In een tijd dat we overal en altijd bereikbaar willen zijn, ook qua e-mail, is het uitermate onhandig als u de e-mails die u wel op uw pc hebt staan niet terug ziet op uw smartphone. De meest waarschijnlijke oorzaak is dat u op de pc uw e-mail als POP3 hebt ingesteld in plaats van IMAP.

Staat de instelling inderdaad op POP3 dan wordt een e-mail nadat u deze met het mailprogramma op uw pc hebt opgehaald meteen van de server verwijderd en opgeslagen in de Inbox van de mailbox op uw pc. Het bericht is dan niet meer beschikbaar voor uw mobiele apparaten.

U kunt dit voorkomen door gebruik te maken van IMAP. Lees dit nieuwsbericht voor meer informatie over de verschillen tussen POP3 en IMAP.