Bezoekers van jouw domeinnaam kun je eenvoudig doorsturen naar een andere website. Dat is handig als je nu een nieuwe domeinnaam gebruikt; of wanneer jouw website bij een andere provider staat.

Stuur jouw domein door naar een andere website door de onderstaande code te plakken in een .htaccess-configuratiebestand. Vervang example\.com (regel 3) door het domein dat je wilt doorsturen; en example.net (regel 4) door de nieuwe domeinnaam. Alleen bij regel 3 zet je een \ voor de punt.

RewriteEngine On
# Domein doorsturen naar andere website
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(?:www\.)?example\.com$
RewriteRule (.*) http://example.net/$1 [L,R=301]

Je kunt dit ook regelen met een XML-configuratiebestand voor IIS, web.config. Hierbij vervang je example\.com (regel 9) door het domein dat je wilt doorsturen; en example.net (regel 11) door de nieuwe domeinnaam. Alleen bij regel 9 zet je een \ voor de punt.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<configuration>
  <system.webServer>
    <rewrite>
      <rules>
        <rule name="Domein doorsturen naar andere website" stopProcessing="true">
          <match url="(.*)" />
          <conditions>
            <add input="{HTTP_HOST}" pattern="^(?:www\.)?example\.com$" />
          </conditions>
          <action type="Redirect" url="http://example.net/{R:1}" />