Website

Website

 • .htaccess

  Wil je nog beter vindbaar zijn in Google? Of een subdomein z’n eigen website geven? Je regelt dit met een .htaccess-bestand. Hieronder vind je deze (en meer) voorbeelden, die je eenvoudig aanpast. Upload het bestand via FTP naar jouw website en het werkt meteen.

  Lees meer »

 • .NET application folder instellen

  Onze klantenservice kan een extra application folder voor jouw website instellen. Daarmee werkt een .NET-applicatie in een onderliggende map van je website. Je kunt het beste even contact opnemen per e-mail of telefoon.

 • ASP

  Je kunt bij Vevida standaard gebruikmaken van Active Server Pages (ASP). Deze toepassing maakt gebruik van bijvoorbeeld VBScript voor het uitvoeren van allerlei functies. Zo kun je gegevens opvragen uit of opslaan in een database. Of je gebruikt ASP voor het toepassen van een standaard, of dynamische, lay-out.

  Lees meer »

 • ASP.NET

  Je wilt graag gebruik maken van ASP.NET? Bij Vevida kun je gebruikmaken van het .NET-Framework (ASP.NET) versies 3.5 en 4.5.

  Lees meer »

 • ASP.NET MVC 3 of 4 gebruiken

  Je kunt ASP.NET MVC 3 of 4 gebruiken in je .NET-applicatie als je een bin deploy doet. Scott Hanselman geeft op zijn blog Computer Zen twee manieren om dat te doen.

 • ASP.NET: ViewState versleuteling

  Voor beveiliging en/of privacy kan het belangrijk zijn dat jij jouw ASP.NET ViewState versleutelt. In een notendop is de ASP.NET view state een techniek om wijzigingen in de staat van WebForms bij te houden voor postbacks. Je kunt je voorstellen dat hier belangrijke bezoekersinformatie in opgeslagen kan zitten. Dat moet dus versleuteld en beveiligd worden.

  Lees meer »

 • ASP: e-mail versturen vanaf jouw website

  Je wilt graag e-mails versturen vanaf jouw website met ASP, op een goede en veilige manier? Bij Vevida kan dit eenvoudig.

  Lees meer »

 • Bestandsnamen met &-teken of andere speciale tekens

  Standaard kun je geen bestandsnamen gebruiken met het ampersand teken (&) erin verwerkt, zoals karel&pietje.html. Dit geeft een lelijke server-foutmelding. De reden hiervoor is een serverinstelling ten behoeve van de beveiliging van jouw website. Ook tekens als <, >, *, %, en ? zijn niet toegestaan. Wat kun je hieraan doen?

  Lees meer »

 • CGI

  De betekenis van Perl (Practical Extraction and Report Language) is een vrij goede beschrijving van wat deze scripttaal eigenlijk doet:

  • Extraction voor het kijken in bestanden en het “er uit trekken” van de voor jou belangrijke data;
  • Report voor het maken en rapporteren van de uitvoer (output), gebaseerd op de vereiste informatie, wat er was gevonden;
  • Het is een practische taal omdat het makkelijker is om dit soort scripts in Perl te schrijven dan in bijvoorbeeld C

  Lees meer »

 • chmod

  Talloze server-side scripts (PHP, CGI/Perl) zijn geschreven voor Apache op een Unix of Linux server. Wanneer er voor het gebruik van deze scripts rechten gewijzigd moeten worden (op folders of bestanden), wordt er vaak gesproken over het commando Chmod(1).
  Chmod is een commando om op een Unix systeem rechten toe te kennen aan bestanden en/of folders.

  Lees meer »

 • Cookies: HttpOnly en RequireSSL flags afdwingen

  Het is belangrijk om cookies die jouw website zet te beveiligen. Twee van zulke beveiligingsmechanismen zijn: httpOnly en RequireSSL. Hier leggen we je uit hoe je dit gebruikt in jouw webapplicatie.

  Lees meer »

 • Custom error pagina

  Het is bij Vevida mogelijk om je eigen error pagina’s te maken, zoals bijvoorbeeld voor de 404 ‘file not found’-foutmelding. Je maakt een 404.html (of .asp/.php) pagina en plaatst deze in de root van de /www-directory.

  Lees meer »

 • DLL-bestanden

  Het is mogelijk om binary .dll (Dynamic Link Library) bestanden bij Vevida te gebruiken voor je website. De volgende procedure gaat vooraf aan het registreren van het .dll bestand.

  Let wel, het betreft hier enkel .dll bestanden van (ASP) COM-componenten.

  Lees meer »

 • Domein doorsturen naar andere website

  Bezoekers van jouw domeinnaam kun je eenvoudig doorsturen naar een andere website. Dat is handig als je nu een nieuwe domeinnaam gebruikt; of wanneer jouw website bij een andere provider staat.

  Lees meer »

 • Domeinen doorsturen naar één adres

  Domeinnamen met Domein doorschakelen als pakket, kun je eenvoudig aan een website verbinden. De website van example.com is dan bijvoorbeeld ook via example.net te zien. Google straft websites die dezelfde content op meerdere URL’s aanbieden.

  Lees meer »

 • Drupal 7 installatiehandleiding

  Je wilt graag gebruikmaken van Drupal 7 op jouw website? Met deze handleiding installeer je Drupal 7 eenvoudig binnen de Vevida-hostingomgeving. Ook laten we je zien hoe je Drupal 7 optimaliseert met de PHP WinCache extensie en Boost-module. Standaard functioneert Drupal 7 met PHP 5.6 en werkt prima op het Windows Server IIS hostingplatform van Vevida. Voor het gemak wordt deze handleiding opgedeeld in drie onderdelen.

  Lees meer »

 • Eigen website voor doorgeschakeld domein

  Domeinen met Domein doorschakelen als pakket kun je ook een eigen website geven. Ze maken dan gebruik van het webhostingpakket (Basic, WordPress, Premium of Veilige Hosting) van een ander domein. De website van jouw doorgeschakelde domein plaats je in een eigen map.

  Lees meer »

 • Foutmelding ‘Sender address rejected: Access denied’ in .NET-applicatie

  Je kunt vanuit jouw .NET-applicatie alleen e-mail versturen via onze mailservers als je een met TLS beveiligde verbinding gebruikt. Daarvoor moet je de SmtpClient.EnableSsl property instellen als true en een nieuwe instance van de NetworkCredential class opgeven als SmtpClient.Credentials property in je .NET-applicatie.

  Lees meer »

 • FTP

  Hier vind je hoe jij met jouw gegevens verschillende FTP-programma’s kunt instellen.

  Heb je problemen met het uploaden van bestanden middels FTP en gebruik je een firewall of is je  computer verbonden met een (ADSL)router, lees dan eerst de Firewall-Friendly FTP RFC (RFC1579).
  In dit document wordt uitgelegd waarom FTP achter een firewall en/of router problemen oplevert en hoe deze op te lossen zijn.

  Lees meer »

 • Gedetailleerde foutmeldingen instellen voor jouw website

  Je kunt uitgebreide of gedetailleerde foutmeldingen voor jouw website zelf instellen met een web.config-configuratiebestand:

  <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
  <configuration>
   <system.webServer>
    <httpErrors errorMode="Detailed" />
   </system.webServer>
   <system.web>
    <customErrors mode="Off"/>
   </system.web>
  </configuration>
  • Kopieer deze code naar een nieuw bestand
  • Sla het bestand op als web.config
  • Upload het bestand web.config naar de www-map van jouw website
 • Help! Mijn website is traag

  Je website laadt traag en dat is bijzonder vervelend. Immers, de kans is groot dat je bezoekers afhaken omdat tegenwoordig alles snel sneller snelst moet. Er is helaas niet één duidelijke reden aan te geven waarom een website traag laadt. Dat kan diverse oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat de afbeeldingen die je gebruikt voor het internet eigenlijk te grote bestanden zijn.

  Lees meer »

 • Hoe kan ik in PHP een read-only bestand weer toegankelijk maken?

  Het kan gebeuren dat bestanden op je site een read-only (“Alleen lezen”) vlag meekregen. Dit zorgt er voor dat je deze bestanden niet meer via FTP kunt verwijderen of bewerken. Ook vanuit je site kun je niets meer met deze bestanden. Erg vervelend natuurlijk! We laten je zien hoe je zelf deze read-only vlag kunt verwijderen, zodat je de bestanden weer kunt beheren.

  Lees meer »

 • HTTPS-verbinding voor alle pagina’s

  Heb je een SSL-certificaat voor jouw website? Dan is het belangrijk dat alle pagina’s via HTTPS worden bezocht. Bezoekers wisselen anders mogelijk tussen een onbeveiligde en een beveiligde verbinding. Ook kunnen browsers fouten melden als delen van de beveiligde pagina via een onbeveiligde verbinding worden geserveerd.

  Lees meer »

 • IIS 7 Manager

  De “Internet Information Services (IIS) 7 Manager” kun je gebruiken om bepaalde onderdelen van je website aan de serverkant te configureren. Hiervoor moet je website op een Windows Server 2008 server gehost worden. Dit zijn alle webservers met een nummer gelijk aan of hoger dan 129 (bijvoorbeeld net3-nl-iis-129 of net3-nl-iis-130).

  Je vindt deze informatie in MyVevida, bij de website-instellingen.

  Lees meer »

 • Joomla of WordPress beter beveiligen

  Een goede beveiliging is erg belangrijk voor je website. Vooral als je populaire software als Joomla of WordPress gebruikt. Kwaadwillende hackers proberen via bekende beveiliginslekken in oudere versies van die software in te breken op websites. Zo kunnen ze die misbruiken voor het versturen van grote hoeveelheden spam. Dat is erg vervelend voor anderen, maar ook voor jou. Je provider kan jouw website daarom zelfs stopzetten om het misbruik te stoppen.

  Wees daarom misbruik voor en beveilig je website. Dat kan eenvoudig met een plugin voor Joomla of WordPress.

  Deze plugins houden voor jou bij of er een nieuwe softwareversie beschikbaar is. Bovendien beoordelen ze hoe goed de beveiliging van je website is. Ze geven ook tips voor (en mogelijkheden om) kwetsbaarheden weg te nemen.

  Aan de hand van ons artikel WordPress beveiligen kun je de beveiliging verder aanscherpen. Op het moment van dit schrijven (nov. 2016) is een vergelijkbaar artikel om Joomla beter te beveiligen nog in de maak.

 • Joomla! versnellen met 6 eenvoudige tips

  Je wilt graag dat jouw Joomla!-website snel laadt. Deze zeven eenvoudige tips helpen om de snelheid van je Joomla!-website aanzienlijk te verbeteren. Alle wijzigingen kun je snel maken in het configuration.php-bestand van Joomla!, of via het Administrator back-end.

  Lees meer »

 • Map van je website met een wachtwoord beveiligen

  Je kunt een map van je website zelf afschermen voor bezoekers door daarin een configuratiebestand te plaatsen: web.config. Dat is bijvoorbeeld handig als je de statistieken van jouw website (in de map www/stats) verborgen wilt houden voor anderen.

  <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
  <configuration>
   <system.webServer>
    <security>
     <authentication>
      <anonymousAuthentication enabled="false" />
     </authentication>
    </security>
   </system.webServer>
  </configuration>
  • Kopieer deze code naar een nieuw bestand
  • Sla het bestand op als web.config
  • Upload het bestand web.config naar de map die je wilt beveiligen met een wachtwoord

  Je kunt de inhoud van de beveiligde map inzien als je inlogt met de gebruikersnaam en het wachtwoord van je FTP-account.

  Let op! Sommige CMS-software geeft problemen als je het beheer van je website op deze manier wilt afschermen. Je kunt dan beter voor een andere manier van beveiliging kiezen. Raadpleeg dan de documentatie van je CMS.

 • Mijn website blijft laden en toont alleen een wit scherm

  Je website draait in een beveiligde en geïsoleerde virtuele omgeving: een application pool. Soms kan die blijven hangen, bijvoorbeeld doordat het beschikbare geheugen voor je website is volgelopen. Je website kan dan blijven laden en alleen een wit scherm tonen.

  Onze klantenservice kan de application pool van je website recyclen. Daarmee is het probleem opgelost. Je kunt het beste even contact opnemen per e-mail of telefoon.

 • Mijnwebwinkel 5 toont alleen een wit scherm

  Heb je zojuist Mijnwebwinkel 5 geïnstalleerd en zie je alleen een wit scherm op je webshop? Dat kun je oplossen door de schrijfrechten voor je webshop in te stellen. Mijnwebwinkel 5 heeft schrijfrechten nodig op 5 mappen om goed te kunnen werken.

  Je kunt dat zelf instellen in ons klantenportaal MyVevida. Kies eerst de betreffende domeinnaam onder Domeinen & hosting.

  • Klik op de link Website
  • Klik op de knop Bestandsrechten wijzigen
  • Klik op de map www
  • Klik de link Zet schrijfrechten achter deze mappen:
   • config (of lvconfig)
   • data
   • images
   • smarty
   • templates
  • Sluit het venster Bestandsrechten wijzigen

  De schrijfrechten zijn nu goed ingesteld. Werkt je webshop nog niet zoals je verwacht, dan kun je het beste even contact opnemen per e-mail of telefoon.

 • MySQL-databasetoegang: ASP

  Dit artikel legt uit hoe je verbinding kunt maken met MySQL vanuit ASP. Met ASP kun je over een SSL-beveiligde verbinding jouw MySQL-database benaderen. Hier een eenvoudig voorbeeld.

  Lees meer »

 • MySQL-databasetoegang: ASP.NET

  Dit artikel legt uit hoe je verbinding kunt maken met MySQL vanuit het .NET-Framework (ASP.NET) 4+. Met ASP.NET kun je over een SSL-beveiligde verbinding jouw MySQL-database benaderen. Hier een eenvoudig voorbeeld.

  Lees meer »

 • Onderhoudspagina instellen

  Waarom zou je een onderhoudspagina instellen? Soms is het handig om een website tijdelijk af te schermen voor bezoekers. Bijvoorbeeld wanneer je achter de schermen bezig bent met het bijwerken van je site. In dit voorbeeld laten we zien hoe je dat kunt doen met twee bestanden: een .htaccess voor het omleiden en een onderhoud.php voor het weergeven van jouw bericht. Beide bestanden plaats je in de map /www van jouw site. Ondertussen kun jij wél alle pagina’s bekijken vanaf jouw eigen IP-adres.

  Lees meer »

 • Preferred URL

  Google straft websites die dezelfde content op meerdere URL’s aanbieden. Alle pagina’s van jouw website zijn bereikbaar via (bijvoorbeeld) example.com én www.example.com. Dat is handig voor mensen die wel (of juist niet) ‘www.’ voor jouw domeinnaam typen.

  Lees meer »

 • Standaarddocumenten instellen voor uw website

  Je kunt (de volgorde van) standaarddocumenten voor je website zelf instellen met een configuratiebestand: web.config. Daarmee kun je bepalen welke bestand de indexpagina van je website (of een onderliggende map) is. In dit voorbeeld stellen we 4 bestanden in:

  <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
  <configuration>
   <system.webServer>
    <defaultDocument>
     <files>
      <clear />
       <add value="index.php" />
       <add value="index.html" />
       <add value="index.htm" />
      <add value="default.aspx" />
     </files>
    </defaultDocument>
   </system.webServer>
  </configuration>
  • Kopieer deze code naar een nieuw bestand
  • Sla het bestand op als web.config
  • Upload het bestand web.config naar de map www van je website
 • Statistieken van je websitebezoekers

  Vevida biedt de mogelijkheid om de bezoekers van je website te analyseren. Zo kan je bijvoorbeeld zien welke pagina’s veel worden bekeken, uit welk land de meeste bezoekers komen en wat de meest populaire browsers zijn. Wij genereren elke nacht website statistieken voor jou op basis van de logbestanden van je website.

  Lees meer »

 • Subdomein een website geven

  Je subdomein een website geven. voor een subdomein (zoals sub.example.com) kun je ook een eigen website geven. De website van jouw subdomein plaats je in een eigen map met dezelfde naam, bijvoorbeeld /www/sub.

  Lees meer »

 • Wachtwoorden veelgebruikte CMS-en resetten

  Als je het admin-wachtwoord, of password, van je website bent vergeten is dat heel erg vervelend. Je kunt dan niet langer als beheerder inloggen om artikelen te plaatsen of wijzigingen door te voeren.

  In dit artikel lees je hoe je met behulp van phpMyAdmin en een SQL-statement een nieuw wachtwoord kunt instellen voor jouw gebruikersaccount op je website.

  Lees meer »

 • Wat is mod_evasive?

  Mod_evasive is een module voor Helicon Ape en biedt bescherming en maatregelen tegen een (D)DoS- of bruteforce-aanval op HTTP niveau. Het werkt als volgt: wanneer een IP-adres (website-bezoeker) een vooraf bepaald aantal HTTP-verzoeken uitvoert in een vooraf gedefinieerde tijdspanne, dan wordt dit IP-adres geblokkeerd. Hiermee biedt deze module heel goede mogelijkheden om een (D)DoS- of bruteforce-aanval af te weren, want is de drempel bereikt dan worden verzoeken simpelweg geweigerd met een “403 Forbidden” status.

  Lees meer »

 • Website alleen zichtbaar via jouw eigen IP-adres

  Soms is het handig om jouw website (tijdelijk) af te schermen voor anderen. Bijvoorbeeld als je nog volop bezig bent met de ontwikkeling van jouw website. Deze voorbeeldcode zorgt ervoor dat de site alleen zichtbaar is als je die via jouw eigen IP-adres bezoekt. Anderen (en ook zoekmachines) krijgen HTTP/403 Forbidden te zien. Zodra jouw website klaar is, verwijder de .htaccess. De site is dan gewoon zichtbaar voor iedereen en wordt geïndexeerd door zoekmachines.

  Lees meer »

 • Website verhuizen

  Verhuizen is altijd een heel gedoe. Wil je ook liever zonder zorgen overstappen? Wij helpen je daarbij. Onze klantenservice staat voor je klaar als je hulp nodig hebt. Wij leggen je alvast uit hoe je in 5 stappen alles kunt regelen om je website te verhuizen. Zo weet je van tevoren precies hoe dat werkt.

  Lees meer »

 • Welke versie van .NET gebruikt mijn website?

  Jouw website gebruikt in principe .NET Framework 4. (Sommige websites gebruiken nog een oudere versie.) Wil je het precieze versienummer weten? Dat kan met een paar regels code:

  Lees meer »

Klantenservice

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact op met onze klantenservice:

We zijn je graag van dienst.