De “Internet Information Services (IIS) 7 Manager” kun je gebruiken om bepaalde onderdelen van je website aan de serverkant te configureren. Hiervoor moet je website op een Windows Server 2008 server gehost worden. Dit zijn alle webservers met een nummer gelijk aan of hoger dan 129 (bijvoorbeeld net3-nl-iis-129 of net3-nl-iis-130).

Je vindt deze informatie in MyVevida, bij de website-instellingen.

Installatie

Om dit programma te installeren dien je te beschikken over een computer met Windows 7, Windows Vista (Service Pack 1), Windows XP (Service Pack 2) of Windows Server 2003. Met het Microsoft .NET Framework version 2.0 of hoger.

Download: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=32c54c37-7530-4fc0-bd20-177a3e5330b7&displaylang=en en selecteer de voor jou geschikte versie.

Op Windows 7 en Windows Vista moet de Internet Information Services 7.0 Management Console geïnstalleerd zijn.

• Control Panel -> Programs -> Turn Windows features on or off -> Internet Information Services -> Web Management Tools -> IIS Management Console aanvinken

Op Windows XP moet Service Pack 2 en op Windows Server 2003 Service Pack 1 geïnstalleerd zijn.

Start-up instructies

Windows 7 and Windows Vista
Na installatie kun je de Information Services (IIS) 7.0 Manager starten door in het zoekbox van het startmenu inetmgr.exe te typen.

Windows XP and Windows Server 2003
Na installatie kun je de Information Services (IIS) 7.0 Manager starten via de snelkoppeling in de Programs- (of All Programs) onderdeel van het startmenu.

Verbinding maken met de website

Start Internet Information Services (IIS) 7 Manager

• Ga naar Connections en vervolgens Connect to a Site
    • Server Name: uwdomeinnaam.nl
      Site Name: uwdomeinnaam.nl
      -> klik Next
    • User name: FTP-gebruikersnaam, uwdomeinnaam.nl
      Password: FTP-wachtwoord *********
      -> klik Next
    • Accepteer certificaat (“Connect“)
    • Connection Name: iets herkenbaars, bijvoorbeeld ook uwdomeinnaam.nl

Features view: Allerlei instellingen in IIS zijn hier in te zien en te maken
Content view: zie mappen en bestanden en applicatiefolders