In een ver verleden was het gebruikelijk om voor dataopslag op een ASP-website gebruik te maken van Access. Deze eenvoudige databasetool wordt standaard geleverd bij bepaalde Office versies. Echter, deze database is nooit gemaakt voor toepassing op het internet, als database voor een website of web-applicatie.

Bij Vevida kun je beperkt gebruik maken van een Microsoft Access database, als back-end voor jouw website. Maar let op: Microsoft ondersteunt officieel geen Access-databases in een websiteomgeving en daarom raden wij het gebruik van Access-databases af. Je vindt meer informatie hierover in de ASP.NET Data Access FAQ van Microsoft.

Uit ervaring weten wij dat een website regelmatig verstoringen vertoont als Access wordt gebruikt. Vevida kan dit niet verbeteren, en helaas ook geen verdere ondersteuning op bieden. Kijk daarom vooral eens naar onze alternatieve mogelijkheden.

Alternatieven voor Access

Goede alternatieven zijn Microsoft SQL Server en MySQL.

Microsoft SQL Server 2017

Voor moderne .NET gebaseerde websites is het beste alternatief SQL Server. Vevida biedt deze zeer moderne database van Microsoft aan tegen een scherpe prijs. SQL Server wordt ondersteund door Microsoft, is geïntegreerd met andere technieken voor data-toegang, zoals het Entity Framework, en wordt volledig ondersteund door Visual Studio.

Uiteraard is de database management tool SQL Server Management Studio te gebruiken bij Vevida. Vevida gebruikt uitsluitend de nieuwste versie van SQL Server. Op dit moment is dat SQL Server 2017. Verder zorgen we er natuurlijk voor dat je database altijd up-to-date en veilig is. SQL Server is de handigste en meest moderne database die je .NET website kan gebruiken.

MySQL (MariaDB)

Ieder hostingpakket bevat standaard de optie voor 1 MySQL-database. Activeer deze via myVevida om hiermee aan de slag te gaan. Op onze MySQL hulp pagina’s vind je veel meer informatie over het gebruik van MySQL vanuit ASP of ASP.NET.