Je kunt ASP.NET MVC gebruiken in je ASP.NET-webapplicatie. MVC staat voor Model View Controller, webapplicaties worden hierbij opgezet met het model-view-controller-model.

Link naar deze kopASP.NET MVC deployment

Om ASP.NET MVC te gebruiken moet je een bin deploy van de assemblies uitvoeren vanuit je project. Scott Hanselman legt het in zijn blogpost BIN Deploying ASP.NET MVC 3 with Razor to a Windows Server without MVC installed uit, evenals Phil Haack in Bin Deploying ASP.NET MVC.

Als voorbeeld de assembly System.Web.Http.WebHost: In jouw Visual Studio project, ga je in de Solutions Explorer naar de desbetreffende assembly en verifieer je dat Copy Local op True staat.

Copy Local property op System.Web.Http.WebHost assembly in Visual Studio 2019

Publiceer dit eenvoudig met Web Deploy Publish.

Link naar deze kopWat is ASP.NET MVC

Het MVC model definieert webapplicaties met 3 logische lagen:

• Model (businesslaag)
  • View (presentatielaag)
  • Controller (invoercontrole)

Een Model geeft de staat van een specifiek onderdeel van de applicatie weer, een Controller handelt interacties af en werkt het Model bij, om vervolgens de gegevens door te sturen naar de View. Een View ontvangt de benodigde informatie van de Controller en geeft een weergave van de gebruikersinterface om die informatie te tonen.

Link naar deze kopUpgrade een ASP.NET MVC 4 en Web API Project naar ASP.NET MVC 5 en Web API 2

De nieuwste versie van ASP.NET MVC is ASP.NET MVC 5.2. Je vindt wat er nieuw is in het document What’s New in ASP.NET MVC 5.2.

Het is belangrijk mee te gaan met de nieuwste versies, óók van MVC. Microsoft legt in de documentatie How to Upgrade an ASP.NET MVC 4 and Web API Project to ASP.NET MVC 5 and Web API 2 uit welke stappen je moet nemen om een ASP.NET MVC 4 / Web API project om upgraden naar ASP.NET MVC 5 en Web API 2. Waarom je mee moet gaan met versie-updates en welke versies bij ons ondersteund zijn vind je in ons FAQ-artikel Welke .NET versies kan ik gebruiken?.

Let op: je moet ASP.NET MVC assemblies kopiëren naar de ~/bin-map van je webapplicatie d.m.v een bin-deploy.