Standaard kun je geen bestandsnamen gebruiken met het ampersand teken (&) erin verwerkt, zoals karel&pietje.html. Dit geeft een lelijke server-foutmelding. De reden hiervoor is een serverinstelling ten behoeve van de beveiliging van jouw website. Ook tekens als <, >, :, *, %, en ? zijn niet toegestaan. Wat kun je hieraan doen?

Als je het &-teken gebruikt in een bestandsnaam, dan krijg je de volgende foutmelding:

Server Error in ‘/’ Application … A potentially dangerous Request.Path value was detected

De beste oplossing hiervoor is om het bestand te hernoemen, bijvoorbeeld door het &-teken te vervangen met een underscore (‘_‘): karel_pietje.html.

Wil je toch graag het &-teken gebruiken in de bestandsnaam en URL, dan moet je een web.config-bestand plaatsen met daarin:

<configuration>
  <system.web>
    <httpRuntime
        requestPathInvalidCharacters="&lt;,&gt;,:,*,%,\,?"
    />
  </system.web>
</configuration>

Verwijder ook : als je bijvoorbeeld MediaWiki installeert.

Als jouw website al gebruikmaakt van een web.config-bestand, dan moet je dit eraan toevoegen. Je vindt technische informatie over requestPathInvalidCharacters in de HttpRuntimeSection-documentatie van het .NET Framework.

Let op: zelfs door requestPathInvalidCharacters helemaal leeg te maken, en dus hiermee alle tekens in bestandsnamen toe te staan, dan moet de naamgeving van jouw bestand voldoen aan bepaalde richtlijnen! Uitleg hierover vind je op deze pagina.