Je subdomein een website geven. voor een subdomein (zoals sub.example.com) kun je ook een eigen website geven. De website van jouw subdomein plaats je in een eigen map met dezelfde naam, bijvoorbeeld /www/sub.

Een eigen website voor een subdomein regel je door onderstaande code te plaatsen in een .htaccess-configuratiebestand. Vervang (sub)\.example\.com (regel 3) door jouw subdomein (met haakjes) plus domeinnaam en zet een voor iedere punt. In regel 4 vervang je sub alleen door jouw subdomein. Een subdomein kan bijvoorbeeld ook shop.example.com, webshop.example.com of kantoor.example.com zijn.

RewriteEngine On
# Eigen website voor doorgeschakelde domeinen
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(sub)\.example\.com$
RewriteCond %{PATH_INFO} !^/sub
RewriteRule (.*) /%1/$1 [L]

Je kunt dit ook regelen met een XML-configuratiebestand voor IIS, web.config. Hierbij vervang je (sub)\.example\.com (regel 9) door jouw subdomein plus domeinnaam. Zet ook haakjes om het subdomein en plaats een \ voor iedere punt. In regel 10 vervang je sub alleen door jouw subdomein.

<rules>
        <rule name="Eigen website voor subdomein">
          <match url="(.*)" />
          <conditions trackAllCaptures="true">
            <add input="{HTTP_HOST}" pattern="^(sub)\.example\.com$" />
            <add input="{PATH_INFO}" pattern="^/sub" negate="true" />
          </conditions>
          <action type="Rewrite" url="/{C:1}/{R:1}" />