Meestal wil je een bericht in WordPress verfraaien met een afbeelding. Een afbeelding toevoegen aan WordPress is snel gefixt. Ga in de tekst op de plek staan waar jij de afbeelding wenst en klik op Media toevoegen.

Je bent nu in jouw mediabibliotheek met al jouw mediabestanden. Je kunt er foto’s, video’s en andere bestanden (zoals PDF’s) uploaden. Staat het bestand er nog niet bij onder het tabblad Mediabibliotheek? Dan moet je het uploaden. Lees hier hoe je een bestand kunt uploaden.

Is het je gelukt om het bestand in de mediabibliotheek te plaatsen? Mooi. Wil je een afbeelding toevoegen aan WordPress bericht, doorloop dan nu de volgende stappen.

Afbeelding toevoegen aan WordPress

Plaats in het artikel / bericht de cursor op de plek waar jij de afbeelding wenst en klik op Media toevoegen.

afbeelding toevoegen aan WordPress bericht

Maak nu de keuze voor de afbeelding die moet worden ingevoegd en klik op Invoegen in bericht.

bericht maken 5d - foto kiezen en Invoegen

De afbeelding is nu zichtbaar in je teksteditor van WordPress, maar staat nog niet mooi uitgelijnd met de tekst. Klik op de foto en vervolgens op het potlood.

bericht maken 6 - foto positioneren

In het venster dat nu opent kun je de plek van de afbeelding bepalen (links, rechts of gecentreerd in het bericht. Het is tevens mogelijk een onderschrift en alt tekst toe te voegen. Vul steeds een alt tekst in, dit is belangrijk voor je vindbaarheid in Google.

bericht maken 6a - foto opmaak opties

De grootte van de afbeelding is eveneens aan te passen.

bericht maken 6b - foto opties

Ben je klaar, klik dan op bijwerken

bericht maken 6c - opmaak opties

Ben je benieuwd naar het eindresultaat? Nog even wachten. Klik eerst op Bijwerken en daarna op Wijzigingen bekijken of op Bericht bekijken.

bericht maken 6d - nu staat het goed en bijwerken plus bekijken

En voila!

bericht maken 6e - resultaat en terug naar pagina bewerken

Wil jij persoonlijke support?

Ben jij op zoek naar meer support bij je WordPress website? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over WordPress Hosting. Bij dit pakket krijg je de persoonlijke ondersteuning van je eigen WordPress expert.