Jij wilt een bericht maken in WordPress. Dat heb je snel voor elkaar. Voor het maken, bewerken en opslaan van een bericht op je WordPress website doorloop je de volgende stappen.

Ga naar het dashboard van je WordPress website en beweeg in het menu links met je cursor over het kopje Berichten. Je ziet dan een uitrol. Kies hierin voor Nieuw bericht.

bericht maken in WordPress 1 - aanmaken

Je bericht is nu aangemaakt. Je kunt beginnen met het vullen ervan. Geef je bericht een passende titel en vul het tekstveld met de content.

bericht maken in WordPress 2 - titel en tekst

Geef hierna aan wat voor content dit bericht is: nieuwsbericht, blog enz.

bericht maken 3 - categorie kiezen

Link naar deze kopOpslaan van een nieuw bericht in WordPress

Er zijn in dit stadium verschillende manieren om je bericht op te slaan. Je kunt je bericht opslaan als concept. Dan kun jij tussendoor wel steeds zien hoe het bericht er straks uit komt te zien, maar is het bericht nog niet zichtbaar voor je bezoekers. Je publiceert dan later door alsnog op Publiceren te klikken. Je kunt het bericht ook meteen publiceren. Het bericht staat dan meteen online. Als je een publicatiedatum instellen, bijvoorbeeld op de volgende dag, dan wordt het bericht “morgen” automatisch gepost.

bericht maken in WordPress - opslaanmogelijkheiden

Link naar deze kopOpslaan als concept:

Dat kan op 2 manieren. 1) door aan de rechterkant van de pagina onder het kopje publiceren direct op Opslaan als concept te klikken, 2) door bij Status het menubalkje uit te rollen en voor Concept te kiezen.

bericht maken in WordPress - zichtbaarheid

Link naar deze kopOpslaan als Privé:

Er is eveneens een mogelijkheid het bericht eerst in de privé modus te bewerken. Vink onder Zichtbaarheid de bullet Privé aan en klik op oké.

bericht maken in WordPress - concept

Link naar deze kopWil jij persoonlijke support?

Ben jij op zoek naar meer support bij je WordPress website? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over WordPress Hosting. Bij dit pakket krijg je de persoonlijke ondersteuning van je eigen WordPress expert.

Wat vind jij van dit antwoord?

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.