Administratie

 • Adresgegevens wijzigen

  Je kunt bij ons op verschillende manieren de adresgegevens of contactpersoon wijzigen. We leggen je uit welke manieren dat zijn.

  Wijzigingen doorvoeren via MyVevida

  De snelste manier om een wijziging door te geven is door zelf je gegevens aan te passen. Dat doe je in ons klantenportaal MyVevida

  Lees meer »

 • Automatische incasso of domiciliëring terugdraaien

  Je kunt een betaling via automatische incasso of domiciliëring binnen 56 dagen laten terugdraaien. Bij de meeste banken kun je dat online regelen via internetbankieren.

  Lees meer »

 • Automatische incasso/domiciliëring

  Je kunt de jaarlijkse verlenging van je domein eenvoudig via automatische incasso (domiciliëring) betalen. Dit kan bij de meeste banken binnen Europa met IBAN rekeningnummers. Daarmee bespaar je administratiekosten per factuur.

  Lees meer »

 • Betalen na ontvangst factuur

  Wil je liever niet betalen via automatische incasso, maar het bedrag zelf overmaken voor de verlenging van je domein of je bestelling? Dat kan. Je betaalt dan wel € 5 (exclusief btw) administratiekosten per factuur.

  Lees meer »

 • Contactgegevens wijzigen

  De snelste manier om een wijziging door te geven is door zelf de contactgegevens te wijzigen. Dat doe je in MyVevida bij Mijn account. De nieuwe gegevens worden dan meteen in onze administratie opgeslagen. Natuurlijk kan je ook contact opnemen met onze klantenservice. Lees hier verder welke mogelijkheden er zijn.

 • Contract opzeggen

  Wij vinden het jammer dat je het contract bij ons wilt opzeggen. Maar als dat je wens is, kun je dat het snelst zelf in MyVevida regelen. Ga naar “Domeinen en Hosting” om te zien wanneer het jaarcontract van je domein verloopt. Houd rekening met een opzegtermijn van één maand.

  Lees meer »

 • Contract overdragen

  Wil je jouw contract of domeinnaam op een andere naam zetten? Daarvoor heb je een contractovername nodig. Het juridische eigendom van jouw domeinnaam wordt dan overgedragen naar een andere natuurlijke of rechtspersoon. Maar ook als je een andere handelsnaam van jouw bedrijf als eigenaar wilt opgeven, moet dat via een contractovername.

  Lees meer »

 • Contract verlengen

  Je hoeft zelf niets te doen om je contract te verlengen. Sinds de oplevering van jouw domein heb je een jaarcontract en dat wordt jaarlijks  door ons verlengd. Tenzij je tijdig voor de vervaldatum opzegt. Wij zorgen er tevens voor dat jouw domeinregistratie jaarlijks wordt verlengd. Je krijgt voor de vervaldatum een factuur voor de verlenging van het contract.

 • Creditfactuur

  Heb je ten onrechte een factuur van ons ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Je ontvangt binnen enkele dagen een creditfactuur, waarmee het saldo van de verstuurde factuur in onze administratie is verrekend. Je hoeft het factuurbedrag dan niet aan ons te betalen.

  Lees meer »

 • De contractant is overleden

  Allereerst onze oprechte deelneming. We snappen dat je in deze droevige tijden niet stil staat bij zakelijke beslommeringen. Toch is het van belang dat nabestaanden van de overledene ons zo snel mogelijk een kopie van de overlijdensakte toesturen. Zodra wij deze hebben ontvangen, kan het domein worden opgezegd of overgedragen aan een van de nabestaanden.

 • Faillissement

  Bij een faillissement dient de curator dit te melden aan Vevida. Hij is dan ook verantwoordelijk voor het domein. De huidige klant mag geen opzegging of wijziging meer doorvoeren. Dit mag alleen in opdracht van de curator aangenomen worden. De klant zelf mag uiteraard wel contact opnemen voor technische ondersteuning voor het domein.

 • Hoe beëindig ik een automatische incasso/domiciliëring?

  Je kunt heel eenvoudig zelf de automatische incasso of domiciliëring beëindigen. Je betaalt dan in het vervolg na ontvangst van een factuur. Daarbij rekenen we 5 euro (exclusief btw) administratiekosten. Doorloop de volgende stappen:

  Lees meer »

 • Hoe kan ik betalen?

  De wijze waarop je bij ons kunt afrekenen is afhankelijk van de volgende zaken: bestel je voor het eerst bij ons of ben je al langer klant? En gaat het om een nieuwe bestelling of betreft het een verlenging van een bestaand contract? 

  Lees meer »

 • Hoe kan ik mijn opzegging ongedaan maken?

  Het kan voorkomen dat je jouw contract bij ons hebt opgezegd, maar na een paar dagen tot de conclusie komt dat dit een vergissing was. In MyVevida kun je de opzegging eenvoudig ongedaan maken.

  Lees meer »

 • Inloggen in MyVevida

  Inloggen in MyVevida is eenvoudig. MyVevida is ons klantenportaal waar jij alle informatie terugvindt over de diensten die je bij ons afneemt. Om in te loggen ga je naar vevida.com en klik je bovenin de blauwe balk op de link MyVevida.

  Lees meer »

 • Klant worden

  Registreer een domein online om klant te worden. In een paar stappen registreren of verhuizen we een domein voor je. Soms moet je formulieren invullen en opsturen. Daarbij helpen we je ook.

  Lees meer »

 • Laten terugboeken van dubbele betaling

  Heb je te veel geld aan ons betaald? Neem dan contact op via info@vevida.com of bel met onze klantenservice: 050-2110100. Wij zorgen ervoor dat je het teveel betaalde bedrag op je rekening krijgt teruggestort. Let op: onze medewerker vraagt je naar jouw rekeningnummer.

  Lees meer »

 • Mijn bedrijf is gestopt

  Dat is geen leuk nieuws. Je kunt de contracten met ons zelf in MyVevida opzeggen. Houd wel rekening met een opzegtermijn van één maand.

  Lees meer »

 • Mijn factuur klopt niet

  Wij vinden het heel vervelend als onze factuur aan jou niet klopt. Excuses voor het ongemak dat we je hiermee bezorgen. Neem alsjeblieft zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice. Dat kan via info@vevida.com of per telefoon 050-2110100. Onze medewerkers helpen je graag verder.

 • Naamswijziging doorgeven

  Er zijn verschillende redenen waarom je aan ons een naamswijziging moet doorgeven. Zo kan het zijn dat de bedrijfsnaam wijzigt of je staat op het punt je domeinnaam te verkopen. Mogelijk verandert alleen de naam van de domeinhouder of gaan de lopende contracten over op een ander.

  Lees meer »

 • Nieuw rekeningnummer voor incasso of domiciliëring doorgeven

  Je kunt in MyVevida heel eenvoudig zelf het rekeningnummer aanpassen waar Vevida betalingen van incasseert. Log eerst in op MyVevida met je e-mailadres en wachtwoord.

  Lees meer »

 • Online betalen

  Wil je jouw bestelling of de verlenging van je domein meteen betalen? Kies dan voor online betalen. Onze website is beveiligd met SSL. Je gegevens kunnen dus niet stiekem worden afgeluisterd. Je betaalt rechtstreeks via iDEAL, Bancontact/Mister Cash, MasterCard, VISA of Maestro. Dat is veilig en gemakkelijk.

  Lees meer »

 • Storneren

  Je kunt een betaling via automatische incasso of domiciliëring binnen 56 dagen laten terugdraaien. Daarvoor neem je het beste telefonisch contact op met je bank. Bij sommige banken kun je dat ook online regelen via internetbankieren.

  Lees meer »

 • Te veel betaald

  Heb je te veel aan ons betaald? Neem dan contact op met ons via info@vevida.com. Wij zorgen ervoor dat je het te veel betaalde bedrag op je rekening krijgt teruggestort. Onze medewerker vraagt jou naar je rekeningnummer.

  Lees meer »

 • Waar vind ik mijn facturen van Vevida?

  Ben je op zoek naar je facturen? Je vindt al je facturen terug in ons klantenportaal MyVevida.

  Lees meer »

 • Waarom betaal ik administratiekosten?

  Je betaalt administratiekosten omdat je niet hebt gekozen voor automatische incasso.

 • Wanneer loopt mijn contract af?

  Je kunt in MyVevida zien op welke dag jouw contract afloopt. Ga naar Domeinen & hosting. Zoek in de lijst met jouw domeinen naar het betreffende domein. Rechts, onder het kopje Einddatum, zie je wanneer het contract afloopt.

  (Ondervind je problemen met inloggen? Kijk dan bij Ik ben mijn wachtwoord vergeten).

 • Wat is de opzegtermijn?

  Vevida hanteert een opzegtermijn van een maand. In MyVevida kun je bij elk domein zien op welke datum jouw contract verloopt.

  • Kies het domein waarvan je de verlengdatum wilt weten
  • Klik op Pakket
  • Bovenaan staat de verlengdatum

  (Ondervind je problemen met inloggen? Kijk dan bij Ik ben mijn wachtwoord vergeten.)

 • Wordt mijn contract automatisch verlengd?

  Ja, het contract wordt automatisch door ons verlengd. Wij zorgen er bovendien voor dat jouw domeinregistratie jaarlijks wordt verlengd. Dus ook als jij niets doet, blijft jouw domein actief.Op de eerste werkdag van de maand waarin je contract wordt verlengd ontvang je van ons de nieuwe factuur voor het volgende contractjaar.

Database (SQL)

 • Access Databases

  In een ver verleden was het gebruikelijk om voor dataopslag op een ASP-website gebruik te maken van Access. Deze eenvoudige databasetool wordt standaard geleverd bij bepaalde Office versies. Echter, deze database is nooit gemaakt voor toepassing op het internet, als database voor een website of web-applicatie.

  Bij Vevida kun je beperkt gebruik maken van een Microsoft Access database, als back-end voor jouw website. Maar let op: Microsoft ondersteunt officieel geen Access-databases in een websiteomgeving en daarom raden wij het gebruik van Access-databases af. Je vindt meer informatie hierover in de ASP.NET Data Access FAQ van Microsoft.

  Lees meer »

 • Algemene informatie over MySQL databases

  Je kunt standaard een MySQL-database gebruiken bij Vevida. Een MySQL-database is vaak nodig voor een Content Management Systeem (CMS), zelf geschreven in ASP, PHP, ASP.NET, of voor een CMS zoals WordPress, Drupal of Joomla!.

  Lees meer »

 • Back-up MySQL-database maken

  Het maken van een back-up van je MySQL-database is net zo belangrijk als het het maken van een back-up van je websitebestanden (de www-map). In je database staat namelijk alle content die je op je website hebt gepubliceerd: afbeeldingen, tekstbestanden, pagina’s en berichten. Een back-up van je MySQL-database maken is helemaal niet ingewikkeld. We leggen het je even uit.

  Lees meer »

 • Back-up van een MySQL-database maken via phpMyAdmin

  Je kunt eenvoudig zelf een back-up van je MySQL-database maken via phpMyAdmin, een online applicatie om je database te beheren.

  • Log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van je database en de juiste databaseserver
  • Klik op het tabblad Exporteer

  De snelle exportmethode is meestal voldoende. (Wil je meer controle over de manier waarop de back-up wordt samengesteld? Dan kies je voor de uitgebreide exportmethode. Je kunt daarmee alle instellingen zelf wijzigen.)

  • Klik op de knop Start

  De back-up is gedownload en heeft bijvoorbeeld als naam net3-nl-mysql-16.vevida.net.sql. Je kunt dat bestand later gebruiken om de back-up te importeren als dat nodig is.

 • Back-up van een MySQL-database via de command line importeren

  Je kunt de back-up van een MySQL-database (de ‘mysqldump’) via de command line interface (CLI) importeren. Dat is vooral handig als je database groter is dan 10 MiB. (Een kleinere MySQL-database kun je eenvoudig online importeren via phpMyAdmin.)

  Het programma ‘mysql’ is nodig om een mysqldump via de CLI te importeren. Je kunt dat installeren met de MySQL Workbench of MySQL Community Server.

  Met deze regel code overschrijf je een bestaande database met uw mysqldump. Pas de gegevens aan voor je eigen domein en database. Plak ten slotte het volgende command als één regel in het venster van de CLI:

  mysql --host=mysql.domein.nl
   --user=gebruikersnaam
   --password=wachtwoord
   --database=databasenaam < bestandsnaam.sql

  Je vindt uitgebreide informatie over de beschikbare opties in de documentatie van de mysql command line tool.

  In sommige gevallen bevat een mysqldump het SQL-commando CREATE DATABASE databasenaam;. Dat levert een foutmelding op, omdat je gebruikersaccount niet geautoriseerd is om een nieuwe database aan te maken. Open daarom eerst het bestand (bijvoorbeeld in Kladblok) en verwijder die regel voordat je de mysqldump importeert.

 • Back-up van een MySQL-database via de command line maken

  Je kunt zelf back-ups maken van een MySQL-database via de command line interface (CLI). Daarvoor gebruik je het programma mysqldump, dat bijvoorbeeld onderdeel is van de de MySQL Workbench of MySQL Community Server.

  Heb je de MySQL Workbench 5.2 op Microsoft Windows geïnstalleerd? Dan vind je het programma ‘mysqldump’ in de map C:Program FilesMySQLMySQL Workbench 5.2 CE.

  Met deze regel code maak je een back-up van uw MySQL-database. Pas de gegevens aan voor je eigen domein en database. Plak ten slotte het volgende commando, als één regel in het venster van de CLI:

  mysqldump --host=mysql.domein.nl
   --user=gebruikersnaam
   --password=wachtwoord
   --opt
   --routines
   --all-databases > bestandsnaam.sql

  Je vindt uitgebreide informatie over de beschikbare opties in de (Engelstalige) documentatie van de mysqldump command line tool.

 • Hoe optimaliseer je een MySQL database?

  Keeping your MySQL database lean and mean!

  In dit document gaan we in op het optimaliseren van een MySQL­-database. “Waarom?”, vraag je je wellicht af. Onze ervaring leert dat een opgeblazen en slecht onderhouden MySQL­ database één van de grootste oorzaken is van een trage website. Voor een vlot reagerende website is het belangrijk om aandacht te besteden aan het optimaliseren van de achterliggende database.

  We proberen dit document zo toegankelijk mogelijk te houden. Gaat het misschien toch jouw pet te boven en heb je hierover vragen, schroom dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. We helpen je graag.

  Lees meer »

 • Microsoft SQL Server Databases

  Microsoft SQL Server is het professionele relationele databasesysteem van Microsoft. Het vormt de basis voor moderne toepassingen voor web-applicaties ene-commerce. Met Microsoft SQL Server kunnen dergelijke toepassingen heel snel ontwikkeld en ingezet worden. Met SQL Server leg je een solide basis voor een succesvolle webapplicatie met professionele performance, veiligheid en gebruiksgemak.

  Vevida beschikt over een modern SQL Server cluster, gebaseerd op SQL Server 2017. Binnen dit cluster bieden wij op moderne hard- en software zowel shared als dedicated SQL Server databases aan. Uiteraard regelen wij passende beveiliging van uw gegevens, zorgen wij voor het bijwerken van de software en staan deskundige database-beheerders klaar om uw vragen te beantwoorden.

  Lees meer »

 • MySQL-database back-up terugzetten

  Het terugzetten van je MySQL-database back-up (je afbeeldingen, pagina’s en berichten) is niet ingewikkeld. Je moet er wel even voor gaan zitten. Zorg er in elk geval voor dat je je MySQL-gebruikersnaam, het wachtwoord en databaseservernummer voor MySQL bij de hand hebt. Je vindt deze terug in de oplevermail die je van ons hebt ontvangen na het bestellen van je hostingpakket.

  Lees meer »

 • MySQL-databasetoegang met PHP en MySQLi

  Dit artikel legt uit hoe je een verbinding maakt met MySQL vanuit PHP 7.1+ en MySQLi. Met PHP 7.1 en hoger kun je over een SSL-beveiligde verbinding jouw MySQL-database benaderen. Hier een eenvoudig voorbeeld.

  Lees meer »

 • MySQL-databasetoegang met PHP en PDO

  Dit artikel legt uit hoe je een verbinding maakt met MySQL vanuit PHP 7.1+ en PHP Data Objects (PDO). Met PHP 7.1 en hoger kun je over een SSL-beveiligde verbinding jouw MySQL-database benaderen. Hier een eenvoudig voorbeeld.

  Lees meer »

 • SQL Server Compact Databases

  Je kunt bij Vevida nog gebruik maken van een SQL Server Compact of SqlCe-database als back-end voor jouw website. Dit was voorheen het standaard databaseformaat in het ontwikkelprogramma WebMatrix van Microsoft. Inmiddels is de ondersteuning voor Webmatrix gestopt. Microsoft adviseert nu Visual Studio Code voor moderne web-applicaties en websites.

  Lees meer »

 • SQL Server Management Studio

  Microsoft heeft een gratis hulpmiddel ter beschikking gesteld waarmee je zelf je database kan beheren. Dit hulpmiddel is de SQL Server Management Studio, afgekort SSMS. SQL Server Management Studio zorgt ervoor dat je eenvoudig kan verbinden met het Vevida SQL Server 2017 cluster, en allerlei handelingen kan uitvoeren via de grafische gebruikersinterface. Daarnaast kan je ook rechstreeks queries uitvoeren op je database.

  Lees meer »

 • SQL Server-database grootte opvragen

  Een Microsoft SQL Server database is gebonden aan een bepaalde grootte en hoeveelheid opslagruimte. Hoeveel dat is verschilt per hostingpakket en uitbreiding. Als je graag wilt weten hoe groot jouw SQL Server database is dan kun je hiervoor twee stored procedures gebruiken: sp_helpdb en sp_spaceused.

  Je vindt informatie over deze stored procedures op:

  Let wel dat beide stored procedures verschillende uitvoer kunnen genereren doordat verschillende berekeningen worden uitgevoerd.

 • Verschil tussen je database en website

  Er is een verschil tussen je database en website. Als je een back-up maakt van je website dan sla je namelijk alleen de bestanden op die te maken hebben met de gebruikte webbouwtool, zoals WordPress, Drupal en Joomla!. Denk daarbij aan het door jou gebruikte thema en de plugins die je hebt geïnstalleerd. Daarnaast worden alle overige bestanden die je naar de website hebt ge-upload zoals bijvoorbeeld foto’s hiermee ook geback-upt.

  Lees meer »

E-mail

 • Anderen krijgen een foutmelding wanneer zij mij mailen

  De meest voor de hand liggende oorzaak voor dit probleem is dat je mailbox veel te vol zit. Het beste wat je in dit geval kunt doen, is zo veel mogelijk oude berichten verwijderen. Alles van voor een bepaalde datum moet je gewoon weggooien.

  Lees meer »

 • Bestandsgrootte bijlagen

  Bij Vevida is er voor gekozen de restricties voor e-mail bijlagen erg ruim in te stellen. De limiet is voor inkomende en uitgaande e-mail is 250 MB. Meer dan voldoende dus.

  Let wel op bij het versturen van erg grote bijlagen dat de ontvangende mailservice misschien lagere limieten hanteert. Gmail bijvoorbeeld accepteert ontvangen berichten met een maximale grootte van 50MB. Ook kunnen e-mailprogramma’s zelf restricties hanteren voor de maximale grootte van een bijlage.

   

 • E-mail blacklist

  Vevida maakt op zijn mailservers van een aantal technieken gebruik om spam tegen te gaan. Het blokkeren van IP-adressen, domeinen en/of e-mailadressen van bekende spammers en spam ondersteunende providers is hier onderdeel van. Op deze pagina staat een overzicht.
  Deze lijst wordt samengesteld aan de hand van de mailqueue en maillogs op onze mailservers, klachten die Vevida van haar klanten ontvangt en in samenwerking met collega-providers.

  Lees meer »

 • E-mail instellen in Mozilla Thunderbird

  Je hebt in MyVevida net een nieuw e-mailadres aangemaakt. Hoe kun je dit adres vervolgens toevoegen aan Mozilla Thunderbird? Dat hangt er een beetje vanaf of dit het eerste account is dat je instelt of dat er al een of meer accounts aanwezig zijn. Wij leggen je beide opties uit.

  Lees meer »

 • E-mail instellen in Outlook 2013

  In dit artikel lees je hoe je jouw Vevida e-mail instelt in je e-mailprogramma Office Outlook 2013. Wij gaan hierbij uit van de volgende randvoorwaarden: inkomende e-mail via het IMAP-protocol, uitgaande e-mail via een beveiligde SMTP-verbinding, geen autodiscovery van instellingen.

  Lees meer »

 • E-mail instellen op smartphone of tablet

  Het is een van de meest gestelde vragen aan onze klantenservice: Hoe stel ik mijn e-mail in op mijn smartphone of tablet? Veel klanten weten wat hun gebruikersnaam is, evenals hun wachtwoord en de hostnaam die moet worden ingevuld.

  Toch gaat het nog heel vaak fout. Hoe kan dat? Pieter Daalder van onze klantenservice legt het uit.

  Lees meer »

 • E-mail via Batched SMTP

  Van oudsher wordt e-mail over internet verstuurd via SMTP (Simple Mail Transfer Protocol). SMTP gaat ervan uit, dat de ontvangende computer permanent online is (verbinding heeft met internet). Met de opkomst van de internetter wiens computer niet altijd online is, werd een aantal alternatieven voor SMTP bedacht.

  Lees meer »

 • E-mailadres aanmaken

  Voor het aanmaken van een nieuw e-mailadres kun je terecht in MyVevida. Kies in het beginscherm onder Domeinen & hosting voor het domein waarvoor je een e-mailadres wilt aanmaken.

  Lees meer »

 • E-mailfoutmeldingen eenvoudig zelf oplossen

  We hebben ze allemaal wel een paar keer voorbij zien komen: de foutmeldingen als we geen e-mail meer kunnen ophalen of versturen. Maar wat betekenen al die codes precies. Soms zie je door het bos de bomen niet meer. Om jou een beetje op weg te helpen, geven wij voorbeelden van veel voorkomende foutcodes en -meldingen. Wat kun je doen aan e-mailfoutmeldingen?

  Lees meer »

 • E-mailinstellingen

  Je hebt een e-mailaccount aangemaakt in MyVevida en dat wil je nu op al je (mobiele) apparaten gebruiken. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Dat regel je met door op die apparaten de onderstaande instellingen in te voeren. We raden altijd aan gebruik te maken van IMAP, waarbij de mail op onze server bewaard blijft.

  Voor zowel de inkomende als de uitgaande e-mail is het gebruik van een gebruikersnaam en wachtwoord verplicht. De gebruikersnaam is het betreffende e-mailadres. Het wachtwoord hiervan kan via MyVevida worden ingesteld.

  Serverinstellingen inkomende e-mail

  server: imap.vevida.com
  serverpoort: 143
  beveiliging: TLS (alle certificaten) of SSL

  Serverinstellingen uitgaande e-mail

  server: smtp.vevida.com
  serverpoort: 587
  beveiliging: TLS (alle certificaten) of SSL

 • E-mails doorsturen andere accounts

  Het is soms heel praktisch om e-mails die binnen komen te laten doorsturen naar een ander e-mailadres (intern of extern). Denk daarbij aan mailtjes die voor verschillende personen binnen jouw organisatie interessant zijn. Neem bijvoorbeeld klachten van klanten. Je hebt hiervoor een apart e-mailadres aangemaakt: klachten@bedrijfsnaam.nl. Je kunt de mailtjes die op dat adres binnenkomen automatisch laten doorsturen naar meerdere personen. Hoe? Ga als volgt te werk:.

  Lees meer »

 • Headers van een e-mail lezen

  Een e-mail bestaat uit twee (2) delen: De header en de body. Om te achterhalen waar een spam- of virusmail vandaan komt, zijn de volledige headers van de betreffende e-mail nuttig. Hierin staat informatie over de afzender, maar ook over de wegen die een e-mail heeft afgelegd.
  De header wordt gevormd door een aantal regels, vanaf de eerste tot aan de eerste lege regel. Alles wat na de eerste lege regel komt, is de body, het feitelijke bericht.

  Lees meer »

 • Hoe voorkom ik dat mijn mail voor spam wordt aangezien?

  Het kan een keer gebeuren dat een door jou verstuurde e-mail bij de ander in zijn/haar spambox belandt. De grote e-mailverwerkers zijn namelijk continu bezig om spam te bestrijden. Vooral omdat naar schatting 70 tot 90 % van alle verzonden e-mails eigenlijk spam is. Google (Gmail) en Microsoft (Hotmail, Live en Outlook) zijn mede hierdoor strenger geworden. Deze partijen controleren nu of de afzender een SPF-record heeft ingesteld (SPF staat voor Sender Policy Framework). Met als gevolg dat ook reguliere mail in de spamfolder terecht kan komen. Wij leggen je uit wat je eraan kunt doen om dit te voorkomen.

  Lees meer »

 • Ik zie de e-mail wel op mijn computer maar niet op mijn smartphone

  In een tijd dat we overal en altijd bereikbaar willen zijn, ook qua e-mail, is het uitermate onhandig als u de e-mails die u wel op uw pc hebt staan niet terug ziet op uw smartphone. De meest waarschijnlijke oorzaak is dat u op de pc uw e-mail als POP3 hebt ingesteld in plaats van IMAP.

  Lees meer »

 • Inloggen op je webmail bij Vevida (e-mail)

  Je wilt inloggen op je webmail bij Vevida. Webmail is ons online portaal voor jouw e-mail bij Vevida. Je vindt de inlog boven in de blauwe balk op vevida.com. Klik op Webmail en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord (let op: deze wijkt af van je inlog van MyVevida!).

  Lees meer »

 • Problemen met e-mail versturen vanaf uw site

  Als e-mail die is verzonden vanaf je website niet aankomt, controleer dan de volgende punten:

  • Is de afzender gedefinieerd als een geldig e-mail adres (naam@example.com)?
   De reden hiervoor is dat veel mailservers (waaronder de mailservers van Vevida) geen mail accepteren als er geen afzender voor is gedefinieerd.
  • Is de geaddresseerde van de e-mail gedefinieerd als een geldig e-mail adres (uwnaam@example.com)?
   Anders weet de mailserver niet waar de mail naartoe moet worden gestuurd.
  • Zijn de regeleinden in de body (de tekst) van de e-mail gemarkeerd met zowel een carriage return (ASCII code 13) als een line feed (ASCII code 10)?
   In ASP kan dit worden aangegeven met & vbcrlf. Zie ook in ons voorbeeld mailscript.
   In PHP kan dit worden aangegeven met rn. Zie ook de website http://cr.yp.to/docs/smtplf.html voor meer informatie.
  • Is er geen enctype gedefinieerd in het formulier?
   Als er wel een enctype is gedefinieerd, zal het mailform niet werken.
 • Verschil tussen MyVevida en Webmail

  Als je op Vevida.com bent, zie je boven in de blauwe balk ‘MyVevida’ en ‘Webmail’ staan. Achter beide links opent zich een inlogscherm. Maar wat is nou precies het verschil is tussen MyVevida en Webmail?

  Het is eigenlijk vrij simpel: MyVevida is ons klantenportaal waar jij alle informatie terugvindt over de diensten die je bij ons afneemt. Webmail kun je gebruiken om in te loggen voor het bekijken en versturen van je e-mail.

 • Wachtwoord voor mijn e-mailadres aanpassen in MyVevida

  Het wachtwoord van je e-mailadres kun je eenvoudig zelf aanpassen in ons klantenportaal MyVevida. Log eerst in met je e-mailadres en wachtwoord.

  Lees meer »

 • Wat is het verschil tussen cc en bcc?

  Er zijn verschillende manieren waarop u een e-mail kunt versturen. De meest voorkomende is een e-mail aan één persoon. U typt dan gewoon de naam van de geadresseerde in de eerste adresregel en drukt op verzenden. U kunt een e-mail ook als cc (kopie) of bcc (blinde kopie) mailen.

  Lees meer »

 • Wat is het verschil tussen een mailbox en een doorstuuradres?

  Het grote verschil is dat een doorstuuradres geen opslagruimte heeft en de mailbox wel. De mailbox is – zeg maar – jouw brievenbus. Daarin komen dus alle e-mailtjes binnen van de e-maladressen die je daar naartoe leidt. Zo worden ook alle e-mails van het doorstuuradres – wat eigenlijk een e-mailadres is – doorgestuurd naar het doeladres.

  Lees meer »

 • Wat kan ik doen tegen spam?

  Het is vaak ergernis nummer 1: spam. E-mails van bedrijven waarvan u verschoond wenst te blijven. Toch komt het voor dat deze door de mazen van het spamfilter glippen. Vaak is dat afhankelijk van de strengheid waarmee u uw spamfilter hebt ingesteld. U kunt de mate waarin spam wordt tegengehouden zelf aanpassen in MyVevida.

  Lees meer »

 • Wat kun je doen in Webmail Vevida?

  Wat kun je doen in webmail Vevida? Webmail is ons online portaal voor jouw e-mail bij Vevida. Als jij bij ons een hostingpakket hebt en over internet beschikt, kun je overal ter wereld via onze website verbinding maken met dit portaal en je e-mail beheren. Klik op Webmail en log in. In het dashboard van je Webmail bij Vevida vind je naast je e-mailaccount ook een agenda.

  Lees meer »

Inloggen

 • Gebruikersnaam voor MyVevida aanpassen

  Om je gebruikersnaam (lees: e-mailadres) voor MyVevida aan te passen, moet je eerst inloggen. Ga hierna als volgt te werk:

  • Klik rechtsboven op Mijn account
  • Kies onder Gegevens voor Gegevens wijzigen
  • Het e-mailadres dat daar wordt vermeld is je huidige inlognaam
  • Vul nu het gewenste nieuwe e-mailadres (gebruikersnaam) in
  • Hiermee is tevens je gebruikersnaam aangepast

  Lees meer »

 • Inloggen in MyVevida

  Inloggen in MyVevida is eenvoudig. MyVevida is ons klantenportaal waar jij alle informatie terugvindt over de diensten die je bij ons afneemt. Om in te loggen ga je naar vevida.com en klik je bovenin de blauwe balk op de link MyVevida.

  Lees meer »

 • Inloggen op FTP-server lukt niet

  Soms lukt het inloggen op FTP-server niet. Je slaagt er niet in een verbinding te maken met onze FTP-server. Wij begrijpen dat dit erg vervelend is, vooral op momenten dat je jouw website wilt bijwerken. De mogelijke oorzaken hiervan zijn vrijwel ontelbaar, daarom hierbij een aantal tips om de oorzaak van de storing snel op te sporen en te verhelpen.

  Lees meer »

 • Inloggen op je webmail bij Vevida (e-mail)

  Je wilt inloggen op je webmail bij Vevida. Webmail is ons online portaal voor jouw e-mail bij Vevida. Je vindt de inlog boven in de blauwe balk op vevida.com. Klik op Webmail en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord (let op: deze wijkt af van je inlog van MyVevida!).

  Lees meer »

 • Nieuw wachtwoord voor MyVevida instellen

  Het wachtwoord voor MyVevida kun je heel eenvoudig zelf aanpassen. Log eerst via in op MyVevida met je e-mailadres en wachtwoord.

  Ga hierna als volgt te werk:

  • Ga naar Mijn account
  • Kies Gegevens wijzigen
  • Voer twee keer het gewenste wachtwoord in (Hiervoor heb je het oude wachtwoord niet nodig)

  Lees meer »

 • Verschil tussen MyVevida en Webmail

  Als je op Vevida.com bent, zie je boven in de blauwe balk ‘MyVevida’ en ‘Webmail’ staan. Achter beide links opent zich een inlogscherm. Maar wat is nou precies het verschil is tussen MyVevida en Webmail?

  Het is eigenlijk vrij simpel: MyVevida is ons klantenportaal waar jij alle informatie terugvindt over de diensten die je bij ons afneemt. Webmail kun je gebruiken om in te loggen voor het bekijken en versturen van je e-mail.

 • Wachtwoord van een MySQL-database wijzigen

  Je kunt het wachtwoord van jouw MySQL-database wijzigen in ons klantenportaal MyVevida. Klik eerst op de betreffende domeinnaam onder Domeinen & hosting.

  Op het tabblad Database zie je een lijst van je databases.

  • Zoek je MySQL-database in de lijst
  • Klik op de Wachtwoord wijzigen onder de database
  • Typ een nieuw wachtwoord (tweemaal)
  • Klik op Opslaan
 • Wachtwoord van je FTP-account wijzigen

  Je kunt het wachtwoord van je FTP-account wijzigen in ons klantenportaal MyVevida. Klik eerst op de betreffende domeinnaam onder Domeinen & hosting.

  Op het tabblad Website zie je een lijst van jouw FTP-accounts.

  • Klik op het FTP-account
  • Typ een nieuw wachtwoord
  • Klik op Opslaan
 • Wachtwoord voor mijn e-mailadres aanpassen in MyVevida

  Het wachtwoord van je e-mailadres kun je eenvoudig zelf aanpassen in ons klantenportaal MyVevida. Log eerst in met je e-mailadres en wachtwoord.

  Lees meer »

 • Wat kun je doen in MyVevida?

  MyVevida is ons klantenportaal waar jij alle informatie terugvindt over de diensten die je bij ons afneemt. Hier zie jij welke domeinnaam je bij ons hebt geregistreerd en op welk hostingpakket je website draait. Heb je meer dan één domeinnaam dan kun je in MyVevida zien of je deze bijvoorbeeld hebt ‘geparkeerd’ of hebt ‘doorgeschakeld naar een hoofddomein’.

  Lees meer »

Open-Xchange (OX)

 • Een ‘Bericht van afwezigheid’ instellen

  OX App Suite | Bericht van afwezigheidJe bent een paar dagen niet op kantoor en dus onbereikbaar voor klanten. Het is echter onbegonnen werk om iedereen persoonlijk op de hoogte te stellen van je absentie. In je Vevida webmail kun je snel en simpel een Bericht van afwezigheid aanmaken voor je Vevida e-mailaccounts. Degenen die jou tijdens je afwezigheid een mailtje sturen, krijgen dan automatisch een reply dat je afwezig bent en tot wanneer je weg blijft.

  Lees meer »

 • Gebruikershandleiding OX App Suite

  Dankzij het gebruik van de OX App Suite-technology voor onze Mail Plus wordt voor jou het online werken een stuk simpeler en leuker. Toch kunnen we ons voorstellen dat je in het begin moet wennen aan het nieuwe uiterlijk en alle slimme functies. Het kan zelfs zo zijn dat je met vragen zit.

  Daarom hebben we voor jouw gemak de Nederlandse gebruikershandleiding van OX App Suite (versie 7.4.2) op onze website geplaatst.

  Zit je na het raadplegen hiervan toch nog met vragen, neem dan gerust even contact op met onze klantenservice.

 • Hoe geef ik het OX Text-document een naam?

  Een document een naam geven is vrij eenvoudig. Zodra je een nieuw document hebt aangemaakt kun je in de werkbalk onder Bestand de gewenste bestandsnaam invullen.

 • Hoe integreer ik Facebook en Twitter met mijn e-mail?

  Het mooie aan E-mail bij Vevida is dat je dankzij de achterliggende technologie (OX App Suite) vrijwel alle applicaties die je dagelijks gebruikt in één handige interface bij elkaar hebt. Twitter mag uiteraard niet ontbreken. Het is daarom heel eenvoudig om deze sociale accounts aan je portaal toe te voegen. De stappen die je moet doorlopen zijn voor alle sociale media gelijk. Het is helaas niet mogelijk om je Facebook account aan je portaal toe te voegen.

  Lees meer »

 • Hoe kan ik mijn portaalinstellingen in OX App Suite aanpassen

  Het mooie aan de OX App Suite is dat je zelf bepaal welke widgets je ziet als je in OX aan het werk bent. Zo kun je bij Portaalinstellingen zelf instellen of je taken, e-mail, afspraken, sociale media en verjaardagen zichtbaar zijn in je portaal in OX App Suite. Het aanmaken van deze widgets is zeer eenvoudig. Wat je precies te zien krijgt, hangt wel af van wat je in je mailbox en takenlijst hebt staan.

  Lees meer »

 • Hoe krijg ik een Mail Xchange-account?

  Bent u al klant van Vevida? Dan ziet u – nadat u bent ingelogd op uw webmail – in het portaal van OX App Suite ­een tegel met informatie over onze speciale Mail Xchange-aanbieding. U kunt Mail Xchange direct bestellen of eerst 30 dagen gratis proberen. Snelle beslissers profiteren bovendien van een zeer gunstige introductieprijs. U betaalt slechts 4,95 euro per maand per account.

 • Hoe maak ik een OX Text-document aan?

  Een document aanmaken in OX Text is heel eenvoudig. Ga naar Drive in OX App Suite en volg de onderstaande stappen.

  Lees meer »

 • Hoe maak ik een standaardondertekening voor mijn e-mail?

  Het mooie van Mail Plus is dat je voor al jouw e-mailaccounts aparte ‘handtekeningen’ kunt aanmaken. Zo kun je een speelse persoonlijke ondertekeningen klaarzetten voor je privé e-mailaccount en een ondertekening met een serieuze toon voor je zakelijke account.

  Lees meer »

 • Hoe maak submappen aan in e-mail, taken, agenda’s en bestanden?

  Het aanmaken van (sub)mappen in agenda’s, taken, e-mail en bestanden (dat laatste is alleen beschikbaar voor gebruikers van Mail Xchange) is vooral handig als je met verschillende projecten tegelijk bezig bent. Door aparte mappen aan te maken, houd je een duidelijk overzicht!

  Lees meer »

 • Hoe plaats ik documenten in Drive?

  Je kunt snel en simpel documenten toevoegen aan Drive, de plek voor al je bestanden. Door vooraf al diverse mappen aan te maken (bijvoorbeeld Privé en Werk) kun je de documenten meteen in de juiste map importeren. Dat gaat als volgt in zijn werk.

  Lees meer »

 • Hoe sla ik een OX Text-document op?

  Het fijne aan OX Text is dat je het document tussentijds niet hoeft op te slaan om wijzigingen bij te houden. Dat doet de tekstverwerker zelf al, continu. Op die manier gaat er geen bewerking verloren. Zelfs niet als de ene persoon de bewerking van de ander overneemt of de stroom plotseling uitvalt. In dat laatste geval worden de gegevens automatisch hersteld zodra je OX App Suite weer opstart, of je krijgt de vraag om te herstellen.

 • Hoe zet ik een OX Text-document in Drive van OX App Suite?

  Er zijn verschillende manieren om je documenten eenvoudig te importeren naar Drive (de plek waar al je bestanden staan) in OX App Suite. De snelste optie is door zo’n document vanaf je bureaublad naar de betreffende map in Drive te slepen.

  Lees meer »

 • In OX App Suite uw Vevida e-mailadres doorsturen naar andere accounts

  Het is soms heel praktisch om mailtjes die binnenkomen op je Vevida e-mailadres te laten doorsturen naar een ander e-mailadres (intern of extern). Denk daarbij aan mailtjes die voor verschillende personen binnen jouw organisatie interessant zijn. Neem bijvoorbeeld klachten van klanten. Je hebt daarvoor een e-mailadres aangemaakt: klachten@bedrijfsnaam.nl. Je kunt de mailtjes die op dat adres binnenkomen automatisch laten doorsturen naar meerdere personen. Hoe?

  Lees meer »

 • In OX Text samenwerken aan hetzelfde document?

  In OX Text samenwerken met anderen is heel eenvoudig. Het is dan wel belangrijk dat iedereen de juiste maprechten heeft.

  Lees meer »

 • Kan ik mijn contacten en agenda synchroniseren zonder het component Mail Xchange?

  Nee, het synchroniseren van uw agenda en contacten met andere systemen is alleen mogelijk als u daarnaast ook een het component Mail Xchange hebt. Wilt u gegevens synchroniseren met uw pc, Mac of smartphone, dan kunt u dit 30 dagen uitproberen. Klik hiervoor in Webmail op de speciale actie-tegel en volg de aanwijzingen. Zijn er meer gebruikers binnen uw domein die het component Mail Xchange hebben, dan kunt u uw contactpersonen, agenda en documenten met ze delen.

  Onze webmail biedt wél standaard de functionaliteit om uw e-mail, taken, contacten en agenda online te beheren.

 • Kan ik ook op een andere manier mijn bestanden benaderen?

  Het is mogelijk om via WebDAV een verbinding te maken met je bestanden in Drive van OX App Suite. Op deze manier kun je snel en eenvoudig je documenten raadplegen, downloaden en vervangen.

  Waarschuwing: Als je een bestand verwijdert uit een WebDAVmap, delete je alle versies en dus niet alleen de huidige. Een specifieke versie verwijderen kan alleen online via Open-Xchange. Bij het uploaden van bestanden via WebDAV worden geen versies bijgewerkt.

  Lees meer »

 • Mail Xchange instellen op Android

  Het installeren van een account van Open-Xchange op Android komt in grote lijnen overeen met die voor de verschillende andere merken. We gaan in deze beschrijving uit van de Samsung Galaxy S2 en Galaxy Tab2. Bij andere toestellen of Androidversies kan dit lichtelijk afwijken. Het is belangrijk om te weten dat het een Exchange (Active Sync) account moet zijn.

  Lees meer »

 • Mail Xchange op de iPhone of iPad

  Het is zó handig om op weg naar een volgende afspraak nog even snel je e-mail te checken of een volgende afspraak in te plannen. Met Mail Xchange op je iPhone of iPad is dat ‘a piece of cake’. Om je e-mail, agenda en taken in Mail Xchange naar volle tevredenheid op je iPhone of iPad te kunnen gebruiken, moet je op jouw mobiele apparaat de volgende stappen doorlopen:

  Lees meer »

 • Vevida e-mail op mijn Mac

  Veel klanten vragen zich af of ze hun Vevida e-mailaccounts, agenda en taken van E-mail ook kunnen integreren met hun Mac. Het antwoord daarop is eenvoudig: ja, dat kan.

  Lees meer »

 • Waar vind ik OX Text?

  OX Text heeft een eigen menuknop in de OX App Suite. Gebruikers met een Mail Xchange account  vinden de tekstverwerker in de menubalk bovenin de pagina. OX Text is een slimme en intuïtieve  tekstverwerker, die tussentijds automatisch alle wijzigingen opslaat, continu. Zo gaat er geen bewerking verloren. Helaas is OX Text alleen beschikbaar voor Mail Xchange gebruikers. Heb je een Mail Plus account en ben je inmiddels nieuwsgierig geworden naar OX Text? Geen probleem! Breid Mail Plus uit met Mail Xchange en ga direct met OX Text aan de slag!

 • Wat is OX App Suite?

  OX App Suite van Open-Xchange is de slimme technologie achter ons krachtige webmailsysteem. OX App Suite maakt het beheren van jouw e-mail, agenda, taken en contacten eenvoudiger dan ooit. Dagelijkse taken, zoals het ontvangen en versturen van e-mail, het plannen van afspraken en het bijwerken van jouw adresboek verricht je vanuit één overzichtelijk programma. Waar ter wereld je ook bent. Zolang er internet is, heb je op elk gewenst dankzij OX App Suite toegang tot je e-mail van Vevida. Op die manier ben je niet beperkt in je werkzaamheden.

  Lees meer »

 • Wat is OX Text?

  OX Text is een volledig in OX App Suite geïntegreerde tekstverwerker. Alleen houders van een Mail Xchange account kunnen er direct mee aan de slag. Dankzij OX Text kunnen diverse collega’s als één team tegelijkertijd online een tekstbestand bewerken.

  Lees meer »

 • Welke bestandstypen worden door OX Text ondersteund?

  OX Text is volledig compatibel met alle tekstbestandstypen: van Microsoft Word tot OpenOffice. Hoe eenvoudig kan het zijn? De waarschuwing ‘Word ondersteunt dit formaat niet’ zult u in OX Text niet zien. Zelfs als het document features bevat als Smart Art en Charts – eigenschappen die OX Text zelf niet heeft – dan nog kan het document probleemloos worden bewerkt. Zowel in teamverband als online. Dankzij een handige ingebouwde tool kan het betreffende Smart Art-onderdeel zelfs worden verplaatst of geschaald. Er gaat geen waardevolle informatie verloren.

 • Werkt Mail Xchange samen met Outlook?

  Open-Xchange maakt gebruik van de standaard protocollen caldav en carddav. Dit wordt standaard niet ondersteund door Outlook. Omdat Microsoft haar eigen protocollen gebruikt om te synchroniseren en de standaard protocollen niet ondersteund, kunt u Mail Xchange niet gebruiken in combinatie met Outlook.

PHP

 • Let op: Converteer PHP MySQL naar MySQLi voor het te laat is

  Gebruik jij nog verouderde MySQL-functies zoals mysql_connect(), de zogenoemde ext/mysql extensie? Let dan goed op! PHP stopt met de ondersteuning hiervan. Als jij wilt dat jouw website blijft functioneren met nieuwe ‪PHP-versies, moet je nu overstappen naar MySQLi (of PHP Data Objects / PDO). Onze Jan Reilink legt uit hoe je dit voor elkaar krijgt.

  Lees meer »

 • Let op: vanaf PHP 5.5 is niet alle preg_replace()-functionaliteit meer beschikbaar

  Als je in jouw PHP-code gebruik maakt van preg_replace() met /e pattern modifier:

  In PHP 5.5 is een onderdeel van de preg_replace()-functie niet meer beschikbaar. Het gaat om de /e-switch, waarmee opdrachten uitgevoerd kunnen worden. Op basis van gevonden zoekresultaten kan een commando of een functie uitgevoerd worden. Door het uitvoeren van opdrachten kan in sommige gevallen ook malafide code worden uitgevoerd. Dit maakt dit gedeelte van de functie gevoelig voor misbruik.

  Lees meer »

 • MySQL-databasetoegang met PHP en MySQLi

  Dit artikel legt uit hoe je een verbinding maakt met MySQL vanuit PHP 7.1+ en MySQLi. Met PHP 7.1 en hoger kun je over een SSL-beveiligde verbinding jouw MySQL-database benaderen. Hier een eenvoudig voorbeeld.

  Lees meer »

 • MySQL-databasetoegang met PHP en PDO

  Dit artikel legt uit hoe je een verbinding maakt met MySQL vanuit PHP 7.1+ en PHP Data Objects (PDO). Met PHP 7.1 en hoger kun je over een SSL-beveiligde verbinding jouw MySQL-database benaderen. Hier een eenvoudig voorbeeld.

  Lees meer »

 • Null Coalesce Operator

  Nieuw in PHP 7 is de Null Coalesce operator. In dit artikel lees je hier meer over.

  Lees meer »

 • PHP bij Vevida

  Je wilt graag gebruik maken van PHP op jouw website? Uiteraard kun je bij Vevida standaard gebruik maken van PHP. PHP staat voor PHP: Hypertext Preprocessor en is de meest gebruikte scripttaal voor het web. Het doel van PHP is om webdevelopers snel dynamisch gegenereerde pagina’s te laten schrijven.

  Lees meer »

 • PHP e-mail versturen vanaf je website

  Je wilt graag op een goede en veilige manier e-mails versturen vanaf jouw website met PHP? Bij Vevida kun je met php e-mail versturen! We leggen je uit hoe je dit kunt doen met de PHP class PHPMailer.

  Lees meer »

 • PHP en de default_charset

  Weergave van speciale tekens in PHP

  Als je gebruikmaakt van speciale tekens op je site dan kan het zijn dat dit sinds de introductie van PHP 5.6 niet meer werkt. Dit komt door een wijziging van de waarde van de default_charset variabele in php.ini. Deze was standaard leeg, maar staat sinds PHP 5.6 ingesteld op UTF-8.

  Lees meer »

 • PHP foutmeldingen tonen

  Het weergeven en/of opslaan van PHP-foutmeldingen is handig voor het debuggen van je website en problemene. Je kunt PHP foutmeldingen bekijken die veroorzaakt worden door fouten in de PHP code. Standaard staat dit weergeven ervan uitgeschakeld, met een simpele wijziging kun je PHP foutmeldingen tonen op je website.

  Lees meer »

 • PHP migreren naar nieuwere versies

  Ook voor PHP geldt dat code die niet onderhouden wordt, gevoelig is voor fouten en veiligheidsproblemen. Daarom ondersteunen wij altijd de laatste versie van PHP, en wordt de ondersteuning voor oudere versies verwijderd. Zorg er dus voor dat jouw website up-to-date is. In dit artikel helpen we je op weg.

  Lees meer »

 • Welke PHP-versie moet ik gebruiken?

  Als jouw website gebruik maakt van PHP, zoals bijv. een WordPress website, dan is het van groot belang om deze altijd bij te werken naar de meest recente PHP-versie (zie infographic). Dit zorgt voor een betere prestatie en voorkomt dat je website straks niet meer werkt.

  Lees meer »

 • Welke versie van PHP gebruikt mijn website?

  Je website gebruikt in principe de nieuwste PHP versie. Wil je het precieze versienummer weten? Dat kan met de volgende code:

  <?php echo 'PHP versie: ' . phpversion();?>

  Wil je meer weten over de instellingen van PHP voor je website? Gebruik dan deze code:

  <?php phpinfo();?>

  Gebruiksaanwijzing:

  • Kopieer de coderegel naar een nieuw bestand
  • Sla het bestand op als versie.php
  • Upload het bestand versie.php naar de map www van je website

   

  Je kunt het versienummer vervolgens zien op je website als je in je browser naar www.’jouwdomeinnaam‘.nl/versie.php surft.

Producten

Veiligheid & SSL

 • Abusebeleid

  Vevida voert een (pro-)actief onderzoeksbeleid naar misbruik, er wordt veel eigen onderzoek naar gedaan. De medewerkers participeren in verschillende nieuwsgroepen en mailinglijsten om op de hoogte te blijven van de laatste beveiligingszaken en (anti-)spamtechnieken.

   

  Lees meer »

 • Bewerking persoonsgegevens

  AVG / (GDPR)

  De Wet bescherming persoonsgegevens (Wpb) wordt per 25 mei 2018 vervangen door de GDPR. In Nederland noemen we deze Wet de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ook Vevida zal voldoen aan deze Wet want wij verwerken persoonsgegevens van onze klanten.

  Verwerkingsverantwoordelijke en verwerker

  De AVG spreekt van twee typen verwerkers: de verwerkingsverantwoordelijke en de verwerker.
  Vevida is zowel verwerkingsverantwoordelijke als ook verwerker. Wij zijn verantwoordelijk voor de persoonsgegevens die je met ons deelt zodat wij de overeenkomst kunnen uitvoeren, in contact kunnen blijven, jouw betalingen kunnen afhandelen, etc. Daarnaast zijn wij verwerker voor de gegevens die je met ons deelt in onze producten, bijvoorbeeld via Webhosting en E-mail. Voor deze diensten ben je zelf de verwerkingsverantwoordelijke.

  Verwerkersovereenkomst

  We hebben veel vragen gekregen over de AVG en de daarbij horende Verwerkersovereenkomst.  Je moet immers een Verwerkersovereenkomst afsluiten als je persoonsgegevens verwerkt. Om dit voor iedere klant afzonderlijk te doen is niet haalbaar. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een de Verwerkersovereenkomst toe te voegen aan onze Algemene Voorwaarden. Daarin hebben we  duidelijke afspraken hebben vastgelegd over dit onderwerp.

  Wil je meer weten over de AVG en wat dit betekent voor bijvoorbeeld jouw website, bekijk dan dit blog artikel.

 • Hoe belangrijk is een SSL-certificaat voor de AVG

  Het hebben van een SSL-certificaat voor je website en het maken van regelmatige back-ups zijn twee heel belangrijke eisen in de AVG. Dus door te kiezen voor een van onze drie hostingpakketten ben je op deze punten meteen AVG-proof. Je website beschikt over een versleutelde SSL-verbinding. Je beschermt hiermee de persoonsgegevens van je klanten. Daarnaast beschik je altijd over een back-up van al je e-mail en data.

  Meer weten over AVG en Vevida.

 • HTTP Strict-Transport-Security (HSTS) inschakelen

  HTTP Strict Transport Security (HSTS) is een beveiligingsmaatregel die SSL-beveiligde websites beschermt tegen zogenoemde “downgrade aanvallen“. Door een HSTS-reactieheader mee te sturen zorg je ervoor dat webbrowsers alleen het beveiligde HTTPS protocol gebruiken en nooit het onveilige HTTP. In dit artikel lees je hoe je dit instelt voor jouw website.

  Lees meer »

 • HTTPS-verbinding voor alle pagina’s

  Heb je een SSL-certificaat voor jouw website? Dan is het belangrijk dat alle pagina’s via HTTPS worden bezocht. Bezoekers wisselen anders mogelijk tussen een onbeveiligde en een beveiligde verbinding. Ook kunnen browsers fouten melden als delen van de beveiligde pagina via een onbeveiligde verbinding worden geserveerd.

  Lees meer »

 • Maandelijks onderhoud

  Elke maand plegen wij gepland onderhoud aan onze servers. Dit onderhoud is telkens op de eerste woensdag na de maandelijkse uitgave van beveiligingsupdates door Microsoft (de tweede dinsdag van elke maand). Het onderhoud begint steeds om 22.00 uur. Elke webserver wordt dan een of meer keren herstart, waardoor je website enkele minuten onbereikbaar is.

  Wil je op de hoogte blijven van ons maandelijks onderhoud? Meld je dan aan voor onze technische nieuwsbrief: Hosting updates. Daarin lees je ook welke updates wij gaan installeren. Of volg ons via Twitter.

  Gebruik je Microsoft Windows of Office? Dan is ons maandelijkse onderhoud voor jou ook een goed moment om updates voor je eigen computer te installeren. Daardoor blijf je beter beschermd tegen virussen en inbraak.

  Meer informatie over de beveiligingsupdates van Microsoft vind je in de Microsoft Security Bulletin Advance Notification of de Microsoft Beveiligingsbulletins.

 • Meer informatie over SSL-certificaten

  Bij Vevida kun je verschillende soorten SSL-certificaten voor je website of webshop aanvragen. Wat voor SSL-certificaat jouw website of online shop nodig heeft, kan per situatie verschillen. In dit helpartikel vertellen we het een en ander over (het belang van) SSL-certificaten.

  Lees meer »

 • SSL regel je snel bij Vevida

  Een standaard SSL-certificaat (DV) installeren is eenvoudig: Vevida doet namelijk al het werk voor jou! Het enige dat jij zelf hoeft te doen is je Basic Hosting te upgraden naar Veilige Hosting, WordPress Hosting of Premium Hosting. Deze drie pakketten zijn namelijk inclusief een gratis SSL. Vanaf de aanvraag tot aan de installatie regelen we alles voor je. Zo weet je zeker dat je nog sneller aan de slag kunt. Upgraden kan via MyVevida.

  Lees meer »

 • Striktere websitebeveiliging met HTTP-reactieheaders

  Een HTTP-reactieheader is wat de webserver terugstuurt naar de browser, vóórdat de content wordt getoond. Een header zie je dus niet altijd, het bevindt zich op de achtergrond. Dat wat de browser -of client- stuurt naar de webserver, heet een verzoekheader (vandaar: Request header en Response header).

  In reactieheaders staat veel informatie, soms te veel informatie. Ook kun je er veel zaken in regelen, zoals hoe een browser zich gedragen moet, of wat de server moet terugsturen. Hiermee kun je de beveiliging van jouw website beter en strikter maken.

  Dit artikel geeft jou uitleg.

  Lees meer »

 • Veiliger programmeren

  Goede code zou in elk geval aan de volgende eisen moeten volden (maar niet uitsluitend):

  • Nette programmeerstijl, goed gedocumenteerde code (remarks) – dit verkleint de kans op fouten en vergemakkelijkt het toetsen;
  • Veiligheid – de code moet geen mogelijkheden bieden tot het schrijven op schijf op willekeurige lokaties, en dergelijke;
  • Stabiliteit – de code moet geen lussen bevatten die makkelijk in een oneindige loop terecht kunnen komen, foute geheugenallocaties doen, of anderszins onderdelen bevatten die de stabiliteit in gevaar kunnen brengen;
  • Portabiliteit – de code moet niet zo sterk afhankelijk zijn van een specifieke versie van Windows, IIS, .NET of een andere technologie, zodanig dat de website niet meer functioneert op een andere (nieuwere) server of na het toepassen van Service Packs.

  Lees meer »

 • Waar staat https eigenlijk voor?

  Https staat voor HyperText Transfer Protocol Secure. Met https voor jouw domeinnaam maak jij duidelijk dat jouw website over een beveiligde SSL-verbinding beschikt. Het is voor de bezoekers van jouw website meteen duidelijk dat jij de gegevens die zij op jouw site achterlaten beschermt tegen criminelen. Een veilige website herken je dus aan ‘https’ voor de domeinnaam en het hangslotje in de adresbalk van je browser.

  Lees meer »

 • Waarom wordt een gehackte website stopgezet?

  Helaas gebeurt het soms dat een website wordt gehackt. Die gehackte website wordt dan door ons stopgezet (ontoegankelijk gemaakt). Maar waarom wordt een site dan uit de lucht gehaald? In dit artikel geven wij hierover wat extra uitleg.

  Lees meer »

 • Wat is een SSL-certificaat?

  Met een SSL-certificaat zorg jij voor een beveiligde versleutelde verbinding tussen jouw website en je klanten. Jij beschermt hiermee de creditcard- en persoonsgegevens die klanten bij jou achterlaten. Dat schept vertrouwen. Dat vinden ze fijn. Zelf wil je ook jouw gegevens niet voor anderen zichtbaar zijn. 

  Lees meer »

 • Welk type SSL-certificaten zijn er?

  Er zijn diverse SSL-certificaten verkrijgbaar. Je hebt al een standaard certificaat voor een paar euro per maand. Kies je echter voor een van onze drie hostingpakketten, dan is SSL inbegrepen. Neem bijvoorbeeld ons pakket Veilige Hosting. Naast een gratis SSL-certificaat beschik je met Veilige Hosting tevens over een back-up die tot vier weken teruggaat.

  Lees meer »

 • Welke SSL-certificaten levert Vevida

  Bij Vevida kun je terecht voor vier verschillende SSL-certificaten. Naast het standaard DV-certificaat, kunnen wij ook de certificaten EV SSL, Multi-Domain of een Wildcard voor jou regelen. Lees meer over deze type certificaten

  Lees meer »

 • WordPress beveiligen

  WordPress beveiligen tegen hacks, dat is een steeds terugkerend onderwerp onder gebruikers en ontwikkelaars van dit CMS. Wij geven jou graag tekst en uitleg over de mogelijkheden rond WordPress beveiliging op Windows Server hosting. Daarnaast geven wij je ook 11 extra WordPress beveiligingstips, waarmee je voor een nóg betere beveiliging van jouw website zorgt.

  Lees meer »

Website & domein

 • .htaccess

  Wil je nog beter vindbaar zijn in Google? Of een subdomein z’n eigen website geven? Je regelt dit met een .htaccess-bestand. Hieronder vind je deze (en meer) voorbeelden, die je eenvoudig aanpast. Upload het bestand via FTP naar jouw website en het werkt meteen.

  Lees meer »

 • .NET application folder instellen

  Onze klantenservice kan een extra application folder voor jouw website instellen. Daarmee werkt een .NET-applicatie in een onderliggende map van je website. Je kunt het beste even contact opnemen per e-mail of telefoon.

 • ASP

  Je kunt bij Vevida standaard gebruikmaken van Active Server Pages (ASP). Deze toepassing maakt gebruik van bijvoorbeeld VBScript voor het uitvoeren van allerlei functies. Zo kun je gegevens opvragen uit of opslaan in een database. Of je gebruikt ASP voor het toepassen van een standaard, of dynamische, lay-out.

  Lees meer »

 • ASP connectiestring naar MySQL

  Dit artikel legt je uit hoe je verbinding maakt met een MySQL-database vanuit ASP. In ASP kun eenvoudig een connectiestring maken om jouw MySQL-database benaderen. Als voorbeeld vind je hier een eenvoudige ASP connectiestring met MySQL, desgewenst mét SSL.

  Lees meer »

 • ASP.NET

  Je wilt graag gebruik maken van ASP.NET? Bij Vevida kun je gebruikmaken van het .NET-Framework versie 4.7.2. Daarnaast kun je ook gebruik maken .Net core 2.1. Voor oude legacy webapplicaties is ASP.NET 3.5 SP1 nog beschikbaar, echter bijwerken naar 4.7.2 is aanbevolen.

  Lees meer »

 • ASP.NET MVC gebruiken

  Je kunt ASP.NET MVC gebruiken in je .NET-applicatie als je een bin deploy doet. Scott Hanselman geeft op zijn blog Computer Zen twee manieren om dat te doen. MVC staat voor Model View Controller, webapplicaties worden hierbij opgezet met het model-view-controller-model.

  Dit MVC model definieert webapplicaties met 3 logische lagen:

  • Model (businesslaag)
  • View (presentatielaag)
  • Controller (invoercontrole)

  Een Model geeft de staat van een specifiek onderdeel van de applicatie weer, een Controller handelt interacties af en werkt het Model bij, om vervolgens de gegevens door te sturen naar de View. Een View ontvangt de benodigde informatie van de Controller en geeft een weergave van de gebruikersinterface om die informatie te tonen.

 • ASP.NET: ViewState versleuteling

  Voor beveiliging en/of privacy kan het belangrijk zijn dat jij jouw ASP.NET ViewState versleutelt. In een notendop is de ASP.NET view state een techniek om wijzigingen in de staat van WebForms bij te houden voor postbacks. Je kunt je voorstellen dat hier belangrijke bezoekersinformatie in opgeslagen kan zitten. Dat moet dus versleuteld en beveiligd worden.

  Lees meer »

 • ASP: e-mail versturen vanaf jouw website

  Je wilt graag e-mails versturen vanaf jouw website met ASP, op een goede en veilige manier? Bij Vevida kan dit eenvoudig.

  Lees meer »

 • Back-up website maken en terugzetten

  Een back-up van je website maken is lang niet zo ingewikkeld als je vooraf verwacht. Je moet gewoon even weten welke handelingen je moet verrichten. Daarom leggen wij het je in dit helpartikel graag even uit, want het zelf geregeld maken van back-ups is absoluut geen overbodige luxe. Sterker nog: wij raden het juist aan.

  Lees meer »

 • Bestandsnamen met &-teken of andere speciale tekens

  Standaard kun je geen bestandsnamen gebruiken met het ampersand teken (&) erin verwerkt, zoals karel&pietje.html. Dit geeft een lelijke server-foutmelding. De reden hiervoor is een serverinstelling ten behoeve van de beveiliging van jouw website. Ook tekens als <, >, :, *, %, en ? zijn niet toegestaan. Wat kun je hieraan doen?

  Lees meer »

 • CGI

  De betekenis van Perl (Practical Extraction and Report Language) is een vrij goede beschrijving van wat deze scripttaal eigenlijk doet:

  • Extraction voor het kijken in bestanden en het “er uit trekken” van de voor jou belangrijke data;
  • Report voor het maken en rapporteren van de uitvoer (output), gebaseerd op de vereiste informatie, wat er was gevonden;
  • Het is een practische taal omdat het makkelijker is om dit soort scripts in Perl te schrijven dan in bijvoorbeeld C

  Lees meer »

 • chmod

  Talloze server-side scripts (PHP, CGI/Perl) zijn geschreven voor Apache op een Unix of Linux server. Wanneer er voor het gebruik van deze scripts rechten gewijzigd moeten worden (op folders of bestanden), wordt er vaak gesproken over het commando Chmod(1).
  Chmod is een commando om op een Unix systeem rechten toe te kennen aan bestanden en/of folders.

  Lees meer »

 • Cookies: HttpOnly en RequireSSL flags afdwingen

  Het is belangrijk om cookies die jouw website zet te beveiligen. Twee van zulke beveiligingsmechanismen zijn: httpOnly en RequireSSL. Hier leggen we je uit hoe je dit gebruikt in jouw webapplicatie.

  Lees meer »

 • Custom error pagina

  Het is bij Vevida mogelijk om je eigen error pagina’s te maken, zoals bijvoorbeeld voor de 404 ‘file not found’-foutmelding. Je maakt een 404.html (of .asp/.php) pagina en plaatst deze in de root van de /www-directory.

  Lees meer »

 • DLL-bestanden

  Het is mogelijk om binary .dll (Dynamic Link Library) bestanden bij Vevida te gebruiken voor je website. De volgende procedure gaat vooraf aan het registreren van het .dll bestand.

  Let wel, het betreft hier enkel .dll bestanden van (ASP) COM-componenten.

  Lees meer »

 • DNS en subdomeinen

  DNS staat voor Domain Name System.
  Het systeem behelst een wereldwijde gedecentraliseerde database van domeinnamen die hiërarchisch is opgebouwd.
  In de beginjaren van het internet waren er slechts enkele honderden computers permanent op het netwerk aangesloten. Iedere computer had een unieke naam (‘flat name’) en een adres in getallen. Alle adressen en bijbehorende namen werden destijds opgeslagen in een groot tekstbestand met de naam HOSTS.TXT.

  Lees meer »

 • DNS-records @ en www wijzigen

  Je kunt de DNS-records van je domein wijzigen in ons klantenportaal MyVevida. Kies eerst de betreffende domeinnaam onder Domeinen & hosting.

  Op het tabblad Website zie je de knoppen DNS-zone wijzigen en Hostheaders en subdomeinen wijzigen.

  De DNS-records @ en www zijn standaard gekoppeld aan hostheaders voor je website. Je moet die daarom eerst verwijderen. Dat kan alleen als je eerst (minstens) een nieuwe hostheader voor je website aanmaakt — bijvoorbeeld test. Daardoor heb je dan automatisch een nieuw subdomein: test.domein.nl.

  • Klik op de knop Hostheaders en subdomeinen wijzigen
  • Typ ‘test’ bij Naam
  • Klik op Toevoegen
  • Klik op het rode kruisjes achter @ en www om deze hostheaders te verwijderen
  • Sluit het venster Hostheaders en subdomeinen wijzigen

  De DNS-records @ en www zijn nu verwijderd. Je kunt ze ten slotte zelf opnieuw aanmaken:

  • Klik op de knop DNS-zone wijzigen
  • Typ @ bij Recordnaam
  • Typ het IP-adres bij Recordwaarde

  Herhaal deze stappen voor het DNS-record www.

 • Domein doorschakelen

  Wil je een domein doorschakelen naar een andere website? Met ons pakket Domein doorschakelen kan dat eenvoudig. Je kunt het domein doorverwijzen naar je eigen website of een persoonlijke profielpagina (van bijvoorbeeld Facebook, LinkedIn, Twitter of Hyves).

  Bestel een domein via onze website om door te schakelen. Je kunt de doorschakeling zelf instellen en naar wens aanpassen in ons klantenportaal MyVevida.

  Heb je al een domein met een ander pakket en wil je dat doorschakelen? Onze klantenservice legt je graag uit hoe je dat doet. We hebben ook een paar voorbeelden waarmee je zelf aan de slag kunt.

 • Domein doorsturen naar andere website

  Bezoekers van jouw domeinnaam kun je eenvoudig doorsturen naar een andere website. Dat is handig als je nu een nieuwe domeinnaam gebruikt; of wanneer jouw website bij een andere provider staat.

  Lees meer »

 • Domein opzeggen

  Wij vinden het jammer dat je van plan bent om op te zeggen. Maar als dat toch echt je wens is, kun je dat het snelst zelf in MyVevida doen. Ga naar Domeinen & hosting om te zien wanneer het jaarcontract van het domein verloopt. Houd rekening met een opzegtermijn van één maand.

  Klik op de domeinnaam en vervolgens op het kopje Pakket. Hier kun je de domeinnaam opzeggen. Heb je andere domeinnamen gekoppeld aan je pakket? Dan moet je eerst de koppeling(en) daarvan wijzigen voordat je kunt opzeggen. De opzegtermijn gaat in op het moment dat je opzegt. Je kunt het domein gewoon tot het einde van het jaarcontract blijven gebruiken.

  Wij vinden je mening over onze service erg belangrijk. Wil je aan ons laten weten wat je daarvan vindt en waarom je wilt opzeggen? Onze klantenservice hoort dat graag.

  Lees meer »

 • Domein registreren

  Wil je een nieuwe domeinnaam registreren? Dat kan gemakkelijk via onze website. Je domein is dan meestal al binnen een paar minuten klaar om te gebruiken. Kies je voor online betalen, dan wordt dat domein direct geregistreerd en opgeleverd.

  Heb je bij een andere provider een domein geregistreerd dan kun je dat domein ook verhuizen naar Vevida. Soms moet je daarvoor formulieren invullen en opsturen. Daarbij helpen we je natuurlijk. Wij zorgen ervoor dat dit zonder zorgen verloopt.

  Wil je meer weten over het registreren of verhuizen van een domein? Vraag het onze klantenservice.

 • Domein verhuizen

  Verhuizen is spannend, maar dikwijls ook veel gedoe. Daarom nemen wij je graag deze zorgen uit handen. Wij weten precies wat er bij de verhuizing van je domein komt kijken.

  Lees meer »

 • Domeinen doorsturen naar één adres

  Domeinnamen met Domein doorschakelen als pakket, kun je eenvoudig aan een website verbinden. De website van example.com is dan bijvoorbeeld ook via example.net te zien. Google straft websites die dezelfde content op meerdere URL’s aanbieden.

  Lees meer »

 • Domeinhouder wijzigen

  De domeinhouder is eigenaar van een domein — een unieke plek op het internet. Daarom is het belangrijk dat jouw domein op de juiste naam is geregistreerd. Juist bij een zakelijke geschil kan het eigendom van een domein vervelende gevolgen hebben. Is het domein geregistreerd op je persoonlijke naam, de naam van je organisatie, of zelfs van een van je medewerkers?

  Lees meer »

 • Drupal 7 installatiehandleiding

  Je wilt graag gebruikmaken van Drupal 7 op jouw website? Met deze handleiding installeer je Drupal 7 eenvoudig binnen de Vevida-hostingomgeving. Ook laten we je zien hoe je Drupal 7 optimaliseert met de PHP WinCache extensie en Boost-module. Standaard functioneert Drupal 7 met PHP 5.6 en werkt prima op het Windows Server IIS hostingplatform van Vevida. Voor het gemak wordt deze handleiding opgedeeld in drie onderdelen.

  Lees meer »

 • Eigen website voor doorgeschakeld domein

  Domeinen met Domein doorschakelen als pakket kun je ook een eigen website geven. Ze maken dan gebruik van het webhostingpakket (Basic, WordPress, Premium of Veilige Hosting) van een ander domein. De website van jouw doorgeschakelde domein plaats je in een eigen map.

  Lees meer »

 • Foutmelding ‘Sender address rejected: Access denied’ in .NET-applicatie

  Je kunt vanuit jouw .NET-applicatie alleen e-mail versturen via onze mailservers als je een met TLS beveiligde verbinding gebruikt. Daarvoor moet je de SmtpClient.EnableSsl property instellen als true en een nieuwe instance van de NetworkCredential class opgeven als SmtpClient.Credentials property in je .NET-applicatie.

  Lees meer »

 • FTP

  Hier vind je hoe jij met jouw gegevens verschillende FTP-programma’s kunt instellen.

  Heb je problemen met het uploaden van bestanden middels FTP en gebruik je een firewall of is je  computer verbonden met een (ADSL)router, lees dan eerst de Firewall-Friendly FTP RFC (RFC1579).
  In dit document wordt uitgelegd waarom FTP achter een firewall en/of router problemen oplevert en hoe deze op te lossen zijn.

  Lees meer »

 • FTP-programma FileZilla installeren

  Vevida maakt elke nacht een back-up van je website en database. Toch is het slim om zelf ook back-ups te maken. Bijvoorbeeld als je overdag veel wijzigingen aan je site hebt doorgevoerd, want die worden door ons pas de volgende nacht geback-upt. Een back-up maken doe je met behulp van een FTP-programma. In dit helpartikel leggen we stap-voor-stap uit waar je dit FTP-programma vindt en hoe je het op je computer installeert.

  Lees meer »

 • Gedetailleerde foutmeldingen instellen voor jouw website

  Je kunt uitgebreide of gedetailleerde foutmeldingen voor jouw website zelf instellen met een web.config-configuratiebestand:

  <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
  <configuration>
   <system.webServer>
    <httpErrors errorMode="Detailed" />
   </system.webServer>
   <system.web>
    <customErrors mode="Off"/>
   </system.web>
  </configuration>
  • Kopieer deze code naar een nieuw bestand
  • Sla het bestand op als web.config
  • Upload het bestand web.config naar de www-map van jouw website
 • Help! Mijn website is traag

  Je website laadt traag en dat is bijzonder vervelend. Immers, de kans is groot dat je bezoekers afhaken omdat tegenwoordig alles snel sneller snelst moet. Er is helaas niet één duidelijke reden aan te geven waarom een website traag laadt. Dat kan diverse oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat de afbeeldingen die je gebruikt voor het internet eigenlijk te grote bestanden zijn.

  Lees meer »

 • Hoe kan ik in PHP een read-only bestand weer toegankelijk maken?

  Het kan gebeuren dat bestanden op je site een read-only (“Alleen lezen”) vlag meekregen. Dit zorgt er voor dat je deze bestanden niet meer via FTP kunt verwijderen of bewerken. Ook vanuit je site kun je niets meer met deze bestanden. Erg vervelend natuurlijk! We laten je zien hoe je zelf deze read-only vlag kunt verwijderen, zodat je de bestanden weer kunt beheren.

  Lees meer »

 • HTTPS-verbinding voor alle pagina’s

  Heb je een SSL-certificaat voor jouw website? Dan is het belangrijk dat alle pagina’s via HTTPS worden bezocht. Bezoekers wisselen anders mogelijk tussen een onbeveiligde en een beveiligde verbinding. Ook kunnen browsers fouten melden als delen van de beveiligde pagina via een onbeveiligde verbinding worden geserveerd.

  Lees meer »

 • IIS 7 Manager

  De “Internet Information Services (IIS) 7 Manager” kun je gebruiken om bepaalde onderdelen van je website aan de serverkant te configureren. Hiervoor moet je website op een Windows Server 2008 server gehost worden. Dit zijn alle webservers met een nummer gelijk aan of hoger dan 129 (bijvoorbeeld net3-nl-iis-129 of net3-nl-iis-130).

  Je vindt deze informatie in MyVevida, bij de website-instellingen.

  Lees meer »

 • Inloggen in MyVevida

  Inloggen in MyVevida is eenvoudig. MyVevida is ons klantenportaal waar jij alle informatie terugvindt over de diensten die je bij ons afneemt. Om in te loggen ga je naar vevida.com en klik je bovenin de blauwe balk op de link MyVevida.

  Lees meer »

 • Joomla of WordPress beter beveiligen

  Een goede beveiliging is erg belangrijk voor je website. Vooral als je populaire software als Joomla of WordPress gebruikt. Kwaadwillende hackers proberen via bekende beveiliginslekken in oudere versies van die software in te breken op websites. Zo kunnen ze die misbruiken voor het versturen van grote hoeveelheden spam. Dat is erg vervelend voor anderen, maar ook voor jou. Je provider kan jouw website daarom zelfs stopzetten om het misbruik te stoppen.

  Wees daarom misbruik voor en beveilig je website. Dat kan eenvoudig met een plugin voor Joomla of WordPress.

  Deze plugins houden voor jou bij of er een nieuwe softwareversie beschikbaar is. Bovendien beoordelen ze hoe goed de beveiliging van je website is. Ze geven ook tips voor (en mogelijkheden om) kwetsbaarheden weg te nemen.

  Aan de hand van ons artikel WordPress beveiligen kun je de beveiliging verder aanscherpen.

 • Joomla! versnellen met 6 eenvoudige tips

  Je wilt graag dat jouw Joomla!-website snel laadt. Deze zeven eenvoudige tips helpen om de snelheid van je Joomla!-website aanzienlijk te verbeteren. Alle wijzigingen kun je snel maken in het configuration.php-bestand van Joomla!, of via het Administrator back-end.

  Lees meer »

 • Map van je website met een wachtwoord beveiligen

  Je kunt een map van je website zelf afschermen voor bezoekers door daarin een configuratiebestand te plaatsen: web.config. Dat is bijvoorbeeld handig als je de statistieken van jouw website (in de map www/stats) verborgen wilt houden voor anderen.

  <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
  <configuration>
   <system.webServer>
    <security>
     <authentication>
      <anonymousAuthentication enabled="false" />
     </authentication>
    </security>
   </system.webServer>
  </configuration>
  • Kopieer deze code naar een nieuw bestand
  • Sla het bestand op als web.config
  • Upload het bestand web.config naar de map die je wilt beveiligen met een wachtwoord

  Je kunt de inhoud van de beveiligde map inzien als je inlogt met de gebruikersnaam en het wachtwoord van je FTP-account.

  Let op! Sommige CMS-software geeft problemen als je het beheer van je website op deze manier wilt afschermen. Je kunt dan beter voor een andere manier van beveiliging kiezen. Raadpleeg dan de documentatie van je CMS.

 • Mijn website blijft laden en toont alleen een wit scherm

  Je website draait in een beveiligde en geïsoleerde virtuele omgeving: een application pool. Soms kan die blijven hangen, bijvoorbeeld doordat het beschikbare geheugen voor je website is volgelopen. Je website kan dan blijven laden en alleen een wit scherm tonen.

  Onze klantenservice kan de application pool van je website recyclen. Daarmee is het probleem opgelost. Je kunt het beste even contact opnemen per e-mail of telefoon.

 • Mijnwebwinkel 5 toont alleen een wit scherm

  Heb je zojuist Mijnwebwinkel 5 geïnstalleerd en zie je alleen een wit scherm op je webshop? Dat kun je oplossen door de schrijfrechten voor je webshop in te stellen. Mijnwebwinkel 5 heeft schrijfrechten nodig op 5 mappen om goed te kunnen werken.

  Je kunt dat zelf instellen in ons klantenportaal MyVevida. Kies eerst de betreffende domeinnaam onder Domeinen & hosting.

  • Klik op de link Website
  • Klik op de knop Bestandsrechten wijzigen
  • Klik op de map www
  • Klik de link Zet schrijfrechten achter deze mappen:
   • config (of lvconfig)
   • data
   • images
   • smarty
   • templates
  • Sluit het venster Bestandsrechten wijzigen

  De schrijfrechten zijn nu goed ingesteld. Werkt je webshop nog niet zoals je verwacht, dan kun je het beste even contact opnemen per e-mail of telefoon.

 • MySQL-databasetoegang: ASP.NET

  Dit artikel legt uit hoe je verbinding kunt maken met MySQL vanuit het .NET-Framework (ASP.NET) 4+. Met ASP.NET kun je over een SSL-beveiligde verbinding jouw MySQL-database benaderen. Hier een eenvoudig voorbeeld.

  Lees meer »

 • Onderhoudspagina instellen

  Waarom zou je een onderhoudspagina instellen? Soms is het handig om een website tijdelijk af te schermen voor bezoekers. Bijvoorbeeld wanneer je achter de schermen bezig bent met het bijwerken van je site. In dit voorbeeld laten we zien hoe je dat kunt doen met twee bestanden: een .htaccess voor het omleiden en een onderhoud.php voor het weergeven van jouw bericht. Beide bestanden plaats je in de map /www van jouw site. Ondertussen kun jij wél alle pagina’s bekijken vanaf jouw eigen IP-adres.

  Lees meer »

 • Preferred URL

  Google straft websites die dezelfde content op meerdere URL’s aanbieden. Alle pagina’s van jouw website zijn bereikbaar via (bijvoorbeeld) example.com én www.example.com. Dat is handig voor mensen die wel (of juist niet) ‘www.’ voor jouw domeinnaam typen.

  Lees meer »

 • Standaarddocumenten instellen voor uw website

  Je kunt (de volgorde van) standaarddocumenten voor je website zelf instellen met een configuratiebestand: web.config. Daarmee kun je bepalen welke bestand de indexpagina van je website (of een onderliggende map) is. In dit voorbeeld stellen we 4 bestanden in:

  <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
  <configuration>
   <system.webServer>
    <defaultDocument>
     <files>
      <clear />
       <add value="index.php" />
       <add value="index.html" />
       <add value="index.htm" />
      <add value="default.aspx" />
     </files>
    </defaultDocument>
   </system.webServer>
  </configuration>
  • Kopieer deze code naar een nieuw bestand
  • Sla het bestand op als web.config
  • Upload het bestand web.config naar de map www van je website
 • Statistieken van je websitebezoekers

  Vevida biedt de mogelijkheid om de bezoekers van je website te analyseren. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke pagina’s veel worden bekeken, uit welk land de meeste bezoekers komen en wat de meest populaire browsers zijn. Wij genereren elke nacht website statistieken voor jou op basis van de logbestanden van je website.

  Lees meer »

 • Subdomein een website geven

  Je subdomein een website geven. voor een subdomein (zoals sub.example.com) kun je ook een eigen website geven. De website van jouw subdomein plaats je in een eigen map met dezelfde naam, bijvoorbeeld /www/sub.

  Lees meer »

 • Subdomein gebruiken

  Bezoekers kunnen je website bereiken via de naam van je domein. Sommige domeinen gebruiken ook een subdomein om dezelfde (of juist andere) inhoud aan bezoekers te tonen. Het bekendste subdomein is “www”.

  Je kunt ook zelf een ander subdomein instellen via ons klantenportaal MyVevida. Ga naar het tabblad “Website” van je domein en klik op “Hostheaders en subdomeinen instellen”. Typ de naam van je nieuwe subdomein in het veld “Naam” en klik op de knop “Toevoegen”. Het subdomein is na ongeveer 15 minuten klaar om te gebruiken.

  Lees meer »

 • Subdomein naar een map verwijzen

  Je kunt een subdomein instellen, zodat het naar de onderliggende map van je website verwijst. Daarvoor maak je een nieuw subdomein aan en stel je de verwijzing in met een configuratiebestand: web.config.

  Een nieuw subdomein aanmaken

  Voor het subdomein test.domein.nl aan te maken bij het domein domein.nl ga je als volgt te werk:

  Een nieuw subdomein maak je aan in ons klantenportaal MyVevida. Kies eerst de domeinnaam (domein.nl) onder Domeinen & hosting.

  • Klik op de link Website
  • Klik op de knop Hostheaders en subdomeinen wijzigen
  • Typ ‘test’ bij Naam
  • Klik op Toevoegen

  Het subdomein naar een map laten verwijzen

  Gebruik het voorbeeldscript uit het artikel Eigen website voor subdomein om het nieuwe subdomein naar de juiste map te laten verwijzen. Je subdomein is nu klaar om te gebruiken.

 • Verschil tussen je database en website

  Er is een verschil tussen je database en website. Als je een back-up maakt van je website dan sla je namelijk alleen de bestanden op die te maken hebben met de gebruikte webbouwtool, zoals WordPress, Drupal en Joomla!. Denk daarbij aan het door jou gebruikte thema en de plugins die je hebt geïnstalleerd. Daarnaast worden alle overige bestanden die je naar de website hebt ge-upload zoals bijvoorbeeld foto’s hiermee ook geback-upt.

  Lees meer »

 • Waar in MyVevida kan ik de nameservers wijzigen?

  Het aanpassen van de nameservers kun je helaas niet zelf doen. Om de nameservers te wijzigen kun je een melding aanmaken in MyVevida. Je doet dit door rechtsboven te kiezen voor Vragen en hierna voor Vraag stellen. Als je de gewenste instellingen hier doorgeeft aan de klantenservice dan regelen ze dit graag voor je.

 • Waar vind ik de DNS-instellingen van mijn domein?

  De DNS-instellingen van jouw domein kun je terugvinden in MyVevida. Die staan onder het kopje DNS. Log eerst in op MyVevida. Gebruik hiervoor je e-mailadres en wachtwoord.

  Lees meer »

 • Wachtwoorden veelgebruikte CMS-en resetten

  Als je het admin-wachtwoord, of password, van je website bent vergeten is dat heel erg vervelend. Je kunt dan niet langer als beheerder inloggen om artikelen te plaatsen of wijzigingen door te voeren.

  In dit artikel lees je hoe je met behulp van phpMyAdmin en een SQL-statement een nieuw wachtwoord kunt instellen voor jouw gebruikersaccount op je website.

  Lees meer »

 • Wat is mod_evasive?

  Mod_evasive is een module voor Helicon Ape en biedt bescherming en maatregelen tegen een (D)DoS- of bruteforce-aanval op HTTP niveau. Het werkt als volgt: wanneer een IP-adres (website-bezoeker) een vooraf bepaald aantal HTTP-verzoeken uitvoert in een vooraf gedefinieerde tijdspanne, dan wordt dit IP-adres geblokkeerd. Hiermee biedt deze module heel goede mogelijkheden om een (D)DoS- of bruteforce-aanval af te weren, want is de drempel bereikt dan worden verzoeken simpelweg geweigerd met een “403 Forbidden” status.

  Lees meer »

 • Wat kun je doen in MyVevida?

  MyVevida is ons klantenportaal waar jij alle informatie terugvindt over de diensten die je bij ons afneemt. Hier zie jij welke domeinnaam je bij ons hebt geregistreerd en op welk hostingpakket je website draait. Heb je meer dan één domeinnaam dan kun je in MyVevida zien of je deze bijvoorbeeld hebt ‘geparkeerd’ of hebt ‘doorgeschakeld naar een hoofddomein’.

  Lees meer »

 • Website alleen zichtbaar via jouw eigen IP-adres

  Soms is het handig om jouw website (tijdelijk) af te schermen voor anderen. Bijvoorbeeld als je nog volop bezig bent met de ontwikkeling van jouw website. Deze voorbeeldcode zorgt ervoor dat de site alleen zichtbaar is als je die via jouw eigen IP-adres bezoekt. Anderen (en ook zoekmachines) krijgen HTTP/403 Forbidden te zien. Zodra jouw website klaar is, verwijder de .htaccess. De site is dan gewoon zichtbaar voor iedereen en wordt geïndexeerd door zoekmachines.

  Lees meer »

 • Website verhuizen

  Verhuizen is altijd een heel gedoe. Wil je ook liever zonder zorgen overstappen? Wij helpen je daarbij. Onze klantenservice staat voor je klaar als je hulp nodig hebt. Wij leggen je alvast uit hoe je in 5 stappen alles kunt regelen om je website te verhuizen. Zo weet je van tevoren precies hoe dat werkt.

  Lees meer »

 • Welke versie van .NET gebruikt mijn website?

  Jouw website gebruikt in principe .NET Framework 4. (Sommige websites gebruiken nog een oudere versie.) Wil je het precieze versienummer weten? Dat kan met een paar regels code:

  Lees meer »

WordPress

 • Afbeelding toevoegen aan Mediabibliotheek WordPress

  Zo, je hebt een leuk bericht of interessante blog geschreven en die is gereed voor plaatsing op je WordPress website. Alleen wil je jouw post / blog / artikel verfraaien met een afbeelding. Dan moet je deze afbeelding wel eerst uploaden naar de Mediabibliotheek van WordPress. Hoe kun je een afbeelding toevoegen aan de Mediabibliotheek WordPress? Wij leggen je hieronder uit hoe je dit het snelst voor elkaar krijgt.

  Lees meer »

 • Afbeelding toevoegen aan WordPress bericht

  Meestal wil je een bericht in WordPress verfraaien met een afbeelding. Een afbeelding toevoegen aan WordPress is snel gefixt. Ga in de tekst op de plek staan waar jij de afbeelding wenst en klik op Media toevoegen.

  Lees meer »

 • Afbeelding uit Mediabibliotheek WordPress verwijderen

  Om een afbeelding uit de bibliotheek te verwijderen open je eerst de Mediabibliotheek door op Media te klikken. Hierna klik je op de afbeelding die je wilt verwijderen. Kies vervolgens rechts onderin voor Permanent verwijderen om de afbeelding te verwijderen.

 • Alle posts aanpassen via phpMyAdmin

  Als je onverhoopt een wijziging moet doorvoeren in alle WordPress posts, dan kost dat erg veel tijd om via het WordPress dashboard uit te voeren. Een dergelijke bulk edit van WordPress posts kan gelukkig veel sneller direct via de MySQL-database. Hiervoor gebruiken we phpMyadmin…

  Lees meer »

 • Andere thema’s in WordPress gebruiken?

  Het is mogelijk om een ander thema te kiezen voor je WordPress website. Dat andere thema kun je gebruiken nadat je deze hebt geïnstalleerd. Installeren gaat als volgt: Kies onder het kopje Weergave in het menu aan de linkerkant voor de optie Thema’s. Hierna kun je onder de optie Thema’s toevoegen zelf een thema uploaden of een bestaand thema downloaden vanuit de WordPress Theme Directory.

  Let op: De inhoud van je website kan door je keuze voor een nieuw thema op een andere manier worden weergegeven dan dat nu het geval is!

 • Beste WordPress thema kiezen

  Er zijn volop WordPress thema’s waaruit jij kunt kiezen voor je website of webshop. Welk WordPress thema is nou het beste geschikt voor jouw specifieke site? Dat is dé vraag over WordPress Hosting die altijd voorbijkomt, zowel aan de telefoon bij onze klantenservice als tijdens onze trainingen WordPress van de Vevida Academy. De keuze voor het juiste WordPress thema is dan ook heel belangrijk. Maar hoe kun je het beste WordPress thema kiezen?

  Lees meer »

 • Categorieën in WordPress

  Wat zijn categorieën in WordPress? Categorieën kun je gebruiken om relevantie te geven aan je blogs / berichten / en posts. Publiceer je veel helpartikelen, dan kun je deze onderverdelen in diverse categorieën: zo kun je al je helpartikelen over WordPress plaatsen in de categorie /help/wordpress en al je blogs over Google Analytics in /blog/google-analytics. Afijn je snapt het wel.

  Lees meer »

 • De uitgelichte afbeelding

  Een uitgelichte afbeelding (of featured image) is een afbeelding die een speciale plaats krijgt in je WordPress website. Afhankelijk van het Thema dat je hebt gekozen, wordt de uitgelichte afbeelding op bepaalde plaatsen gebruikt. Samen met de korte inhoud vind je deze afbeelding vaak terug in het overzicht van de Blogs, de Blog-pagina.

  Lees meer »

 • Een menu in WordPress maken

  Het maken van een overzichtelijk menu is natuurlijk belangrijk voor de bezoeker van je website. Zo wordt navigeren door jouw website een plezierige bezigheid. En dat is wat jij wilt: je klanten een goed gevoel geven waardoor ze langer op je site zijn én aankopen doen. Wij leggen je uit hoe je snel een helder menu in WordPress maakt.

  Lees meer »

 • Een nieuw bericht in WordPress aanmaken

  Je kunt een nieuw bericht aanmaken door onder de optie Berichten te kiezen voor Nieuw bericht. Hierna kun je beginnen met het vullen van het nieuwe bericht op je website.

  NOG NIET AF!!!!!

 • Een video toevoegen aan WordPress

  Je wilt een video toevoegen aan WordPress, bijvoorbeeld van YouTube, maar hebt geen idee hoe dat moet. Geen probleem, lees dit helpartikel en je hebt in een handomdraai het filmpje in je blog geplaatst.

  Lees meer »

 • Extra gebruikers in WordPress aanmaken

  Het bouwen, beheren en onderhouden van een WordPress website is meestal niet de verantwoordelijkheid van één persoon. Er zijn waarschijnlijk diverse gebruikers vanuit hun specifieke expertise met de site bezig. Denk bijvoorbeeld aan de beheerder, de redacteur en de schrijver. In WordPress kun je extra gebruikers toevoegen en deze ieder afzonderlijk rechten toekennen. Belangrijk om te weten: alleen beheerders kunnen nieuwe gebruikers toevoegen of verwijderen. Let dus goed op wie je beheerder maakt.

  Lees meer »

 • Gepubliceerd bericht verwijderen

  Voor je daadwerkelijk overgaat tot het verwijderen van een Bericht van je site, is het belangrijk om voor jezelf vast te stellen waarom je het bewuste bericht wilt verwijderen? Je kunt de handeling niet meer ongedaan maken. Het is in veel gevallen slimmer om het bericht te actualiseren met nieuwe content en de datum van plaatsing op  heden te zetten.

  Lees meer »

 • Gepubliceerde pagina verwijderen

  Voor je daadwerkelijk overgaat tot het verwijderen van een pagina van je site, is het belangrijk om voor jezelf vast te stellen waarom je de bewuste pagina wilt verwijderen? Het is in veel gevallen helemaal niet slim om gepubliceerde pagina’s te verwijderen, vooral niet als het een pagina betreft waarop je goed wordt gevonden (SEO, Google zoekmachineoptimalisatie). In dit geval is het veel slimmer om de content van die pagina te actualiseren. Je kunt de pagina eventueel ook uit je menu te halen. Zo is deze pagina niet direct te bezoeken vanuit je website, maar vang je toch de eventuele bezoekers op vanuit Google of andere zoekmotoren.

  Lees meer »

 • HTTPS (SSL) voor WordPress

  Je krijgt een SSL-certificaat gratis bij WordPress hostingpakket van Vevida. Zodra jouw hostingpakket is opgeleverd, wordt het SSL-certificaat geïnstalleerd. Hier hoef je zelf niets extra’s voor te doen. In dit artikel leggen we je uit hoe je daarna gebruikmaakt van dat SSL-certificaat om jouw website te beveiligen en de privacy van jouw bezoekers te garanderen. Wil jij meer weten over SSL voor WordPress? Lees dan snel verder.

  Lees meer »

 • Ik heb de site-url gewijzigd. Nu kom ik nergens meer bij

  Wees niet bang. Er is nog niks verloren. Door de volgende eenvoudige stappen te volgen heb je straks weer toegang krijgen tot je website:

  • Neem eerst een kopje koffie of thee. Stress helpt niemand
  • Maak via FTP een verbinding met je site
  • In je wp-config.php plaats je de volgende regel: define(‘RELOCATE’,true)
  • Hierna open je de site weer, en plaats je in de adresbalk achter het adres van je WordPress website /wp-login.php.
  • Je kunt hier nu weer gewoon inloggen.
  • Maak vervolgens de wijziging in je wp-config.php (nog steeds via FTP) weer ongedaan.
  • Klaar

  Mocht het je na stap 1 te ingewikkeld worden, neem dan gerust even contact op met onze klantenservice: 050-2110100. Onze experts zorgen er dan voor dat je snel weer met je website aan de slag kunt, vaak nog voordat jij de koffie op hebt.

 • Ik heb WordPress geïnstalleerd, en nu?

  Als je via MyVevida WordPress hebt geïnstalleerd op jouw website, dan wil je daar zo snel mogelijk mee aan de slag. Maar hoe nu verder? In dit artikel leggen we je uit hoe je met jouw WordPress site aan de gang kunt na de installatie via MyVevida.

  Lees meer »

 • Inloggen op mijn WordPress website

  Om te kunnen inloggen op het dashboard van je WordPress website bezoek je allereerst de betreffende website. Achter de domeinnaam in de adresbalk tik je /wp-admin/. Wanneer je vervolgens op <enter> drukt, verschijnt de aanmeldpagina van jouw website in het scherm. Na het invullen van je gebruikersnaam en wachtwoord, kom je automatisch terecht in het dashboard van jouw WordPress website.

 • Must have plugins voor WordPress

  Er zijn inmiddels duizenden plugins beschikbaar die jouw WordPress website op de een of andere manier een flinke boost geven. Of het nou gaat om de ideale manier om al je foto’s te showen, het bouwen van een aantrekkelijke  webshop, bijwerken van updates of het optimaliseren van je SEO; je vindt altijd wel een plugin die bij jou past. Maar zie jij door de bomen het bos nog? Wij helpen je een handje, en zetten de populairste plugins voor WordPress even voor jou op een rijtje.

  Lees meer »

 • Nederlands als taal instellen in WordPress

  Het kan voorkomen dat de Engelstalige versie van WordPress is geïnstalleerd en jij bij voorkeur de Nederlandse versie gebruikt. Om de taal te wijzigen hoef je echter niet de gehele installatie te verwijderen en opnieuw uit te voeren. Wij laten je zien hoe simpel het is de taal in WordPress aan te passen.

  Lees meer »

 • Nieuw bericht maken in WordPress

  Jij wilt een bericht maken in WordPress. Dat heb je snel voor elkaar. Voor het maken, bewerken en opslaan van een bericht op je WordPress website doorloop je de volgende stappen.

  Lees meer »

 • Nieuwe banner op mijn WordPress website plaatsen

  Als je de banner op je WordPress website wilt aanpassen dan kan dit veelal via de instellingen van je thema. Kies eerst voor Weergave en daarna voor Customizer. Hoe dit precies is opgebouwd kan per thema verschillen. Maar de optie om een andere banner te plaatsen is op deze plek terug te vinden.

 • Nieuwe pagina maken in WordPress

  Je wilt een nieuwe pagina maken in WordPress. Dat is helemaal niet moeilijk. Wij leggen je graag uit hoe. Het maken van een nieuwe pagina voor je WordPress website doe je in de dashboardomgeving van je WordPress. Doorloop de volgende stappen.

  Lees meer »

 • Pagina beveiligen met wachtwoord

  Het is mogelijk om in WordPress pagina’s te beveiligen met een wachtwoord. De bezoekers moeten dan eerst een wachtwoord intikken om de inhoud van die pagina te kunnen zien. Een wachtwoord dat jij hen toezendt. Waarom? Omdat je de content niet voor iedereen maar voor een selectief groepje beschikbaar wilt stellen.

  Lees meer »

 • PDF toevoegen aan Mediabibliotheek WordPress

  Zo, je hebt een leuk bericht gereed staan voor plaatsing op je website. Alleen wil je jouw post / blog / artikel verfraaien met een PDF, ebook of whitepaper. Maar hoe kun je een PDF toevoegen aan Mediabibliotheek WordPress? Dat uploaden van een PDF, e-book of whitepaper is eenvoudig. Doorloop de volgende stappen.

  Lees meer »

 • PDF toevoegen aan WordPress bericht

  Je wilt een PDF toevoegen aan WordPress? Doorloop dan een van de twee onderstaande methodes en je bent klaar in een handomdraai. Zoals gezegd: er zijn twee manieren om een PDF toe te voegen aan een WordPress bericht: 1) door middel van een tekstlink 2) door middel van een link in een afbeelding. Deze laatste optie is meer fancy.

  Lees meer »

 • Plugin voor FAQ’s, hier kun je terecht

  Steeds meer bedrijven hebben op hun website een rubriek met veelgestelde vragen. Het is een ideale manier om klanten te informeren. Bovendien is het een prachtig middel om je vindbaarheid in de zoekmachines van Google te vergroten. Immers, FAQ’s zorgen voor meer verkeer naar je website. Ook jij overweegt om op jouw WordPress website zo’n online vraagbaak samen te stellen. Je hebt alleen geen idee hoe je dit moet aanpakken. Wij helpen je zoeken naar een plugin voor FAQ’s.

  Lees meer »

 • SSL-beveiligde MySQL-verbinding in WordPress

  Nu je via SSL een beveiligde verbinding kunt maken naar jouw database, wil je ook vast de WordPress verbinding naar MySQL met SSL beveiligen. Dat kan eenvoudig met de plugin Secure DB Connection.

  Nadat je deze plugin hebt geïnstalleerd hoef je alleen maar de volgende regel aan jouw wp-config.php toe te voegen:

  define( 'MYSQL_CLIENT_FLAGS', MYSQLI_CLIENT_SSL );

  De plugin doet nu automatisch zijn werk.

  Als je hierover vragen hebt, of het niet helemaal wil lukken, onze WordPress experts staan voor je klaar!

  Zie ook onze andere artikelen in deze reeks:

  Gebruik deze informatie en voorbeelden om met MySQL te verbinden over een beveiligde SSL-verbinding.

 • Symbolen in editor WordPress

  Ook als je nog nooit met de editor in WordPress hebt gewerkt, zullen veel van de symbolen die je boven het blanco tekstveld ziet jou ongetwijfeld bekend voorkomen. Veel symbolen in de editor van WordPress worden namelijk ook gebruikt in tekstverwerkers als Word. Welke symbolen jij precies ziet is afhankelijk van het thema dat je gebruikt.

  Lees meer »

 • Verschil tussen Pagina en Bericht in WordPress

  Je bent net begonnen met het bouwen van je eigen WordPress website en nu vraag jij je af: wat is eigenlijk het verschil tussen Pagina en Bericht in WordPress? Dat is een goeie vraag. We leggen het je graag uit.

  Lees meer »

 • Wat is een uitgelichte afbeelding?

  Een uitgelichte afbeelding is een afbeelding die gekoppeld is aan een blogpost. Als jouw thema dit ondersteund dan wordt deze getoond bij de post op diverse plaatsen in je site.

 • Wat is een WordPress plugin?

  Een WordPress plugin is een erg handige uitbreiding van je website. Het is een klein stukje code dat je kunt gebruiken om extra functionaliteit toe te voegen. Zo zijn er plugins voor zoekmachineoptimalisatie, contactformulieren, beveiliging, etc.

  Wil je meer weten over welke plugins heel handig zijn om te gebruiken voor jouw WordPress website? Kijk dan eens naar ons lijstje must have plugins voor WordPress.

 • Welke rollen kan ik een gebruiker in WordPress geven?

  Er zijn inderdaad verschillende rollen die je aan een gebruiker van jouw WordPress website kunt meegeven. Het is niet altijd meteen duidelijk wat de verschillen zijn. Daarom leggen we dat hier voor je uit:

  • Abonnee: Dat is iemand die – net als iedere bezoeker – jouw site kan bekijken, maar hij kan tevens zijn eigen profiel aanpassen.
  • Schrijver: Deze persoon kan zijn eigen berichten aanmaken en bewerken, maar heeft geen rechten om deze zonder jouw toestemming te publiceren.
  • Auteur: Kan zijn eigen berichten aanmaken, bewerken én publiceren.
  • Redacteur: is iemand die alle posts kan aanmaken, bewerken en publiceren. Ook van anderen.
  • Beheerder: heeft via het dashboard de volledige controle over de website.
 • Widgets in WordPress

  Widgets in WordPress zijn onderdelen die je in de zijbalk (voetbalk, footer) van je website kunt plaatsen. Je gebruikt widgets in WordPress om op verschillende pagina’s van je website extra informatie te geven, zoals  je openingsuren, een aangepast menu, een opsomming van je laatste blogberichten, een Facebook Like-knop enz…

  Lees meer »

 • Witregel in WordPress

  WordPress plaatst in een Bericht of op een Pagina standaard een witregel tussen de alinea’s. Dat is fijn, want jouw online tekst is hierdoor veel leesbaarder. Er ontstaat namelijk een rustiger beeld. Maar soms wil je die witregel liever niet, bijvoorbeeld bij het gebruik van een vetgedrukt tussenkopje.

  Lees meer »

 • Witte pagina in WordPress? Zo los je het op!

  Witte pagina WordPressHeb je een witte pagina in WordPress? Zo los je het op. Je website of webshop toont een witte pagina in WordPress en is hierdoor niet bereikbaar voor klanten. Jij zit met je handen in het haar, want je hebt geen idee wat er aan de hand is. Logisch, want er kunnen verschillende redenen zijn waarom je deze witte pagina in WordPress ziet. Dit scherm wordt ook wel the white screen of death genoemd.

  Lees meer »

 • WordPress automatisch bijwerken met de Vevida Optimizer

  Weet jij al dat je in WordPress plugins automatisch kunt laten bijwerken naar de nieuwste versie? Dan hoef je er niet meer naar om te kijken. Laat WordPress plugins automatisch bijwerken en je beschikt altijd over de meest recente versies. Gebruik hiervoor onze eigen Vevida Optimizer plugin.

  De plugin is te vinden via je WordPress Dashboard. Via Plugins > Nieuwe plugin kan je zoeken op zoekterm Vevida. Ook kan je de plugin downloaden via WordPress.org.

  De Vevida Optimizer plugin werkt zo dat er een nieuw submenu-item verschijnt onder de knop Dashboard, namelijk Update Instellingen (Update Settings). Daar kan je door middel van ‘vinkjes’ aangeven welke onderdelen van WordPress je automatisch wilt bijwerken. Na installatie van de plugin staan alle updates standaard aan, maar dit is natuurlijk naar wens aan te passen. Updates voor WordPress versies, thema’s, vertalingen en individuele plugins kunnen apart aan en uitgezet worden.

  De plugin stuurt een email na elke automatische update. Mocht de website niet meer functioneren na een update, dan kan op deze manier worden herleid welke update het probleem veroorzaakt. Dit kan vervolgens worden opgelost door de update terug te draaien en (tijdelijk) het automatisch updaten van dat onderdeel uit te schakelen. Uiteraard is het verstandig dat, zodra het probleem is verholpen, het automatisch updaten weer wordt ingeschakeld.

  Bij het aanmaken van een nieuwe WordPress website via myVevida wordt de Vevida Optimizer plugin standaard meegeleverd.

 • WordPress beheren via SSL-beveiligde verbinding

  Heb je een SSL-certificaat voor je website? Die kun je ook gebruiken om je WordPress-site te beheren via een beveiligde verbinding.

  • Open het bestand wp-config.php van je website
   define('FORCE_SSL_ADMIN', true);
  • Voeg deze regel toe en sla het bestand op
  • Upload het bestand wp-config.php naar de map www van je website

  Je kunt nu je website ook beheren via https://www.domein.nl/wp-admin.php. De beveiligde verbinding herken je aan de aanduiding ‘https’ – wat staat voor ‘Hypertext Transfer Protocol Secure’.

 • WordPress beveiligen

  WordPress beveiligen tegen hacks, dat is een steeds terugkerend onderwerp onder gebruikers en ontwikkelaars van dit CMS. Wij geven jou graag tekst en uitleg over de mogelijkheden rond WordPress beveiliging op Windows Server hosting. Daarnaast geven wij je ook 11 extra WordPress beveiligingstips, waarmee je voor een nóg betere beveiliging van jouw website zorgt.

  Lees meer »

 • WordPress bijwerken – Een uitgebreide handleiding

  WordPress wordt aan de lopende band bijgewerkt. Niet alleen WordPress zelf, maar ook alle plug-ins en thema’s. Deze updates zijn handig: ze zorgen er immers voor dat bestaande fouten uit je site worden gehaald. Het is dus belangrijk dat je jouw website hebt bijgewerkt naar de nieuwste versie. Alleen dan ben je er zeker van dat jouw site is beschermd tegen hackers. Hoe kun je jouw site het beste bijwerken? Wij laten het je zien.

  Lees meer »

 • WordPress debuggen

  Tijdens het ontwikkelen van je WordPress-website kan het gebeuren dat je tegen ongewenst gedrag, of zelfs een witte pagina aanloopt. Om te achterhalen wat er nu eigenlijk mis gaat kun je gebruik maken van de ingebouwde debug modus die in WordPress aanwezig is.

  Lees meer »

 • WordPress installeren bij Vevida

  Het is nu wel heel eenvoudig om te beginnen met WordPress! Als je deze moderne en gemakkelijke websitebouwer wilt uitproberen, kun je via myVevida heel eenvoudig WordPress klaarzetten op je website. Ga naar MyVevida en log in met je Vevida accountgegevens.

  Ga hierna als volgt te werk:

  • Kies de domeinnaam waarop je WordPress wilt installeren
  • Ga naar Website
  • Klik op Website tools installeren
  • Kies voor WordPress

  Standaard wordt de Engelstalige versie van WordPress geïnstalleerd, maar dat kun je gemakkelijk wijzigen. En, omdat wij automatisch onze plugin Vevida Optimizer meeleveren, ben je altijd voorzien van de nieuwste versie van WordPress op jouw website.

  Standaard zetten wij de mogelijkheid voor het plaatsen van reacties uit, om spam berichten op websites tegen te gaan. Je kunt dit via Instellingen -> Reacties weer activeren.

  WordPress Hosting

  Kies je voor WordPress Hosting van Vevida dan zorgen wíj voor de installatie van WordPress. Bovendien krijg je dan de persoonlijke support van je eigen WordPress specialist, plus een gratis SSL-certificaat. Hiermee garandeer jij de privacy van jezelf en je klanten.

 • WordPress permalinks

  Permalinks zijn de permanente links van jouw berichten, pagina’s , categorieën en tags in WordPress. Anderen gebruiken permalinks om daarnaar te verwijzen. Permalinks zijn daarom bedoeld om voor langere tijd te blijven bestaan.

  Lees meer »

 • WordPress plugin installeren

  Om een nieuwe plugin te kunnen gebruiken moet je deze eerst installeren. Je doet dit via de optie Plugins in het menu aan de linkerkant van het Dashboard. Kies hierna voor Nieuwe plugin. In het venster dat nu verschijnt kun je zelf handmatig een plugin toevoegen of een plugin downloaden vanuit de WordPress Plugin Directory.

 • WordPress plugin verwijderen

  Voordat je een plugin kunt verwijderen moet je deze eerst uitschakelen. Ga in het dashboard naar Plugins en vervolgens naar Geïnstalleerde plugins te gaan. In het overzicht zoek je nu de plugin die je wilt verwijderen. Hierna kies je eerst voor Deactiveren en vervolgens voor Verwijderen.

  Let op: als je een plugin weggooit kan deze niet meer door je site gebruikt worden!

 • WordPress plugins uitschakelen via phpMyAdmin

  Je zult het maar net zien. Heb je vlak voor die belangrijke deadline nog even snel een nieuwe plug-in geïnstalleerd, zorgt deze ervoor dat je hele site onbereikbaar wordt! Dit is slechts een kleine plug-in en problemen had je dan ook niet verwacht. Een back-up maken is daardoor helemaal niet bij je opgekomen. Gelukkig kun je WordPress plug-ins ook handmatig uitschakelen, via de phpMyAdmin omgeving. In dit artikel laten we je zien hoe je de plug-in kunt uitschakelen zonder toegang tot je site!

  Lees meer »

 • WordPress posts sneller laden met prefetch en prerender

  Heb jij een blog waarbij bezoekers veelvuldig doorklikken naar vorige en volgende blogposts? Die berichten kun je sneller laden door ze via prefetch en prerender alvast in de achtergrond op te vragen. Dit versnelt het tonen van vorige en volgende berichten aanzienlijk. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit doet.

  Lees meer »

 • WordPress reacties uitschakelen via phpMyAdmin

  Het WordPress reactieonderdeel kan een zegen zijn voor jouw blog. Door de verhoogde gebruikersinteractie worden pagina’s vaker en langer bezocht en bezoekers kunnen met elkaar in discussie over het geschreven onderwerp. Maar wat als het reactieonderdeel van jouw website wordt misbruikt door spammers, wat doe je dan?

  Lees meer »

 • WordPress sneller maken door aantal oude revisies te beperken

  WordPress slaat alle wijzigingen van berichten op als revisies van berichten of pagina’s. Die nemen mettertijd veel ruimte van je MySQL-database in beslag. Teveel revisies hebben kan je blog zelfs vertragen. Het is daarom verstandig om het aantal oude revisies te beperken. Je blog kan dan een stuk sneller zijn!

  Lees meer »

 • WordPress spamreacties en meta-data verwijderen

  Als het WordPress reactieonderdeel wordt misbruikt door spammers dan moet je die spamreacties kunnen verwijderen. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet via onze online phpMyAdmin-webapplicatie.

  Lees meer »

 • WordPress stylesheet URL aanpassen met add_filter()

  Soms wil je graag de URL veranderen waarvandaan je WordPress thema style.css-stylesheet geladen wordt. Als je van content offloading technieken gebruikmaakt bijvoorbeeld.

  Het volgende stukje code, dat als een filter in jouw thema functions.php geplaatst moet worden, zorgt ervoor dat het stylesheet niet meer geladen wordt van www.example.com, maar vanaf cdn.example.com…

  Lees meer »

 • WordPress website verplaatsen

  Je wilt graag je huidige website naar een WordPress website verplaatsen. Dus heb je in een aparte map op je huidige website een WordPress website aangemaakt. Op die manier heb je de nieuwe site kunnen ontwikkelen naast je bestaande site. Je kunt de WordPress website site echter niet zomaar verplaatsen, zonder hiervoor ook wijzigingen in de configuratie van WordPress zelf door te voeren. Hoe kun je WordPress website verplaatsen? Door gebruik te maken van de relocate functionaliteit van WordPress kun je de benodigde wijzigingen door WordPress zelf laten uitvoeren. We laten je zien hoe dit in z’n werk gaat:

  Lees meer »

Klantenservice

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact op met onze klantenservice:

We zijn je graag van dienst.