Het bouwen, beheren en onderhouden van een WordPress website is meestal niet de verantwoordelijkheid van één persoon. Er zijn waarschijnlijk diverse gebruikers vanuit hun specifieke expertise met de site bezig. In WordPress kun je extra gebruikers toevoegen en deze ieder afzonderlijk rechten toekennen.
Belangrijk om te weten: alleen beheerders kunnen nieuwe gebruikers toevoegen of verwijderen. Let dus goed op wie je beheerder maakt.

De rollen in het kort:

Abonnee     -> Kan net als iedere bezoeker jouw site bekijken en zijn profiel aanpassen.
Schrijver     -> Kan eigen berichten schrijven, maar deze zonder jouw toestemming niet publiceren.
Auteur        -> Kan eigen berichten aanmaken, bewerken en publiceren.
Redacteur  -> Kan alle berichten en pagina’s op de site publiceren en beheren. Dus ook die van anderen.
Beheerder  -> Heeft via Dashboard de volledige controle over een website.

Wil je meer uitleg over de rollen, en wil je weten welke mogelijkheid elke rol precies bied? In de documentatie van WordPress over rollen wordt dit uitgebreid uitgelegd!

Toevoegen van nieuwe gebruikers:

Hoe voeg je een nieuwe gebruiker toe? Doorloop hiervoor de volgende stappen:

Ga in Dashboard via het menu naar Gebruikers en kies voor Nieuwe toevoegen.

In het volgende scherm vul je de juiste gegevens in. Let op: je hoeft alleen de verplichte velden (Gebruikersnaam en E-mail) in te vullen.

Je kunt WordPress automatisch een wachtwoord laten genereren of er zelf een bedenken. Vergeet geen vinkje te zetten voor “Nieuwe gebruiker…. hun account”.

Geef bij Rol aan welke rechten de betreffende persoon krijgt.

Klik nu op Nieuwe gebruiker

Klaar!