Het is een van de meest gestelde vragen aan onze klantenservice: Hoe stel ik mijn e-mail in op mijn smartphone of tablet? Veel klanten weten wat hun gebruikersnaam is, evenals hun wachtwoord en de hostnaam die moet worden ingevuld.

Toch gaat het nog heel vaak fout. Hoe kan dat? Pieter Daalder van onze klantenservice legt het uit.

makkelijk-e-mail-op-je-smartphone-instellen

Het is inderdaad zo dat veel klanten geen enkel probleem hebben met het invullen van hun gebruikersnaam, wachtwoord en de hostnaam. Pas verderop in het aanmeldproces gaat het mis. Dat komt omdat klanten bij server uitgaande mail (SMTP) niet weten welke beveiliging ze moeten selecteren. Werkt je apparaat op Android, dan moet je kiezen voor TLS (alle certificaten accepteren). Gebruikers van een iPhone of iPad moeten daar juist kiezen voor SSL.

Vevida e-mail op Android

Voor het instellen van je Vevida e-mail op een Androidapparaat doorloop je de volgende stappen. Let op: er kan per Androidversie een klein verschil zijn.

• Ga via instellingen -> accounts -> naar Nieuwe a-mail toevoegen (imap)
  • Vul je e-mailadres in en kies in het volgende scherm voor imap
  • Vul je wachtwoord in en klik op volgende
  • De server voor inkomende mail is: imap.vevida.com
  • Het poortnummer is: 143
  • Bij beveiligingstype kies je voor Start TLS (alle certificaten accepteren)
  • Klik op volgende en de server gaat de instelling controleren.

Hierna moet je de instellingen voor de uitgaande server invoeren. Doorloop de volgende stappen:

• De server voor uitgaande mail is: smtp.vevida.com
  • Poortnummer is: 587
  • Bij beveiligingstype kies je voor Start TLS (alle certificaten accepteren)
  • Aanmelden: kies vereist
  • Je e-mailadres en wachtwoord zijn reeds ingevuld. Zo niet, vul deze gegevens dan opnieuw in
  • In het volgende scherm kun je specifieke instellingen voor je apparaat aangeven
  • Klik op volgende en je account wordt aangemaakt
  • In het nieuwe scherm kun je eventueel je accountnaam personaliseren en de naam opgeven die mensen zien als ze een mail van jou ontvangen
  • Als je nu op volgende klikt, is je account toegevoegd

Vevida e-mail op iOS (Apple)

Voor het instellen van je Vevida e-mail op een iOS-apparaat doorloop je de volgende stappen.

• Ga via Instellingen naar Mail, Contacten, Agenda
  • Kies voor Nieuwe account en daarna voor Anders
  • Voeg Mailaccount toe
  • Vul je naam, e-mail, wachtwoord en beschrijving in

In het volgende venster vul je de gegevens voor imap in:

• De server voor inkomende post is: imap.vevida.com
  • Vul ook je gebruikersnaam (is e-mailadres) en wachtwoord in

Onder server uitgaande post:

• Server hostnaam: smtp.vevida.com
  • Vul opnieuw je gebruikersnaam (is e-mailadres) en wachtwoord in
  • Maak in volgende scherm de keuze of ook notities moeten worden gesynchroniseerd
  • Klik op bewaar en je bent klaar