In de webmail van Vevida is het mogelijk om algemene e-mail instellingen te wijzigen. Dit kan je doen door na het inloggen te klikken op het tandwiel linksboven naast je e-mailadres. Hierna klink je aan de linkerkant onder Voorkeuren op Mail. Nu krijg je de algemene e-mail instellingen te zien.

Hieronder is te zien welke opties er zijn en worden ze één voor één uitgelegd.

 1. Bij deze optie kun je aangeven of standaard alle IMAP-abonnementen getoond moeten worden of alleen de IMAP-mappen waarop je geabonneerd bent.
 2. Als je gebruikt maakt van ActiveSync op één van je apparaten kun je met deze optie aangeven of alle mappen daarop gesynchroniseerd moeten worden of alleen de standaardmappen (Inbox, Concepten, Verzonden, Prullenbak, Ongewenst).
 3. Standaard krijg je alleen te zien hoeveel nieuwe berichten er in de Inbox aanwezig zijn. Zodra je bijvoorbeeld op de map Ongewenst klikt, krijg je te zien hoeveel ongelezen e-mails hierin aanwezig zijn. Bij het aanvinken van deze optie krijg je altijd te zien hoeveel nieuwe berichten er in elke map aanwezig zijn.
 4. Door het aanvinken van deze optie worden e-mails met hetzelfde onderwerp gegroepeerd.
 5. Standaard wordt een nieuw e-mailbericht aangemaakt in het huidige venster. Het is ook mogelijk om een nieuwe e-mail te maken in een pop-up-venster.
 6. Door het aanvinken van deze optie wordt bij het versturen van een e-mail naar een onbekende ontvanger het e-mailadres toegevoegd aan je adresboek. Je hebt hierna de keuze uit het toevoegen aan de adresboek ‘Verzamelde adressen’ en ‘Persoonlijk adresboek’.
 7. Als je een e-mail doorstuurt wordt de e-mail standaard in het nieuwe e-mailbericht toegevoegd. Je kan ook kiezen om de betreffende e-mail als bijlage van een nieuwe e-mail toe te voegen.
 8. Bij het beantwoorden van een e-mail wordt standaard het nieuwe bericht boven de oude e-mail geplaatst. Dit kan gewijzigd worden naar het plaatsen van een reactie onder de originele e-mail.
 9. HTML is de beste indeling wanneer je berichten wilt maken die er als gewone documenten uitzien, met verschillende lettertypen, kleuren, opsommingstekens en genummerde lijsten, en wanneer u afbeeldingen in het bericht wilt opnemen. Platte tekst werkt voor alle e-mailprogramma’s, maar biedt geen ondersteuning voor de weergave van vet gedrukte of cursieve tekst, lettertypen in kleur of andere tekstopmaak. De indeling platte tekst ondersteunt evenmin de weergave van afbeeldingen in het bericht.
 10. E-mailberichten kunnen externe afbeeldingen bevatten. Ter bescherming wordt standaard geen externe afbeelding ingeladen. Je kan met deze optie aangeven dat dit wel altijd moet gebeuren.
 11. Bij het maken van een nieuwe e-mail wordt deze standaard als concept opgeslagen. Standaard gebeurt dit elke minuut.
 12. Je handtekening wordt standaard geplaatst boven de originele tekst en dus onder het nieuwe bericht. Dit is aan te passen zodat de handtekening onder het originele bericht komt te staan.
 13. Door het aanvinken van deze optie kan je de standaard lettergrootte van nieuwe e-mails aanpassen.

Wat vind jij van dit antwoord?

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.