WordPress

 • Afbeelding toevoegen aan Mediabibliotheek WordPress

  Zo, je hebt een leuk bericht of interessante blog geschreven en die is gereed voor plaatsing op je WordPress website. Alleen wil je jouw post / blog / artikel verfraaien met een afbeelding. Dan moet je deze afbeelding wel eerst uploaden naar de Mediabibliotheek van WordPress. Hoe kun je een afbeelding toevoegen aan de Mediabibliotheek WordPress? Wij leggen je hieronder uit hoe je dit het snelst voor elkaar krijgt.

  Lees meer »

 • Afbeelding toevoegen aan WordPress bericht

  Meestal wil je een bericht in WordPress verfraaien met een afbeelding. Een afbeelding toevoegen aan WordPress is snel gefixt. Ga in de tekst op de plek staan waar jij de afbeelding wenst en klik op Media toevoegen.

  Lees meer »

 • Afbeelding uit Mediabibliotheek WordPress verwijderen

  Om een afbeelding uit de bibliotheek te verwijderen open je eerst de Mediabibliotheek door op Media te klikken. Hierna klik je op de afbeelding die je wilt verwijderen. Kies vervolgens rechts onderin voor Permanent verwijderen om de afbeelding te verwijderen.

 • Alle posts aanpassen via phpMyAdmin

  Als je onverhoopt een wijziging moet doorvoeren in alle WordPress posts, dan kost dat erg veel tijd om via het WordPress dashboard uit te voeren. Een dergelijke bulk edit van WordPress posts kan gelukkig veel sneller direct via de MySQL-database. Hiervoor gebruiken we phpMyadmin…

  Lees meer »

 • Andere thema’s in WordPress gebruiken?

  Het is mogelijk om een ander thema te kiezen voor je WordPress website. Dat andere thema kun je gebruiken nadat je deze hebt geïnstalleerd. Installeren gaat als volgt: Kies onder het kopje Weergave in het menu aan de linkerkant voor de optie Thema’s. Hierna kun je onder de optie Thema’s toevoegen zelf een thema uploaden of een bestaand thema downloaden vanuit de WordPress Theme Directory.

  Let op: De inhoud van je website kan door je keuze voor een nieuw thema op een andere manier worden weergegeven dan dat nu het geval is!

 • Beste WordPress thema kiezen

  Er zijn volop WordPress thema’s waaruit jij kunt kiezen voor je website of webshop. Welk WordPress thema is nou het beste geschikt voor jouw specifieke site? Dat is dé vraag over WordPress Hosting die altijd voorbijkomt, zowel aan de telefoon bij onze klantenservice als tijdens onze trainingen WordPress van de Vevida Academy. De keuze voor het juiste WordPress thema is dan ook heel belangrijk. Maar hoe kun je het beste WordPress thema kiezen?

  Lees meer »

 • Categorieën in WordPress

  Wat zijn categorieën in WordPress? Categorieën kun je gebruiken om relevantie te geven aan je blogs / berichten / en posts. Publiceer je veel helpartikelen, dan kun je deze onderverdelen in diverse categorieën: zo kun je al je helpartikelen over WordPress plaatsen in de categorie /help/wordpress en al je blogs over Google Analytics in /blog/google-analytics. Afijn je snapt het wel.

  Lees meer »

 • De uitgelichte afbeelding

  Een uitgelichte afbeelding (of featured image) is een afbeelding die een speciale plaats krijgt in je WordPress website. Afhankelijk van het Thema dat je hebt gekozen, wordt de uitgelichte afbeelding op bepaalde plaatsen gebruikt. Samen met de korte inhoud vind je deze afbeelding vaak terug in het overzicht van de Blogs, de Blog-pagina.

  Lees meer »

 • Een menu in WordPress maken

  Het maken van een overzichtelijk menu is natuurlijk belangrijk voor de bezoeker van je website. Zo wordt navigeren door jouw website een plezierige bezigheid. En dat is wat jij wilt: je klanten een goed gevoel geven waardoor ze langer op je site zijn én aankopen doen. Wij leggen je uit hoe je snel een helder menu in WordPress maakt.

  Lees meer »

 • Een nieuw bericht in WordPress aanmaken

  Je kunt een nieuw bericht aanmaken door onder de optie Berichten te kiezen voor Nieuw bericht. Hierna kun je beginnen met het vullen van het nieuwe bericht op je website.

  NOG NIET AF!!!!!

 • Een video toevoegen aan WordPress

  Je wilt een video toevoegen aan WordPress, bijvoorbeeld van YouTube, maar hebt geen idee hoe dat moet. Geen probleem, lees dit helpartikel en je hebt in een handomdraai het filmpje in je blog geplaatst.

  Lees meer »

 • Extra gebruikers in WordPress aanmaken

  Het bouwen, beheren en onderhouden van een WordPress website is meestal niet de verantwoordelijkheid van één persoon. Er zijn waarschijnlijk diverse gebruikers vanuit hun specifieke expertise met de site bezig. Denk bijvoorbeeld aan de beheerder, de redacteur en de schrijver. In WordPress kun je extra gebruikers toevoegen en deze ieder afzonderlijk rechten toekennen. Belangrijk om te weten: alleen beheerders kunnen nieuwe gebruikers toevoegen of verwijderen. Let dus goed op wie je beheerder maakt.

  Lees meer »

 • Gepubliceerd bericht verwijderen

  Voor je daadwerkelijk overgaat tot het verwijderen van een Bericht van je site, is het belangrijk om voor jezelf vast te stellen waarom je het bewuste bericht wilt verwijderen? Je kunt de handeling niet meer ongedaan maken. Het is in veel gevallen slimmer om het bericht te actualiseren met nieuwe content en de datum van plaatsing op  heden te zetten.

  Lees meer »

 • Gepubliceerde pagina verwijderen

  Voor je daadwerkelijk overgaat tot het verwijderen van een pagina van je site, is het belangrijk om voor jezelf vast te stellen waarom je de bewuste pagina wilt verwijderen? Het is in veel gevallen helemaal niet slim om gepubliceerde pagina’s te verwijderen, vooral niet als het een pagina betreft waarop je goed wordt gevonden (SEO, Google zoekmachineoptimalisatie). In dit geval is het veel slimmer om de content van die pagina te actualiseren. Je kunt de pagina eventueel ook uit je menu te halen. Zo is deze pagina niet direct te bezoeken vanuit je website, maar vang je toch de eventuele bezoekers op vanuit Google of andere zoekmotoren.

  Lees meer »

 • HTTPS (SSL) voor WordPress

  Je krijgt een SSL-certificaat gratis bij WordPress hostingpakket van Vevida. Zodra jouw hostingpakket is opgeleverd, wordt het SSL-certificaat geïnstalleerd. Hier hoef je zelf niets extra’s voor te doen. In dit artikel leggen we je uit hoe je daarna gebruikmaakt van dat SSL-certificaat om jouw website te beveiligen en de privacy van jouw bezoekers te garanderen. Wil jij meer weten over SSL voor WordPress? Lees dan snel verder.

  Lees meer »

Pagina 1Pagina 2Pagina 3Pagina 4
1 / 4

Klantenservice

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact op met onze klantenservice:

We zijn je graag van dienst.