Wil je nog beter vindbaar zijn in Google? Of een subdomein z’n eigen website geven? Als je website op een Linux Server staat, regel je dit met een .htaccess-bestand. Hieronder vind je deze (en meer) voorbeelden, die je eenvoudig aanpast. Upload het bestand via FTP naar jouw website en het werkt meteen.

Tip: in Microsoft Windows kun je een bestand niet opslaan met de naam .htaccess. Met een paar stappen kun je dat omzeilen:

1. Bewaar de voorbeeldcode als htaccess.txt
  2. Upload het bestand via FTP naar jouw website
  3. Gebruik het FTP-programma om het bestand op de server te hernoemen naar .htaccess

Je plaatst een .htaccess-configuratiebestand in de map /www van jouw website. Daarmee gelden de instellingen voor de hele site. Onderliggende mappen kun je eigen instellingen geven door daarin een ander .htaccess-bestand te zetten.

Gebruik geen .htaccess bestanden op Windows Server IIS. De voorbeelden op onze website zijn specifiek geschreven voor Linux Apache. Web.config is native op Windows.

Sommige opdrachten zoals Order of PHP_FLAG zorgen ervoor dat de site vastloopt. Gebruik die code niet!

Bij een .htaccess-bestand betekent status 302 “Tijdelijk verplaatst” en 301 “Permanent verplaatst”. Wij communiceren overal de 302. Activeer de 301 pas als alles getest is en werkt. Deze opdracht komt namelijk in je browsercache te staan en anders kun je alleen testen in een incognito/privacy-venster.

Link naar deze kopVoorbeeldscripts: