Via onze website MyVevida kun je de instellingen van je website en applicaties beheren.

Link naar deze kopWat is een website?

Een website is een set domeinnamen, die gekoppeld is aan een specifieke directory in het bestandssysteem van de webserver. Die set domeinnamen worden ook wel bindings genoemd. Bij een Vevida hostingpakket wordt de domeinnaam met en zonder www gekoppeld aan de map /www. Deze twee namen en de koppeling aan een directory of map op de webserver, vormen samen een website.

Link naar deze kopWat zijn applicaties?

Binnen een website kunnen één of meerdere applicaties bestaan. Een applicatie is code geschreven in een bepaalde taal die in een apart, geïsoleerd proces wordt uitgevoerd. Dat geïsoleerde proces noemen we een container. Vevida ondersteunt verschillende soorten applicaties, gebaseerd op verschillende talen. Zo kun je bij Vevida applicaties maken voor PHP, Python, Node.js en .NET.

De instellingen van de applicatie regelen hoe binnenkomende verzoeken op je website worden doorgestuurd naar de juiste applicatie.

Link naar deze kopWelke instellingen heeft een applicatie?

Van een applicatie kan je regelen welke taal gebruikt moet worden en welke versie van die taal je wilt gebruiken. Verder kan je instellen waar de code van je applicatie precies te vinden is, en welke URL naar je applicatie moet wijzen. Er kunnen nog meer instellingen beschikbaar zijn, bijvoorbeeld of jouw applicaties gebruik maakt van Redis, maar dat verschilt per taal.

Link naar deze kopHoe stel je een applicatie in?

Ga naar onze website MyVevida. Kies de domeinnaam waarvoor je een applicatie wilt instellen. Kies vervolgens voor het onderdeel Websites. Je ziet nu alle ingestelde websites op je domeinnaam.

Binnen het websitevenster kun je aan de rechterkant je applicaties beheren. Je hebt toegang tot de applicaties die horen bij het hostingpakket wat je hebt gekozen. Hier kun je nieuwe applicaties maken, of bestaande applicaties aanpassen.

Bij de algemene instellingen van de applicatie vind je de URL prefix. Dit wil zoveel zeggen als op welke URL je applicatie moet beginnen. Per website kan er op elke URL maar een applicatie actief zijn. Standaard staat er in ieder geval een “root applicatie”, die direct op de URL van de website zelf werkt. Je kunt ook applicaties aanmaken die werken op een URL zoals bijvoorbeeld “www.mijn-website.nl/accounts-api”.

Bij de hoofdmap geef je aan waar de bestanden van je applicatie te vinden zijn. Aangezien de website waar je de applicatie aan koppelt zelf ook al een hoofdmap heeft, moeten de bestanden van de applicatie ergens onder die map staan.

Bij Engine kies je de ontwikkeltaal waarin jouw applicaties gescreven is, en de versie van die taal die je wilt gebruiken. Voor de versie kies je een brede categorie, waarbij wij ervoor zorgen dat de applicatie altijd de nieuwste versie in die categorie gebruikt. Welk precies versienummer dat op dit moment is, staat er in haakjes bij.

Daarna volgen eventueel nog de taal-specifieke opties. Die worden in MyVevida verder uitgelegd. Als je tevreden bent met de applicatie instellingen druk je op Bewaar. De applicatie-instellingen worden dan ook op de server bijgewerkt. De eerste keer dat je de URL van de applicatie bezoekt zal deze automatisch starten. Afhankelijk van hoe je applicatie in elkaar zit kan dat even duren, maar daarna is de applicatie klaar voor gebruik.

Wat vind jij van dit antwoord?

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.