Domeinen met Domein doorschakelen als pakket kun je ook een eigen website geven. Ze maken dan gebruik van het (Webhosting, WordPress, of Webhosting Win) hostingpakket van een andere website. De website van jouw doorgeschakelde domein plaats je in een eigen map.

In dit voorbeeld is example.com een domeinnaam met hostingpakket. Een website voor het doorgeschakelde domein example.net plaats je dan bijvoorbeeld in de map /www/example.net. Hierbij is het belangrijk dat je in MyVevida het doorgeschakelde domein hebt gekoppeld aan een hoofddomein bij Vevida:

Doorschakeldomein koppelen aan een hoofddomein bij Vevida via MyVevida

Doorschakeldomein koppelen aan een hoofddomein bij Vevida via MyVevida

Link naar deze kopWindows Server IIS web.config

Je kunt jouw doorschakel domein op Windows Server IIS koppelen aan de webruimte van een ander hostingpakket met een web.config XML-configuratiebestand.

Hierbij vervang je example\.net (regel 9) door jouw doorgeschakelde domeinnaam. Zet daarbij een \ voor de punt.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<configuration>
  <system.webServer>
    <rewrite>
      <rules>
        <rule name="Eigen website voor doorgeschakeld domein">
          <match url="(.*)" />
          <conditions>
            <add input="{HTTP_HOST}" pattern="^(www\.)?(example\.net)$" />
          </conditions>
          <action type="Rewrite" url="/{C:1}/{R:1}" />
        </rule>
      </rules>
    </rewrite>
  </system.webServer>
</configuration>

Link naar deze kopLinux Apache .htaccess

Als jouw website op Linux Apache wordt gehost, dan kun je gebruikmaken van een .htaccess-bestand. Plaats de volgende code in dit bestand en upload het via FTP naar de /www map van jouw website met hostingpakket.

RewriteEngine On
# Eigen website voor de website example.net.
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?(example\.net)$
RewriteRule (.*) /example.net/$1 [L]

Vervang wederom example\.net door jouw doorgeschakelde domeinnaam. Vervang /mapnaam door de naam in de map www, waarin je de site hebt gezet voor example.net.

Let op: je moet een .htaccess met daarin alleen RewriteEngine On plaatsen in de mappen van elk subdomein.