Je kunt eenvoudig zelf een back-up van je MySQL-database maken via phpMyAdmin, een online applicatie om je database te beheren.

• Log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van je database en de juiste databaseserver
  • Klik op het tabblad Exporteer

De snelle exportmethode is meestal voldoende. (Wil je meer controle over de manier waarop de back-up wordt samengesteld? Dan kies je voor de uitgebreide exportmethode. Je kunt daarmee alle instellingen zelf wijzigen.)

• Klik op de knop Start

De back-up is gedownload en heeft bijvoorbeeld als naam net3-nl-mysql-16.vevida.net.sql. Je kunt dat bestand later gebruiken om de back-up te importeren als dat nodig is.