Je website kan gebruik maken van Redis? Mooi! Je moet alleen nog wel instellen dat WordPress ook gebruik maakt van de voordelen die Redis biedt. In de meeste gevallen zul je Redis gebruiken als object cache, middels de WP Object Cache klasse. Je kunt deze eenvoudig aanspreken, bijvoorbeeld met wat hulp van een plugin.


Link naar deze kopWelke plugins kan ik gebruiken?

Er zijn meerdere plugins beschikbaar die je de mogelijkheid geven om de Redis Cache te gebruiken. Welke is beter? Dat zal afhangen van je eigen voorkeuren, de manier waarop je de plugin gebruikt en de wijze waarop je website is opgebouwd. Het staat je vrij om zelf te kiezen welke plugin je het fijnst vind werken. De volgende plugins kun je in ieder geval op onze servers gebruiken:

Let op: gebruik maar één object cache plugin tegelijkertijd! Het activeren van meerdere object cache plugins zal enkel voor problemen zorgen.

Link naar deze kopWP Redis

WP Redis

Deze plugin kun je gebruiken om de object cache aan te spreken. Je kunt deze gebruiken naast een eventueel aanwezig page caching mechanisme. In veel gevallen zul je page caching echter niet nodig hebben op sites waar je gebruik wilt maken van Redis. Deze plugin biedt je daarnaast ook ondersteuning voor het gebruik met WP-CLI.

Link naar deze kopRedis Object Cache

Redis Object Cache

Redis Object Cache is een iets uitgebreidere plugin. Je kunt met deze plugin zowel een gewone Redis Cache aanspreken als een Redis Cluster. Een groot voordeel van deze plugin is dat deze via het dashboard eenvoudig beheerd kan worden.

Link naar deze kopRedis Page Cache

Redis Page Cache

Als laatste kun je gebruik maken van Redis Page Cache van Pressjitsu. Deze plugin biedt je niet zozeer een object cache, maar geeft je de mogelijkheid om full page caching uit te voeren met Redis als backend. Dit kan je website aanzienlijk versnellen. Een nadeel is wel dat deze plugin al enige tijd niet meer actief wordt onderhouden. Hij functioneert op dit moment echter nog wel gewoon, dus je kunt deze vooralsnog gewoon gebruiken.

Wat vind jij van dit antwoord?

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.