Bekijk ons instructiefilmpje of lees hier welke stappen je moet doorlopen. Je MySQL-database back-up terugzetten (je afbeeldingen, pagina’s en berichten) is niet ingewikkeld. Houd je MySQL-gebruikersnaam, wachtwoord en databaseservernummer voor MySQL bij de hand. Deze staan in de oplevermail die je ontving na het bestellen van je hostingpakket.

Maak eerst een back-up van je MySQL-database

Heb je nog geen back-up van je MySQL-database gemaakt? Zie ons artikel Back-up MySQL-database maken. Heb je inmiddels een recente back-up gemaakt? Ga dan verder met de volgende stappen:

Heb je alles? Ga dan nu naar https://mysql.vevida.com/. Op mysql.vevida.com, vul je gebruikersnaam en het wachtwoord in, en selecteer de databaseserver.

MySQL-database back-up terugzetten, inloggenDubbelklik nu aan de linkerkant op de databasenaam

MySQL-database back-up terugzetten, klik op domeinnaamHeb je onlangs een back-up gemaakt die je wilt terugzetten, dan is het verstandig om vóór het terugzetten eerst de bestaande tabellen uit je database te verwijderen. Klik daarom in het scherm dat je nu voor je hebt op Selecteer alles.

Back-up Database terugzetten MySQLKies in het uitklapbare venster ernaast voor Verwijderen en klik op Starten. Al je bestaande tabellen worden nu verwijderd.
LET OP: Voer deze stap alleen uit als je zeker weet dat je een recente back-up van je database hebt gemaakt.

MySQL-database back-up terugzettenKlik op Ja

MySQL-database back-up terugzetten, klik op jaKies voor importeren

MySQL-database back-up terugzetten, klik op importerenGa naar Bestanden kiezen

MySQL-database back-up terugzetten, zoek naar bestandZoek op je computer naar het back-upbestand. Begint met je domeinnaam, eindigt op .sql. Selecteer het bestand en kies voor Open.

MySQL-database back-up terugzetten, klik op OpenJe ziet nu het te downloaden bestand achter Bestand kiezen verschijnen. Klik nu op Starten.

MySQL-database back-up terugzetten, klik nu op StartJe krijgt vanzelf de melding dat het importeren is geslaagd.

MySQL-database back-up terugzetten, back-up proces is bezigJe hebt nu succesvol een back-up van je MySQL-database teruggezet!

Klik op de databasenaam aan de linkerkant en je ziet recht opnieuw alle tabellen van je database verschijnen! Je bent klaar.

MySQL-database back-up terugzetten, je bent klaar