Je kunt de Internet Information Services (IIS) 7 Manager (IIS-Beheer) gebruiken om bepaalde onderdelen van je website aan de serverkant te configureren. Hiervoor moet je website op Windows Server gehost worden. Dit zijn alle webservers met iis- in de naam, en je vindt deze informatie in MyVevida. In dit artikel vind je informatie over IIS-Beheer.

Installatie Internet Services Management Console

Om IIS-Beheer te installeren moet je beschikken over een computer met Windows 10, met het Microsoft .NET Framework version 4.0 of hoger. Een oudere versie van Windows wordt niet ondersteund. De installatie is tweeledig:

1. installeer éérst de IIS-Beheerconsole via Configuratiescherm → Programma’s → Programma’s en onderdelen → Windows-onderdelen in- of uitschakelen → Internet Information Services → Hulpprogramma’s voor webbeheer → IIS-Beheerconsole
  2. download en installeer daarna IIS Manager for Remote Administration.

Beheer van Internet Information Services (IIS) starten

Windows 10
Start de Bureablad-app Beheer van Internet Information Services (IIS): klik op het Start Menu (het Windows icoontje), en hierin typ je in: Internet Information Services, waarbij de programmanaam al gedurende het typen verschijnt.

Je kunt ook inetmgr.exe invoeren in het zoekbox van het startmenu, of voer C:\Windows\System32\inetsrv\InetMgr.exe uit in een CMD.exe-venster.

Verbinding maken met jouw website

Start de IIS-Beheerconsole

• Ga naar Connections (Verbindingen) en vervolgens Connect to a Site (Een site verbinden)
    • Server Name: uwdomeinnaam.nl
      Site Name: uwdomeinnaam.nl
      → klik Next
    • User name: FTP-gebruikersnaam, uwdomeinnaam.nl
      Password: FTP-wachtwoord *********
      → klik Next
    • Accepteer certificaat (klik “Connect” of Verbinden)
    • Connection Name: iets herkenbaars, bijvoorbeeld ook uwdomeinnaam.nl
    • Installeer Dependent Features (klik net zo lang OK en Installeren tot dit gereed is)

Features view: Allerlei instellingen in IIS zijn hier in te zien en te maken
Content view: zie mappen en bestanden en applicatiefolders

Note bene: als je niet kunt inloggen staan waarschijnlijk bestandspermissies op de map www en/of het bestand web.config foutief ingesteld. Verbeter dit in MyVevida.