Ga je stoppen met je bedrijf? Het is vaak verstandig om dan je domeinnaam niet meteen op te zeggen. Denk goed na over de consequenties die dit heeft. Je raakt niet alleen je domeinnaam kwijt maar ook het e-mailadres dat daarbij hoort. Welke stappen moet je ondernemen wanneer je stopt en je domeinnaam wilt behouden?

Link naar deze kopEen zakelijke domeinnaam

Een zakelijke domeinnaam staat meestal geregistreerd op de naam van de houder: de zakelijk rechtspersoon. Wanneer je stopt met je zakelijke activiteiten en je de rechtspersoon ontbindt en uitschrijft bij de Kamer van Koophandel, moet ook de houder van de domeinnaam worden gewijzigd. De rechtspersoon die houder en eigenaar was, bestaat immers niet meer. Vergelijk het maar met je zakelijke telefoonaansluiting: als je dat nummer wilt bewaren moet je dit overdragen naar jezelf (of je nieuwe bedrijf).

Link naar deze kopBij verkoop van je bedrijf

Verkoop je jouw bedrijf? Dan kun je de domeinnaam doorverkopen aan de nieuwe eigenaar. Dit is afhankelijk van de specifieke afspraken tussen de verkoper en koper. Gaat het domein mee naar de nieuwe eigenaar, dan zal er ook een overdracht van houder moeten plaatsvinden. Anders blijft de verkoper formeel de houder (eigenaar) en kan hij of zij te allen tijde over het domein beschikken.

Link naar deze kopBij faillissement

In het vervelende geval dat je failliet gaat, krijgt de curator zeggenschap over de boedel en dus ook over de domeinnaam. Deze kan gewoon door de curator worden verkocht of opgezegd. Vervelend dus wanneer je nog plannen had met je domeinnaam, bijvoorbeeld privé of een nieuw bedrijf.

Zonder domeinnaam heb je niet langer de beschikking over de bijbehorende e-mailadressen. Wil je deze behouden? Dan is het verstandig om tijdig de houder van je domeinnaam te veranderen, in dit geval van zakelijk naar particulier. Je kunt dan niet langer de btw aftrekken, maar bent wel privéhouder van het domein. Op die manier blijft de domeinnaam buiten een zakelijk faillissement en blijf jij eigenaar.

Link naar deze kopBetalingsproblemen?

Ben jij klant bij Vevida en verwacht je door alle maatregelen tegen het coronavirus een betalingsprobleem? Neem dan gerust even contact op met onze klantenservice. Samen zoeken we naar een passende oplossing.

Wat vind jij van dit antwoord?

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.