Wat zijn categorieën in WordPress? Categorieën kun je gebruiken om relevantie te geven aan je blogs / berichten / en posts. Publiceer je veel helpartikelen, dan kun je deze onderverdelen in diverse categorieën: zo kun je al je helpartikelen over WordPress plaatsen in de categorie /help/wordpress en al je blogs over Google Analytics in /blog/google-analytics. Afijn je snapt het wel. Het is voor bezoekers van je site op deze manier een stuk makkelijker zoeken nu de artikelen per onderwerp zijn ingedeeld. Het voordeel van Categorieën is dat je later een categorie ook in het menu kunt toevoegen als een knop.

Link naar deze kopCategorieën in WordPress maken

Je kunt een Categorie op 2 manieren aanmaken. Onderstaand alvast de beste manier. Ga naar Berichten en klik op Categorieën.

Categorieën in WordPress

Geef een Naam aan je Categorie en geef hem ook een Slug. Wanneer de Categorie onder een andere Categorie valt, kun je deze(andere Categorie) als Hoofd opgeven. Zo kunnen we WordPress Hosting als hoofdcategorie ‘Hosting’ geven, maar dat is alleen wanneer het in je structuur past en de Hoofdcategorie ‘Hosting’ reeds bestaat. Ben je klaar? Klik dan op Nieuwe categorie toevoegen.

Afbeelding2

Link naar deze kopBericht toevoegen aan een Categorie

Om een bericht aan een categorie toe te voegen ga je naar Berichten en klik op  Alle berichten.

Afbeelding3

In het overzicht zie je al in welke categorieën een bericht is ingedeeld. Je kunt je bericht aan een categorie toevoegen op een snelle manier: via Snel bewerken. Dit menu zie je wanneer je met je muis over het bericht beweegt. Klik hierop!

Afbeelding4

Kies nu de categorie waar je het bericht aan toe wil voegen en klik op Bijwerken.

Afbeelding5

Om categorieën toe te voegen aan het menu, zie Een menu in WordPress maken.

Link naar deze kopWil jij persoonlijke support?

Ben jij op zoek naar meer support bij je WordPress website? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over WordPress Hosting. Bij dit pakket krijg je de persoonlijke ondersteuning van je eigen WordPress expert.

Wat vind jij van dit antwoord?

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.