Het maken van een back-up van je MySQL-database is net zo belangrijk als het het maken van een back-up van je websitebestanden (de www-map). In je database staat namelijk alle content die je op je website hebt gepubliceerd: afbeeldingen, tekstbestanden, pagina’s en berichten. Een back-up van je MySQL-database maken is helemaal niet ingewikkeld. We leggen het je even uit.

Ben je visueel ingesteld, bekijk dan ons instructiefilmpje

Of lees hier welke stappen je moeten doorlopen:

In de oplevermails die je van ons hebt ontvangen, vind je de MySQL-gebruikersnaam, het wachtwoord en databaseserver terug. Die heb je nodig om in te loggen. In dit artikel maken we de back-up via phpMyAdmin..

Heb je alles? Ga dan nu naar https://mysql.vevida.com/

Vul vervolgens je gebruikersnaam en het wachtwoord in, en selecteer de databaseserver.

Back-up MySQL-database maken, InloggenKlik in het nieuwe scherm op de databasenaam aan de linkerkant.

Back-up MySQL-database maken, klik op je domeinnaamJe ziet nu zowel links als recht een lijst met tabellen verschijnen. Klik bovenaan in het midden op Exporteren.

Back-up MySQL-database maken, kies ExporterenIn dit scherm zorg je ervoor dat Snel – Toon enkel de belangrijkste opties staat aangevinkt, en klik op Starten.

De snelle exportmethode is meestal voldoende. (Wil je meer controle over de manier waarop de back-up wordt samengesteld? Dan kies je voor de uitgebreide exportmethode. Je kunt daarmee alle instellingen zelf wijzigen.)

Back-up MySQL-database maken, vink Snel aan en klik op StartenHeb je een Mac, dan zie je links onderaan dat de back-up is gemaakt. Gebruikers van andere besturingssystemen kunnen de back-up terugvinden in de map voor downloads (mits je dit zo hebt ingesteld).

Het is verstandig om dit bestand vervolgens in een logische map op je computer op te slaan. Dat is vooral makkelijk zoeken als je een back-up moet terugzetten.

Back-up MySQL-database maken, Download verschijnt in de betreffende mapJe MySQL-database back-up is gemaakt.

Wat vind jij van dit antwoord?

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.