Website & domein

.htaccess

Wil je nog beter vindbaar zijn in Google? Of een subdomein z’n eigen website geven? Je regelt dit met een .htaccess-bestand. Hieronder vind je deze (en meer) voorbeelden, die je eenvoudig aanpast. Upload het bestand via FTP naar jouw website en het werkt meteen.

.NET application folder instellen

Onze klantenservice kan een extra application folder voor jouw website instellen. Daarmee werkt een .NET-applicatie in een onderliggende map van je website. Je kunt het beste even contact opnemen per e-mail of telefoon.

ASP

ASP

Je kunt bij Vevida standaard gebruikmaken van Active Server Pages (ASP). Deze toepassing maakt gebruik van bijvoorbeeld VBScript voor het uitvoeren van allerlei functies. Zo kun je gegevens opvragen uit of opslaan in een database. Of je gebruikt ASP voor het toepassen van een standaard, of dynamische, lay-out.

ASP connectiestring naar MySQL

Dit artikel legt je uit hoe je verbinding maakt met een MySQL-database vanuit ASP. In ASP kun eenvoudig een connectiestring maken om jouw MySQL-database benaderen. Als voorbeeld vind je hier een eenvoudige ASP connectiestring met MySQL, desgewenst mét SSL.

ASP.NET

Je wilt graag gebruik maken van ASP.NET? Bij Vevida kun je gebruikmaken van het .NET-Framework versie 4.7.2. Daarnaast kun je ook gebruik maken .Net Core 2.1. Voor oude legacy webapplicaties is ASP.NET 3.5 SP1 nog beschikbaar, echter bijwerken naar 4.7.2 is aanbevolen.

ASP.NET MVC gebruiken

Je kunt ASP.NET MVC gebruiken in je .NET-applicatie als je een bin deploy doet. Scott Hanselman geeft op zijn blog Computer Zen twee manieren om dat te doen. MVC staat voor Model View Controller, webapplicaties worden hierbij opgezet met het model-view-controller-model.

ASP.NET: ViewState versleuteling

Voor beveiliging en/of privacy kan het belangrijk zijn dat jij jouw ASP.NET ViewState versleutelt. In een notendop is de ASP.NET view state een techniek om wijzigingen in de staat van WebForms bij te houden voor postbacks. Je kunt je voorstellen dat hier belangrijke bezoekersinformatie in opgeslagen kan zitten. Dat moet dus versleuteld en beveiligd worden.

Back-up website maken en terugzetten

Ben jij meer een lezer? Lees dan dit artikel.

Een back-up van je website maken is lang niet zo ingewikkeld als je vooraf verwacht. Je moet gewoon even weten welke handelingen je moet verrichten. Daarom leggen wij het je in dit helpartikel graag even uit, want het zelf geregeld maken van back-ups is absoluut geen overbodige luxe. Sterker nog: wij raden het juist aan.

Bestandsnamen met &-teken of andere speciale tekens

Standaard kun je geen bestandsnamen gebruiken met het ampersand teken (&) erin verwerkt, zoals karel&pietje.html. Dit geeft een lelijke server-foutmelding. De reden hiervoor is een serverinstelling ten behoeve van de beveiliging van jouw website. Ook tekens als <, >, :, *, %, en ? zijn niet toegestaan. Wat kun je hieraan doen?

CGI

CGI

De betekenis van Perl (Practical Extraction and Report Language) is een vrij goede beschrijving van wat deze scripttaal eigenlijk doet:

chmod

Talloze server-side scripts (PHP, CGI/Perl) zijn geschreven voor Apache op een Unix of Linux server. Wanneer er voor het gebruik van deze scripts rechten gewijzigd moeten worden (op folders of bestanden), wordt er vaak gesproken over het commando Chmod(1). Chmod is een commando om op een Unix systeem rechten toe te kennen aan bestanden en/of folders.

Custom error pagina

Het is bij Vevida mogelijk om je eigen error pagina’s te maken, zoals bijvoorbeeld voor de 404 ‘file not found’-foutmelding. Je maakt een 404.html (of .asp/.php) pagina en plaatst deze in de root van de /www-directory.

DLL-bestanden

Het is mogelijk om binary .dll (Dynamic Link Library) bestanden bij Vevida te gebruiken voor je website. De volgende procedure gaat vooraf aan het registreren van het .dll bestand.

Let wel, het betreft hier enkel .dll bestanden van (ASP) COM-componenten.

Pagina 1Pagina 2Pagina 3Pagina 4
1 / 4

Klantenservice

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact op met onze klantenservice:

We zijn je graag van dienst.