In dit artikel lees je hoe je jouw Vevida e-mail instelt in je e-mailprogramma Office Outlook 2013. Wij gaan hierbij uit van de volgende randvoorwaarden: inkomende e-mail via het IMAP-protocol, uitgaande e-mail via een beveiligde SMTP-verbinding, geen autodiscovery van instellingen.

Deze instellingen zijn getest met de Outlook-versie van Microsoft Office Standaard 2013. Als je beschikt over een andere versie kunnen sommige schermafbeeldingen er anders uitzien.

Let op: alle e-mailaccounts beschikken standaard over een zogenoemde autodiscovery-service. Dat betekent dat het e-mailprogramma zelf alle instellingen kan opvragen en maken zonder dat je daarvoor ingewikkelde instellingen moet opzoeken en invullen. Je hoeft alleen maar op Volgende te klikken en de gemaakte instellingen te controleren. Deze handleiding is bedoeld voor degenen die zelf het e-mailaccount willen instellen zonder autodiscovery-service.

Wij raden je echter aan de autodiscovery-service te gebruiken.

Stappenplan

Nadat je Office Outlook 2013 hebt opgestart, klik je linksboven in de menubalk op Bestand.

E-mail

Kies onder Accountgegevens voor Account toevoegen.

outlook2013_instellen_02

Vink Handmatige instelling of extra servertypen aan. Alle instellingen onder E-mailaccount worden grijs.

outlook2013_instellen_03

Klik dan Volgende >

Selecteer POP of IMAP en klik op Volgende >.

outlook2013_instellen_04

Het POP- en IMAP-accountinstellingenscherm opent. Vul hier je Gebruikersgegevens, Servergegevens en Aanmeldgegevens in. Jouw aanmeldgegevens zijn het in MyVevida aangemaakte e-mailadres met bijbehorend wachtwoord.

Tip!
Wil je op al jouw mobiele apparaten en online via het web met OX App Suite je e-mail kunnen lezen? Maak dan gebruik van het IMAP-protocol.

Het aanvinken van Wachtwoord onthouden is handig in het gebruik, maar let erop dat Beveiligd wachtwoordverificatie (SPA) niet is aangevinkt.

outlook2013_instellen_05

Klik nu op Meer instellingen ….

Instellingen voor internet e-mail

Je komt nu in het onderdeel Instellingen voor internet e-mail. Hierin is een aantal belangrijke instellingen te maken.

Tab Algemeen

Onder Tab Algemeen kun je een naam aan het account in Outlook 2013 toekennen. Dit om de herkenbaarheid te vergroten. Voor het gemak, laat hier gewoon het e-mailadres staan. Ook kun je hier een Organisatie en Antwoordadres, oftewel Reply-To-adres opgeven. Dit kan voor geavanceerde gebruikers handig zijn.

outlook2013_instellen_06

Tab Server voor uitgaande e-mail

Vink hier Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist aan. Om niet weer het e-mailadres en wachtwoord in te hoeven vullen laat je het selectierondje daaronder staan op Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail.

outlook2013_instellen_07

Ga nu naar het tab Geavanceerd.

Tab Geavanceerd

Onder Geavanceerd stel je TLS in bij Gebruik het volgende type versleutelde verbinding. Dit doe je zowel bij Inkomende e-mail (IMAP) als Uitgaande e-mail (SMTP). Hiermee zorg je ervoor dat anderen de e-mailcommunicatie niet kunnen afluisteren.

Stel vervolgens je de poortnummers opnieuw in voor 143 (IMAP) en 587 (SMTP).

outlook2013_instellen_08

Klik op OK om de instellingen op te slaan en het venster te sluiten.

Terug bij Account toevoegen: POP- en IMAP-accountinstellingen

Je bent nu weer terug in het venster Account toevoegen (POP- en IMAP-accountinstellingen). Klik op Volgende > en hierna worden de accountinstellingen getest. Hebben beide de status Voltooid dan klik je op Sluiten en Voltooien om de wizard Account toevoegen af te sluiten.

Tip

Ben je al bekend met Mail Xchange? Hiermee synchroniseer je jouw e-mail, bestanden, agenda (zakelijk en privé) met al je mobiele apparaten. Bovendien kun je – naar wens – gegevens delen met anderen.