FAQ Website & domein

.htaccess

Wil je nog beter vindbaar zijn in Google? Of een subdomein z’n eigen website geven? Je regelt dit met een .htaccess-bestand. Hieronder vind je deze (en meer) voorbeelden, die je eenvoudig aanpast. Upload het bestand via FTP naar jouw website en het werkt meteen.

ASP

Je kunt bij Vevida standaard gebruikmaken van Active Server Pages (ASP) op onze hostingpakketten “Veilige Hosting” en “Premium Hosting“. Deze toepassing maakt gebruik van bijvoorbeeld VBScript voor het uitvoeren van allerlei functies. Zo kun je gegevens opvragen uit of opslaan in een database. Of je gebruikt ASP voor het toepassen van een standaard, of dynamische, lay-out.

ASP connectiestring naar MySQL

Dit artikel legt je uit hoe je verbinding maakt met een MySQL-database vanuit ASP. In ASP kun je een connectiestring maken om jouw MySQL-database benaderen. In dit artikel vind je een eenvoudig voorbeeld om vanuit ASP een verbinding te leggen met MySQL, desgewenst mét SSL.

ASP.NET

Op het Windows Server hostingplatform biedt Vevida standaard ondersteuning aan voor ASP.NET, met .NET-Framework 4.8. Hiernaast kun je ook gebruikmaken van .Net Core. Voor oude legacy webapplicaties is ASP.NET 3.5 SP1 nog beschikbaar, echter bijwerken naar .NET-Framework 4.8 – of hoger, indien beschikbaar – is aanbevolen.

ASP.NET application folder instellen

Onze klantenservice kan een extra application folder voor jouw website instellen. Daarmee werkt een ASP.NET-applicatie in een onderliggende map van je website. Je kunt het beste even contact opnemen per e-mail of telefoon.

ASP.NET MVC gebruiken

Je kunt ASP.NET MVC gebruiken in je ASP.NET-applicatie als je een bin deploy doet. Scott Hanselman geeft op zijn blog Computer Zen twee manieren om dat te doen. MVC staat voor Model View Controller, webapplicaties worden hierbij opgezet met het model-view-controller-model.

ASP.NET: ViewState versleuteling

Voor beveiliging en/of privacy kan het belangrijk zijn dat jij jouw ASP.NET ViewState versleutelt. In een notendop is de ASP.NET view state een techniek om wijzigingen in de staat van WebForms bij te houden voor postbacks. Je kunt je voorstellen dat hier belangrijke bezoekersinformatie in opgeslagen kan zitten. Dat moet dus versleuteld en beveiligd worden.

Back-up website maken en terugzetten

Ben jij meer een lezer? Lees dan dit artikel.

Een back-up van je website maken is lang niet zo ingewikkeld als je vooraf verwacht. Je moet gewoon even weten welke handelingen je moet verrichten. Daarom leggen wij het je in dit helpartikel graag even uit, want het zelf geregeld maken van back-ups is absoluut geen overbodige luxe. Sterker nog: wij raden het juist aan.

Back-ups

Bij Vevida maken we dagelijks back-ups van je e-mail, bestanden en database. Heb jij Veilige Hosting, WordPress Hosting, Premium Hosting? Dan kun je zo’n back-up zelf terugzetten. In dit helpartikel leggen wij je uit welke stappen je moet doorlopen.

Beschikbare ASP-componenten bij Vevida

Voor classic ASP is een heel scala aan componenten beschikbaar. Een component biedt een bepaalde functionaliteit, bijvoorbeeld het versturen van e-mail met ASP, of het on-the-fly afbeeldingen schalen. In dit artikel lees je welke ASP-componenten wij bij Vevida standaard beschikbaar hebben in onze hostingpakketten.

Bestandsnamen met &-teken of andere speciale tekens

Standaard kun je geen bestandsnamen gebruiken met het ampersand teken (&) erin verwerkt, zoals karel&pietje.html. Dit geeft een lelijke server-foutmelding. De reden hiervoor is een serverinstelling ten behoeve van de beveiliging van jouw website. Ook tekens als <, >, :, *, %, en ? zijn niet toegestaan. Wat kun je hieraan doen?

CGI

CGI

De betekenis van Perl (Practical Extraction and Report Language) is een vrij goede beschrijving van wat deze scripttaal eigenlijk doet:

chmod

Talloze server-side scripts (PHP, CGI/Perl) zijn geschreven voor Apache op een Unix of Linux server. Wanneer er voor het gebruik van deze scripts rechten gewijzigd moeten worden (op folders of bestanden), wordt er vaak gesproken over het commando Chmod(1). Chmod is een commando om op een Unix systeem rechten toe te kennen aan bestanden en/of folders.

Klantenservice

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact op met onze klantenservice:

We zijn je graag van dienst.