Domeinnamen met Domein doorschakelen als pakket, kun je eenvoudig aan een website verbinden. De website van example.com is dan bijvoorbeeld ook via example.net te zien. Google straft websites die dezelfde content op meerdere URL’s aanbieden.

Voor een betere vindbaarheid in Google is het echter verstandig om één adres — ook wel preferred URL of canonical URL genoemd — te gebruiken. Bezoekers van example.net worden dan automatisch doorgestuurd (met een HTTP/301 redirect) naar example.com. Je voorkomt daarmee strafpunten voor dubbele content.

Domeinen doorsturen naar één adres kun je regelen door de onderstaande code te plakken in een .htaccess-configuratiebestand. Vervang www\.example\.com (regel 3) door het doeladres en zet een \ voor iedere punt. In regel 4 vervang je www.example.com ook door het doeladres, ditmaal zónder \.

RewriteEngine On
# Domein doorsturen naar andere website
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.example\.com$
RewriteRule (.*) http://www.example.com/$1 [L,R=301]

Je kunt dit ook regelen met een XML-configuratiebestand voor IIS, web.config. Hierbij vervang je example\.com (regel 9) en example.com (regel 11) door de nieuwe domeinnaam. Alleen bij regel 9 zet je een \ voor de punt.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<configuration>
  <system.webServer>
    <rewrite>
      <rules>
        <rule name="Domein doorsturen naar andere website" stopProcessing="true">
          <match url="(.*)" />
          <conditions>
            <add input="{HTTP_HOST}" pattern="^www\.example\.com$" negate="true" />
          </conditions>
          <action type="Redirect" url="http://www.example.com/{R:1}" />