Het is bij Vevida mogelijk om je eigen error pagina’s te maken, zoals bijvoorbeeld voor de 404 ‘file not found’-foutmelding. Je maakt een 404.html (of .asp/.php) pagina en plaatst deze in de root van de /www-directory.

Hierna maak je hiervan melding in de communicatiemodule op MyVevida met het verzoek deze pagina te activeren als custom errorpagina, dit zullen wij dan kosteloos voor u doen.

Een overzicht met IIS (5 en 6) status codes vind je hier.

404-pagina’s en zoekmachines

Wordt er gebruik gemaakt van een andere bestandsextensie dan .html / .htm (zoals .asp / .aspx / .php / .cgi) dan doe je er voor een correcte werking verstandig aan om in de pagina een “404 File not found” header mee te geven. Anders geeft het in de logfiles toch een “200 OK” melding, omdat er in IIS naar het eigen 404 bestand geredirect wordt.
Zoekmachines zoals Google maken hier een groot punt van.

PHP:

<?PHP
header("HTTP/1.0 404 File not Found");
?>

ASP:

<%@ %>
<%
Response.Status="404 File not Found"
%>

CGI:

#!C:/Perl/bin
use CGI qw/:standard/;
$query = new CGI;

print $query->header(-status => '404 Not Found');

Hiermee verlies je de website lay-out in de 404-pagina. De standaard pagina van de browser wordt getoond. Een 404-pagina in de website lay-out is alleen mogelijk indien gebruik gemaakt wordt van de .html / .htm extensie.

404 of 410?

Uit RFC2616, sectie 10:

404 Not Found
The server has not found anything matching the Request-URI. No indication is given of whether the condition is temporary or permanent. The 410 (Gone) status code SHOULD be used if the server knows, through some internally configurable mechanism, that an old resource is permanently unavailable and has no forwarding address. This status code is commonly used when the server does not wish to reveal exactly why the request has been refused, or when no other response is applicable.