Met het File Transfer Protocol (ftp) kan je bestanden benaderen op de servers van Vevida. Zo kan je eenvoudig een extra eigen back-up maken van je bestanden. Gebruik maken van FTP  kan met een FTP-programma zoals FileZilla. In dit helpartikel leggen we stap-voor-stap uit waar je dit FTP-programma vindt en hoe je het op je computer installeert.

Voor het maken van een back-up van de bestanden op je website maken wij gebruik van het FTP-protocol. Een van de meest gebruikte programma’s hiervoor is FileZilla. Je kunt hiermee de bestanden eenvoudig van onze servers naar je eigen computer kopiëren. Uiteraard ga je voor het downloaden naar de website van FileZilla.

Klik  op Download FileZilla Client

FileZilla installeren, FTP-programma FileZilla installeren

Kies nu de juiste versie voor jouw besturingssysteem en klik erop.

FileZilla installeren, download FileZilla Client

Kies hierna voor de directe download, dus niet voor de versie via de App Store.

FileZilla installeren, klik nu op Download

Je ziet links onderin het gedownloade programma staan. Klik om te open. Heb je een ander besturingssysteem en zie je de download niet meteen staan, ga dan naar je downloadmap en klik daar op het betreffende bestand.

FIleZilla installeren, de download verschijnt vanzelf in je downloadmap

Klik op Agree

FileZilla installeren, Klik op Agree

Dubbelklik nu op het FileZilla icoon. Het ftp-programma wordt nu geïnstalleerd.

FileZilla installeren, dubbelklik op het FileZilla icoon om te installeren

Kies voor Open

Filzilla installeren, klik nu op Open

En voor Doorgaan

Filezilla installeren, klik nu op doorgaan

Je kunt eventueel kiezen voor een optioneel aanbod, maar wij negeren deze ‘aanbiedingen’.

FileZilla Installeren, sla Optionele aanbiedingen over

De installatie is bezig

FileZilla wordt geïnstalleerd

Klik nu op voltooien en je bent klaar! FileZilla staat op je computer.

FileZilla installeren, klik op voltooien

Je kunt nu verder en beginnen met het maken van de eerste eigen back-up van je website.