Eenvoudige caching met WP-Super-Cache bij Vevida

WP-Super-Cache is één van die plugins die wij steevast aanraden. Je gebruik deze cache-plugin voor een betere performance van jouw site. In dit artikel leggen we welke instellingen je eenvoudig kunt gebruiken voor de beste prestaties.

Cache-plugin WP-Super-Cache is erg uitgebreid. Niet alleen kent het Simple en Expert Cache Delivery Method, je kunt ook plugins activeren die bijvoorbeeld het gedrag van een plugin beïnvloeden of zelf plugins maken. Echter, voor de beste prestaties met meeste eenvoud gebruik je gewoon de Simple Cache Delivery Method.

Hoe installeer ik WP-Super-Cache?

In slechts een paar stappen installeer je WP-Super-Cache eenvoudig:

1. Klik op Plugins toevoegen scherm onder Plugins.
  2. Vul WP-Super-Cache in in het Plugins zoeken… zoekveld
  3. Klik op Nu installeren en daarna op Activeren
  4. Nu WP-Super-Cache is geactiveerd verschijnt er een melding bovenin de pagina: WP-Super-Cache is disabled. Please go to the plugin admin page to enable caching. Klik op die link.

Nu je WP-Super-Cache geïnstalleerd en geactiveerd hebt, is het tijd een aantal instellingen goed te zetten.

WP-Super-Cache configureren

Let op: niet alle instellingen werken even goed in verschillende situaties. Test er goed mee in een staging-omgeving. Zo is er namelijk een groot verschil tussen een blog en WooCommerce-webshop.

1. Klik op WP-Super-Cache in het Instellingen menu. Dit is ook de plek waar je terechtkomt via bovengenoemde link.
  2. Schakel de caching in door Caching On (Recommended) aan te klikken. Klik daarna op Update Status.
  3. Ga naar het tab Geavanceerd. De meeste instellingen kun je zo laten, die die we aangepast hebben van de standaard zijn:
    • Don’t cache pages with GET parameters. (?x=y at the end of a url)
    • 304 Browser caching. Improves site performance by checking if the page has changed since the browser last requested it. (Recommended)
    • Mobile device support.
    • Clear all cache files when a post or page is published or updated.
    • Only refresh current page when comments made.
  4. Klik Update Status

Scroll naar beneden naar Expiry Time & Garbage Collection.
Als berichten en pagina’s statisch (ongewijzigd) blijven, dan wil je deze zo lang mogelijk in de cache behouden.

1. Cache Timeout: 0
  2. Scheduler Clock: 00:00

Klik Change Expiration.

Waarom deze ‘Simple Cache Delivery Method’?

Deze Simple Cache Delivery Method in WP-Super-Cache is erg eenvoudig, daarom hebben we ervoor gekozen. Je hoeft geen wijzigingen aan te maken in .htaccess- of andere bestanden, en de caching is toch erg snel. Door de eenvoud treden er de minste fouten op.

Geavanceerde gebruikers kunnen altijd hun eigen geavanceerde instellingen maken en .htaccess rewrites instellen. En je kunt te allen tijde wijzigingen in de hierboven gemaakte settings maken, bijvoorbeeld als 304 Browser caching niet goed werkt in jouw situatie.