Als je onverhoopt een wijziging moet doorvoeren in alle WordPress posts, dan kost dat erg veel tijd om via het WordPress dashboard uit te voeren. Een dergelijke bulk edit van WordPress posts kan gelukkig veel sneller direct via de MySQL-database. Hiervoor gebruiken we phpMyadmin…

Nadat je bent ingelogd op de phpMyAdmin omgeving, klik je door naar de wp_posts tabel. Hierbij is wp_, de zogenoemde prefix, variabel; het kan een andere naam hebben. Zodra je de tabel hebt geopend, klik je op het SQL tab bovenaan het scherm en hierin kun je MySQL-opdrachten uitvoeren.

Berichten opvragen die gewijzigd moeten worden

Het is verstandig om eerst op te zoeken welke, en hoeveel, WordPress berichten gewijzigd moeten worden. Gebruik hiervoor de MySQL-opdrachten SELECT i.c.m. LIKE:

SELECT * FROM `wp_posts` WHERE `post_content` LIKE "%foutief%";

Alle berichten, en het aantal, waarin foutief voorkomt worden nu weergegeven. Let wel dat dit ook matcht op foutiefmaartochgoed Dat is iets om rekening mee te houden.

Tevreden met het resultaat? Dan is het nu tijd om die berichten aan te passen. Hiervoor gebruiken we de MySQL-opdrachten UPDATE en REPLACE.

Bulk edit WordPress berichten

Met behulp van de volgende MySQL-opdracht worden alle instanties van het woord foutief vervangen door juist, in alle WordPress berichten:

UPDATE wp_posts SET post_content = REPLACE(post_content, 'foutief', 'juist');

Merk op dat ook hier wp_ variabel is en vervangen moet worden door jouw MySQL-tabelprefix.

Dit is met name handig als je een ander WordPress thema gaat gebruiken, het veranderen van shortcodes, en dergelijke.