In je webmail bij Vevida kun je met behulp van een distributielijst (maillijst) een e-mail sturen aan iedereen in je adresboek, of een geselecteerde groep. Deze lijst kun je maken in je adresboek. Doorloop hiervoor de volgende stappen.

Ga in je webmail naar je adressenlijst. Zweef met de muiscursor over een avatar van een contactpersoon. De avatar verandert nu in een kadertje. Als je daar een vinkje in zet, kun je selectief adressen aanvinken. Vink de adressen aan die je aan de distributielijst / e-maillijst wilt toevoegen en klik op de drie bolletjes in de donkerblauwe balk.

distributielijst

 

Er verschijnt nu een menu. Klik hier op Nieuwe lijst aanmaken.

 

In het volgende venster kun je bij Weergave de distributielijst / e-maillijst een naam geven. Je ziet nu ook dat de contactpersonen hier worden weergegeven. Je hoeft de andere velden niet weer te geven. Ben je klaar met invullen? klik dan rechtsboven op het diskette-icoon.

 

Je distributielijst is nu aangemaakt. Om te checken of je lijst echt is aangemaakt tik je in het zoekveld de naam in van je lijst. Als het goed is zie je deze netjes verschijnen.

 

Nu kun je een mail sturen naar de distributielijst door de naam die bij Weergave is ingevuld in het veld BCC te zetten. Het veld AAN of CC kan ook, maar dan ziet elk van de geadresseerden de adressen van de anderen ook en dat is niet altijd gewenst.

 

Je ziet nu ook dat de contactpersonen in die lijst worden weergegeven.

 

NB: Als je nieuwe contactpersonen aan een adresboek toevoegt, worden die niet automatisch toegevoegd aan de distributielijst. Dat moet je dan handmatig doen.

Wat vind jij van dit antwoord?

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.