In OX Text samenwerken met anderen is heel eenvoudig. Het is dan wel belangrijk dat iedereen de juiste maprechten heeft.

Maprechten toekennen gaat als volgt:

• Ga naar Drive en selecteer de map met de bestanden die je wilt delen.
  • Klik op het menu-symbool dat ernaast staat.
  • Kies Rechten / Mensen uitnodigen.
  • Tik de naam of het e-mailadres in van degene die rechten moet krijgen.
  • Ken de rechten toe: bijvoorbeeld Viewer, Recensent, Auteur of Beheerder.
  • Bevestig je keuze met Opslaan.
  • Voeg op deze manier alle deelnemers toe.

Je kunt de deelnemers dus diverse rechten toekennen door deze in hetzelfde venster te selecteren of uit te zetten. In het rechtenoverzicht kun je onder Details zien wat de rechten precies inhouden.

Je kunt nu samenwerken in het document door het document te openen. De eerste die het document opent, heeft de eerste schrijfrechten. In de popup rechts zie je welke medewerkers er op dit moment aan het document werken en wie de ‘pen’ hanteert (potlood-symbool). Wil je de bewerking overnemen dan klik je in de werkbalk op Bewerken. Je neemt dan de schrijfrechten over en de ander krijgt een ‘alleen lezen’- versie. Hij of zij ziet wel realtime de veranderingen die jij doorvoert. Een andere medewerker kan op elk gewenst moment ‘het potlood’ weer overnemen door op Bewerken te klikken. Zo bewerk je zonder tijdverlies het document tot het de gewenste kwaliteit heeft!

Wil je iemand alle maprechten weer ontnemen, ga dan als volgt te werk:

• Selecteer de map met de bestanden die je wilt delen.
  • Klik op het Menu-symbool dat ernaast staat.
  • Kies weer voor Rechten / Mensen uitnodigen
  • Klik achter de betreffende naam op de menu-symbool.
  • Selecteer Toegang intrekken.

Klaar ben je.