Je hebt in MyVevida net een nieuw e-mailadres aangemaakt. Hoe kun je dit adres vervolgens toevoegen aan Mozilla Thunderbird? Dat hangt er een beetje vanaf of dit het eerste account is dat je instelt of dat er al een of meer accounts aanwezig zijn. Wij leggen je beide opties uit.

Instellen als eerste account

Heb je nog geen e-mailaccount ingesteld in Thunderbird? Dan krijg je bij het opstarten het volgende scherm te zien.

Je kiest voor Skip this and use my existing email. Hierna geef je het e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord op.

Thunderbird haalt vervolgens de juiste instellingen voor je op. Wij raden je aan om gebruik te maken van IMAP. Je kunt de overige instellingen dus gewoon zo laten staan. Zodra je op Done klikt, worden de instellingen opgeslagen en ben je klaar.

Toevoegen als tweede account

Heb je al een account ingesteld in Thunderbird en wil je het Vevida-account als extra account toevoegen? Kies dan in het menu Tools/Extra voor Account Settings/Accountinstellingen. Als je de menubalk niet direct ziet, druk dan even op de linker Alt-toets.

Kies nu links onderin voor Account Actions/Account Acties en vervolgens voor Add Mail Account/E-mailaccount toevoegen.

Vervolgens krijg je hetzelfde venster als bij het aanmaken van het eerste account. Het opgeven van de gebruikersnaam en het wachtwoord moet weer voldoende zijn om de benodigde instellingen automatisch op te halen.