Via onze website MyVevida kan je de instellingen van je website en applicaties beheren.

Wat is een website?

Een website is een set domeinnamen, die gekoppeld is aan een specifieke directory in het bestandssysteem van de webserver. Die set domeinnamen worden ook wel bindings genoemd. Bij een Vevida hostingpakket wordt de domeinnaam met en zonder www gekoppeld aan de map /www. Deze twee namen en de koppeling aan een directory of map op de webserver, vormen samen een website.

Wat zijn applicaties?

Binnen een website kunnen één of meerdere applicaties bestaan. Een applicatie is code geschreven in een bepaalde taal die in een apart, geïsoleerd proces wordt uitgevoerd. Dat geïsoleerde proces noemen we een container. Vevida ondersteunt verschillende soorten applicaties, gebaseerd op verschillende talen. Zo kun je bij Vevida applicaties maken voor PHP, Python, Node.js en .NET.

De instellingen van de applicatie regelen hoe binnenkomende verzoeken op je website, worden doorgestuurd naar de juiste applicatie.

Welke instellingen heeft een applicatie?

Van een applicatie kan je regelen welke taal gebruikt moet worden en welke versie van die taal je wilt gebruiken. Verder kan je instellen waar de code van je applicatie precies te vinden is, en welke url naar je applicatie moet wijzen.

Hoe stel je een applicatie in?

Ga naar onze website MyVevida. Kies de domeinnaam waarvoor je een applicatie wilt instellen. Kies vervolgens voor de optie Websites. Je ziet nu alle ingestelde websites op je domeinnaam, over het algemeen is dit er maar één.

Binnen het websitevenster kan je aan de rechterkant je applicaties beheren. Je hebt toegang tot de applicaties die horen bij het hostingpakket wat je hebt gekozen. Hier kan je nieuwe applicaties maken, of bestaande applicaties beheren.

Bij de algemene instellingen van de applicatie, vind je de URL prefix. Dit wil zoveel zeggen als op welke url je applicatie moet beginnen. Meestal is dit de root van je website, en kan je dit leeglaten. Op dat moment worden alle binnenkomende verzoeken aan je website naar je applicatie gestuurd. Als je verschillende applicaties wilt gebruiken op je website, moet je elke applicatie een unieke URL prefix geven.

Bij Engine kies je de taal, en de versie van je applicatie.

Tot slot kies je de hoofdmap. Hiermee geef je aan de applicatiecontainer aan waar de code van je applicatie te vinden is. Normaal gezien zal dit hetzelfde zijn als de URL prefix, maar dat hoeft niet persé.

Wat vind jij van dit antwoord?

Voor vragen kun je met ons , mailen of bellen (050 211 0100)