen.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<configuration>
  <system.webServer>
    <security>
      <authentication>
        <anonymousAuthentication enabled="false" />
      </authentication>
    </security>
  </system.webServer>
</configuration>
  • Kopieer deze code naar een nieuw bestand
  • Sla het bestand op als web.config
  • Upload het bestand web.config naar de map die je wilt beveiligen met een wachtwoord

Je kunt de inhoud van de beveiligde map inzien als je inlogt met de gebruikersnaam en het wachtwoord van je FTP-account.

Let op! Sommige CMS-software geeft problemen als je het beheer van je website op deze manier wilt afschermen. Je kunt dan beter voor een andere manier van beveiliging kiezen. Raadpleeg dan de documentatie van je CMS.