Je hebt een e-mailaccount aangemaakt in MyVevida en dat wil je nu op al je (mobiele) apparaten gebruiken. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Dat regel je door op die apparaten de onderstaande instellingen in te voeren. We raden altijd aan gebruik te maken van IMAP, waarbij de mail op onze server bewaard blijft.

Voor zowel de inkomende als de uitgaande e-mail is het gebruik van een gebruikersnaam en wachtwoord verplicht. De gebruikersnaam is het betreffende e-mailadres. Het wachtwoord hiervan kan via MyVevida worden ingesteld. Versleuteling met TLS of SSL is ook verplicht.

Link naar deze kopServerinstellingen inkomende e-mail (IMAP)

• Server: imap.vevida.com
  • Poort: 143
  • Versleutelingsmethode: StartTLS (of SSL/TLS indien niet beschikbaar)

Link naar deze kopServerinstellingen uitgaande e-mail (SMTP)

• Server: smtp.vevida.com
  • Poort: 587
  • Versleutelingsmethode: StartTLS (of SSL/TLS indien niet beschikbaar)

Let op: als er gevraagd wordt of de uitgaande server verificatie vereist, dan moet dat ook gebruik worden. Verschillende e-mailprogramma’s hebben er verschillende benamingen voor. Kies indien mogelijk voor “Dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruiken voor het verzenden van e-mail“. Vul anders opnieuw je e-mailadres en wachtwoord in.

Link naar deze kopServerinstellingen inkomende e-mail (POP3)

Wij raden aan om gebruik te maken van IMAP voor het toevoegen van een e-mailaccount. Maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van POP3. Het gebruik van SSL is hierbij een vereiste.

• Server: pop.vevida.com
  • Poort: 995
  • Versleutelingsmethode: SSL