Je website laadt traag en dat is bijzonder vervelend. Immers, de kans is groot dat je bezoekers afhaken omdat tegenwoordig alles snel sneller snelst moet. Er is helaas niet één duidelijke reden aan te geven waarom een website traag laadt. Dat kan diverse oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat de afbeeldingen die je gebruikt voor het internet eigenlijk te grote bestanden zijn.

In veel gevallen kun je zelf een heleboel actie ondernemen om de snelheid van je website te optimaliseren. Maar je moet jezelf daarvoor wel even goed in de materie verdiepen.

Handig zijn in elk geval de plugins PageSpeed, Yslow en Firebug voor Google Chrome en Mozilla Thunderbird. Dat geldt eveneens voor ‘Hulpprogramma’s voor ontwikkelaars’ in Google Chrome (sneltoets CTRL+SHIFT+I).

Als je graag de prestaties van jouw website wenst te verbeteren, moet je de volgende punten optimaliseren:

1. Het minimaliseren van HTTP-verzoeken
  2. CSS-sprites
  3. Content offloading (Content Delivery Network, of CDN)
  4. Volgorde van bestanden laden
  5. Compressie (gzip)
  6. Browser cache
  7. Website cache
  8. Sessie- en cachehandler
  9. MySQL query_cache (indien van toepassing)
  10. Kwaliteit van afbeeldingen en de dimensies daarvan

Mocht je er niet uitkomen, neem dan gerust even contact op met onze klantenservice. Daar helpen ze je graag verder.