Je wilt een video toevoegen aan WordPress, bijvoorbeeld van YouTube, maar hebt geen idee hoe dat moet. Geen probleem, lees dit helpartikel en je hebt in een handomdraai het filmpje in je blog geplaatst.

Let op: dit artikel maakt gebruik van de klassieke editor van WordPress. Sinds WordPress 5.0 is de blok-editor de standaard editor waardoor jouw site er wellicht iets anders uitziet!

Snel een video toevoegen aan WordPress

Stel je schrijft reviews over vulpennen en wilt deze ondersteunen met een video. Wil je een video toevoegen aan WordPress bericht, ga dan naar het bewuste artikel en bepaal allereerst de plek waar je het filmpje wilt hebben. Maak eventueel extra witruimte.

Een video toevoegen aan WordPress

Ga vervolgens op zoek naar de video, bijvoorbeeld op YouTube. Klik op het kopje delen en kopieer de link die daarna verschijnt. Plaats deze in de tekst op jouw WordPress website.

Een video toevoegen aan WordPress 1

Je zult zien dat deze link slechts heel kort zichtbaar is. Daarna verschijnt de door jou geselecteerde video al in het scherm.

Een video toevoegen aan WordPress 2 - url plakken in bericht

Een video toevoegen aan WordPress - video meteen zichtbaar

Vergeet niet op Bijwerken te klikken om via Pagina bekijken het resultaat te aanschouwen.

En dan is dit het resultaat. (Via Pagina bewerken kom je weer terug bij de teksteditor van WordPress).

Een video toevoegen aan WordPress - resultaat op je pagina en terug naar pagina bewerken

Wil jij meer support bij je WordPress website? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over WordPress Hosting. Bij dit pakket krijg je de persoonlijke ondersteuning van je eigen WordPress expert.

Wat vind jij van dit antwoord?

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.