FAQ Inloggen

Gebruikersnaam voor MyVevida aanpassen

Om je gebruikersnaam (lees: e-mailadres) voor MyVevida aan te passen, moet je eerst inloggen. Klik in het overzicht rechtsboven op het klantaccount en klik op Mijn account. Kies onder Gegevens voor Wijzig gegevens. Het e-mailadres dat daar wordt vermeld is je huidige inlognaam. Vul nu het gewenste nieuwe e-mailadres in en klik onderaan op Bewaar. Hiermee is tevens je gebruikersnaam aangepast.

Inloggen in MyVevida

Inloggen in MyVevida is eenvoudig. MyVevida is ons klantenportaal waar jij alle informatie terugvindt over de diensten die je bij ons afneemt. Om in te loggen ga je naar vevida.com en klik je bovenin de blauwe balk op de link MyVevida. Of je gaat rechtstreeks naar my.vevida.com.

Inloggen op FTP-server

Je kunt inloggen via verschillende FTP-programma’s op de FTP-server. Wij raden het FTP-programma FileZilla hiervoor aan. Door middel van onderstaande inloggegevens kun je in de FTP omgeving inloggen.

Inloggen op FTP-server lukt niet

Soms lukt het inloggen op FTP-server niet. Je slaagt er niet in een verbinding te maken met onze FTP-server. Wij begrijpen dat dit erg vervelend is, vooral op momenten dat je jouw website wilt bijwerken. De mogelijke oorzaken hiervan zijn vrijwel ontelbaar, daarom hierbij een aantal tips om de oorzaak van de storing snel op te sporen en te verhelpen.

Inloggen op je webmail bij Vevida (e-mail)

Je wilt inloggen op je webmail bij Vevida. Webmail is ons online portaal voor jouw e-mail bij Vevida. Je vindt de inlog boven in de blauwe balk op vevida.com. Klik op Webmail en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Deze inloggegevens wijken af je login van MyVevida!

Nieuw wachtwoord voor MyVevida instellen

Het wachtwoord voor MyVevida kun je heel eenvoudig zelf aanpassen. Log eerst in op MyVevida met je e-mailadres en wachtwoord. Ga rechtsboven naar jouw klantaccount toe en klik op Mijn account.  Onder MyVevida Wachtwoord klik je op Verander wachtwoord.

Wachtwoord van je FTP-account wijzigen

Je kunt het wachtwoord van je FTP-account wijzigen in ons klantenportaal MyVevida. Log hiervoor in op MyVevida, klik op het desbetreffende domein en selecteer vervolgens de optie Websites. Aan de rechterkant bovenaan zie je een lijst van jouw FTP-accounts.

Wachtwoord van MyVevida vergeten

Ben je je wachtwoord voor MyVevida kwijt of vergeten? Je kunt je wachtwoord voor ons klantenportaal MyVevida meteen in het inlogvenster wijzigen.

Klik op de link Wachtwoord vergeten? Vul het e-mailadres in waarmee je inlogt op MyVevida Klik op Verzenden

Wat is een sterk wachtwoord?

Voor vrijwel alles wat we online doen hebben we een inlognaam en wachtwoord nodig. Het bedenken van sterke wachtwoorden is voor veel mensen echter een behoorlijk struikelblok. Want wat is een sterk wachtwoord eigenlijk? Moet dat echt altijd een vrijwel onleesbare en zeer moeilijk te onthouden combinatie van cijfers, letters (zowel hoofd als klein) en vreemde leestekens zijn? Wij geven enkele tips.

Wat kun je doen in MyVevida?

MyVevida is ons klantenportaal waar jij alle informatie terugvindt over de diensten die je bij ons afneemt. Hier zie jij welke domeinnaam je bij ons hebt geregistreerd en op welk hostingpakket je website draait. Heb je meer dan één domeinnaam dan kun je in MyVevida zien of je deze bijvoorbeeld hebt ‘geparkeerd’ of hebt ‘doorgeschakeld naar een hoofddomein’.