Het is mogelijk om binary .dll (Dynamic Link Library) bestanden bij Vevida te gebruiken voor je website. De volgende procedure gaat vooraf aan het registreren van het .dll bestand.

Let wel, het betreft hier enkel .dll bestanden van (ASP) COM-componenten.

Verzoek indienen

Indien je een .dll bestand geregistreerd wilt hebben kun je dit aanvragen via MyVevida, of schriftelijk per ondertekende brief of fax.
Bij je aanvraag vermeld je:

• wat je met het gebruik van het .dll bestand wilt bereiken (wat de functie is)
  • waar wij de gevraagde informatie op je website kunnen vinden

Uitlevering broncode

Voordat Vevida het .dll bestand op haar servers registreert wil zij de broncode toetsen en het .dll bestand testen.
Vevida is, mocht je dit graag willen, altijd bereid tot het tekenen van een NDA (Non-Disclosure Agreement), mits de NDA in grote lijnen neerkomt op:

• Vevida mag de broncode inzien
  • Vevida mag de broncode niet delen met derden
  • Vevida mag de broncode niet gebruiken voor enig ander doel dan het toetsen van de geschiktheid van de DLL in kwestie

Het aanleveren van de broncode kan op verschillende manieren plaatsvinden, dit naar eigen voorkeur. Het is het handigst wanneer broncode, bestaande uit meer bestanden, in een archief worden aangeleverd, bijvoorbeeld in het .zip formaat. Het transport kan op deze manieren:

• Per email aan info@vevida.com, als attachment (o.v.v. uw MyVevida inlognaam waar je de vraag hebt gesteld)
  • Het plaatsen van de bestanden in de root directory van de betreffende website
  • Per post op CD/DVD, diskette of USB-key

De broncode wordt door bevoegde en kundige personen getoetst op onder andere (maar niet uitsluitend):

• Nette programmeerstijl, goed gedocumenteerde code (remarks) – dit verkleint de kans op fouten en vergemakkelijkt het toetsen
  • Veiligheid – de code moet geen mogelijkheden bieden tot het schrijven op schijf op willekeurige locaties, en dergelijke
  • Stabiliteit – de code moet geen lussen bevatten die makkelijk in een oneindige loop terecht kunnen komen, foute geheugenallocaties doen, of anderszins onderdelen bevatten die de stabiliteit in gevaar kunnen brengen
  • Portabiliteit – de code moet niet zo sterk afhankelijk zijn van een specifieke versie van Windows, IIS, .NET of een andere technologie, zodanig dat de website niet meer functioneert op een andere (nieuwere) server of na het toepassen van Service Packs

Installatie van de DLL

Indien de toetsing positief uitvalt zal het .dll bestand geregistreerd worden op de webserver(s) waarop de betreffende website(s) draaien.
De afdeling Support neemt contact op over het resultaat van de toetsing. Over dit besluit kan niet worden gecorrespondeerd.