Soms lukt het inloggen op FTP-server niet. Je slaagt er niet in een verbinding te maken met onze FTP-server. Wij begrijpen dat dit erg vervelend is, vooral op momenten dat je jouw website wilt bijwerken. De mogelijke oorzaken hiervan zijn vrijwel ontelbaar, daarom hierbij een aantal tips om de oorzaak van de storing snel op te sporen en te verhelpen.

FTP-hostnaam, poort en verbindingstype

Verifieer of jouw FTP-programma verbinding probeert te maken met ftp.vevida.com. De bijbehorende standaardpoort is 21. In het FTP-programma moet ingesteld staan dat deze een passive (of PASV) verbinding maakt. Vaak is dit standaard, maar controleer het voor de zekerheid toch maar even.

Internetverbinding?

Als het FTP’en het eerste is dat je hebt geprobeerd, test dan vooral of de internetverbinding wel beschikbaar is. Check gewoon of je wel kunt surfen naar bijvoorbeeld ad.nl, nu.nl, security.nl of tweakers.net.

FTP-gebruikersnaam en -wachtwoord

De gebruikersnaam van het FTP-account heb je tijdens de registratie per e-mail van Vevida bevestigd gekregen. Ben je de inlognaam even vergeten? Je kunt de inlognaam eenvoudig terugvinden in MyVevida, bij het onderdeel ‘Website’.
Je kunt in MyVevida ook het wachtwoord van het FTP-account veranderen. Ook al weet je zeker dat je het goede wachtwoord gebruikt, probeer het eerst even met een nieuw wachtwoord. Lees hier hoe je jouw FTP-wachtwoord aanpast.

Tip: met alle online bedreigingen is het sowieso verstandig om regelmatig je wachtwoord te veranderen.

FTP-verbinding wordt nog geweigerd

Als de FTP-verbinding nog steeds niet tot stand kan worden gebracht, is het mogelijk dat een op de computer geïnstalleerde (en actieve) virusscanner of firewall de verbinding tegenhoudt. Schakel deze uit en probeer het dan nog een keer. Lukt het inloggen op de FTP-server nu wel, dan is er mogelijk een instelling veranderd in de virusscanner of firewall. Neem in dat geval contact op met de leverancier van jouw firewall of virusscanner.

De FTP-verbinding is nog steeds niet mogelijk?

Als bovenstaande tips het probleem niet hebben verholpen, bel dan gerust even naar onze klantenservice. Veel FTP-programma’s houden een logbestand bij met daarin alle relevante FTP-meldingen, inclusief foutmeldingen of waarschuwingen. Dit heeft onze klantenservice nodig. Soms moet je de logfunctionaliteit expliciet inschakelen voordat er gelogd wordt.

Het logbestand, met daarbij een probleemomschrijving en ondernomen acties om het probleem te verhelpen kun je eenvoudig mailen naar onze klantenservice. Ons systeem verwerkt dit automatisch in een ticket voor de klantenservice. Desgewenst kun je alvast Vevida Teamviewer installeren en kan onze klantenservice het probleem met de FTP-verbinding op jouw computer telefonisch en op afstand onderzoeken.