Een contactformulier in Ninja Forms maken is goed te doen. Nu je de plugin van Ninja Forms hebt geïnstalleerd, kun je aan de slag met het maken van een contactformulier. In deze FAQ leren wij je een contactformulier in Ninja Forms maken.

Klik in je Dashboard op Ninja Forms en vervolgens op Voeg nieuwe toe.

contactformulier Ninja Forms maken

Je krijgt nu vier keuzes 1) Blanco formulier 2) Neem contact met ons op 3) Offerte aanvragen 4) Evenementenregistratie. Achter elke keuze staat al een standaardformulier gereed dat je naar eigen inzicht kunt perfectioneren. Wij maken een Contactformulier dus klikken we op Neem contact met ons op.

Het is nu tijd om de invulvelden van de juiste teksten te voorzien. Beweeg met de muis over het blauwe tandwieltje in het betreffende invulveld.

Je ziet dat er twee icoontjes bijkomen. Door op het meest linker icoontje te klikken, kopieer je het betreffende veld. Klik je op de afvalemmer, dan gooi je het veld weg. Om het betreffende veld te bewerken, klik je op het tandwiel.

Aan de rechterkant verschijnt nu een nieuw blok. Bij Label vul je de tekst die je wilt laten zien, Bijvoorbeeld: Je naam is of Wat is je naam? Of kortweg: Naam. Bij Labelpositie bepaal je waar de tekst in het labelveld komt staan: boven het veld, beneden het veld, links of rechts van het veld of verborgen (niet zichtbaar). Ben je klaar met dit veld? Klik dan op de blauwe KLAAR-button.

Doorloop voor het volgende invulveld dezelfde stappen.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om hiervan een verplicht invulveld te maken. Klik weer op KLAAR.

Een invulveld verplicht maken

Op deze manier doorloop je alle invulvelden.

Bij Submit vind je het misschien duidelijker om Verzenden in te vullen.

Ben je tevreden? Klik dan op publiceren.

Ben je tevreden? Klik op publicerenJe bent nu nog niet klaar.

Klik nu op Geavanceerd en vervolgens op Vertoningsinstellingen. Hiermee bepaal je onder andere onder welke naam het formulier op je website wordt weergegeven.

Er staat nu Contact me. Maar misschien heb jij daar liever iets anders staan, zoals bijvoorbeeld Neem s.v.p. contact met mij op. Volg de instructie als in het plaatje hieronder.

Klik weer op Publiceren en als de blauwe button grijs is op het X-je.

Hiermee keer je terug bij de beginpagina van je Ninja Forms, en daar zie je in het overzicht het zojuist door jou gemaakte formulier terug.

Om het formulier op je contactpagina te plaatsen, maak je eerst een nieuwe pagina aan. Deze noem je bijvoorbeeld Contact, of je gebruikt een reeds gemaakte pagina. Kopieer de korte code (in ons geval: [ninja_form id=4].)

Open de pagina Contact.

Plak de code in de pagina, klik daarna op Bijwerken en vervolgens op Wijzigingen bekijken om het resultaat te bewonderen.

Je ziet nu het formulier staan, maar ook het gevolg van je keuze om bij het invulveld “Laat hier je bericht achter” de tekst links van het veld te projecteren i.p.v. als Standaard formulier.

Om dit aan te passen ga je via Dashboard opnieuw naar Ninja Forms en naar je formulier terug. Je klikt het betreffende formulier aan en klikt vervolgens op het tandwieltje van het te veranderen invulveld. Daar kies je voor Formulier-Standaard. Klik nu op KLAAR.

Klik nu opnieuw op Publiceren en zodra de blauwe button grijs kleurt, kun je dit formulier door een klik op de X verlaten.

Je hoeft nu NIET opnieuw de korte code te kopiëren en te plakken. De veranderingen die je hebt opgeslagen worden automatisch doorgevoerd in het formulier op je huidige contactpagina.

Je formulier staat nu online. Maar je bent nog niet klaar. Je wilt namelijk dat zowel jij als de invullers een bevestigingsmail / melding krijgen van de gegevens die ze hebben ingevuld. Hoe dat werkt, lees je in deze FAQ.