Domeinen met Domein doorschakelen als pakket kun je ook een eigen website geven. Ze maken dan gebruik van het webhostingpakket (Basic, WordPress, Premium of Veilige Hosting) van een ander domein. De website van jouw doorgeschakelde domein plaats je in een eigen map.

In dit voorbeeld is example.com een domeinnaam met webhostingpakket. Een website voor het doorgeschakelde domein example.net plaats je dan bijvoorbeeld in de map /www/example.net.

Een eigen website voor doorgeschakelde domeinen regel je door onderstaande code te plaatsen in een .htaccess-configuratiebestand. Vervang example\.com (regel 3) door jouw doorgeschakelde domein en zet een \ voor iedere punt.

RewriteEngine On
# Eigen website voor doorgeschakelde domeinen
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(?:www\.)?(example\.com)$
RewriteRule (.*) /%1/$1 [L,NS]

Je kunt dit ook regelen met een XML-configuratiebestand voor IIS, web.config. Hierbij vervang je example\.com (regel 9) door jouw doorgeschakelde domeinnaam. Zet daarbij een \ voor de punt.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<configuration>
  <system.webServer>
    <rewrite>
      <rules>
        <rule name="Eigen website voor doorgeschakeld domein">
          <match url="(.*)" />
          <conditions>
            <add input="{HTTP_HOST}" pattern="^(?:www\.)?(example\.com)$" />
          </conditions>
          <action type="Rewrite" url="/{C:1}/{R:1}" />